Mi a véleményetek a jobbik "hiszekegy" törvényéről?
"Walter Sobchak válasza:
Aztán ha valaki nem keresztény? Az kapja be? Vagy az iskolába egyből átnevelik a gyereket?"
Én sem vallok keresztény elveket, mégsem zavar. Akkor velem mi van?
Igen már nem az, de az kéne legyen. Mária Országáról hallottál?
Az őseink kersztények, és magyarország nagy része még mindig meg van keresztelve.
Az más dolog, hogy a zsidók, ateisták verik a nyálukat, nem értem mi jogon próbálják ők irányítani az országot.
A környező országoknak nincs joguk beleszólni ebbe, amúgyis Romániában rengeteg Keresztény jelkép mindenhol.
Az őseinket tiszteletben kell tartani. Ennyi.
"Voltaire válasza:
1: Ateistaként semmiféle hiszekegyet nem akarok állami intézmény falain belül látni. Az állam legyen világi.
2: Nem attól lesz valaki hazafi, hogy Trianon miatt zokog, hanem hogy a képességei szerint megpróbál jobb életet teremteni magának/másoknak.
3: Elég nehéz úgy normális viszonyt ápolni a környező országokkal, hogy egy revizionista szöveg van a falakon."
1: Nem is tudok és nem is akarok belekötni keresztény létemre.
2: Ennek sokkal mélyebb gondolatai vannak Trianonnál, mindig mást sugall. Most például számomra azt, hogy ki kéne jönni az adósságokból és talpra kéne állítani Magyarországot.
3: Olvasd el az előzőt, amit írtam.
15/f (Nem egy náczi revizionista trappista, csak egy fiatal srác)
12:53 normális felfogásu ember vagy.
Nem tudom miért bántja az embert egy kirakott papírfecni.
Walter jóhogy nem már lekéne rombolni a templomokat:D
"Az őseink kersztények"
az őseink pogányok voltak.
Clint
Nettó hülyeséget írsz. Ha én most felajánlom itt a kéglimben, egy szertartás keretében Allahnak az országot, akkor mi Mohamed országa leszünk? Persze, a többség keresztény, meg meg van keresztelve, had ne röhögjelek már ki.
15/f
Te így látod, de ez a tényeken nem változtat: ez egy revizionista szöveg. Bele lehet magyarázni mindent, de az.
"Meg akkor már mért nem a Himnuszt?"
Tudtommal minden (vagy legalábbis majdnem minden) iskolába/gimnáziumba/egyetembe/szakiskolába stb. van legalább egy tábla amelyen a himnusz szövegét olvashatjuk. Ahogy a legtöbben van az aradi tizenhármakról és a tízparancsolatról is. (Bár a tízparancsolat nem biztos, mert csak általános iskolában láttam)
15/f megint
"Nem tudom miért bántja az embert egy kirakott papírfecni.
Walter jóhogy nem már lekéne rombolni a templomokat:D"
A különböző vallások templomainak működése beletartozik a vallásszabadságba, nem értem miért kéne lerombolni (talán mert nem egy dimenzióban gondolkodok mint egyesek). Ugyanúgy beletartozik a vallásszabadságba, hogy oktatási és közintézményeket nem sajátíthatja ki egyetlen vallás (persze csak ha nem dedikáltan vallásos intézmény).
"Nettó hülyeséget írsz. Ha én most felajánlom itt a kéglimben, egy szertartás keretében Allahnak az országot, akkor mi Mohamed országa leszünk? Persze, a többség keresztény, meg meg van keresztelve, had ne röhögjelek már ki."
Szóval Szent István királyunkról azt mondod, hogy csak felajánlotta a kéglijében egy szertartásocska keretében az országot Máriának. Ez egy kissé fáj a szívemnek, így lenézni egy királyt és tettét. Ha nem tette volna már valószínűleg nem is létezne Magyarország. Szent István király előtt tényleg sok pogány volt köztünk, viszont tudtommal ők is tisztelnek isteneket, úgyhogy jóval közelebb vannak a keresztényekhez mint hozzád. Persze csak ha ateista vagy. S bár lehet hogy szerinted a Magyar Hiszekegy egy revizionista jelkép, szerintem viszont nem. Ezt teljesen őszintén írom.
15/f
Kezdjük ott, hogy őseink nem voltak keresztények, csupán csatlakoztak a valláshoz, hisz máshogy nem maradhattak fenn, és mivel államalapításunk táján volt divat a Mária-kultusz, ezért Szűz Máriának lett "felajánlva" az ország.
Nem ettől nevezik kereszténynek az országot, hanem mert majdnem 1000 éven keresztül a kereszténység dominált, mint mindenhol az országban.
Szép, persze, hogy tisztelni kell a múltat, ez az országunk, hozzátartozik a dolog, de nem szabadna elfelejteni, hogy az idők változnak, és ha megtorpanunk, abból csak vita lesz.
Én például egyáltalán nem vallom kereszténynek magam, és igenis zavar, ha rám erőltetik, hogy az iskolában mindennap egy olyan szöveget nézzek, ami számomra abszolút intoleranciát képvisel. Ilyen alapon ki lehetne tenni a sámánok dalát is, vagy azokat az uráli-pogány vallásos szövegeket, amik ma olyan népszerűvé váltak.
Az őseink eleinte nem az Egyistent tisztelték, olyannyira nem, hogy még jó sokáig kellett a törvényekhez nyúlni a pogányság eltüntetéséhez. Szóval, akkor én követelhetem, hogy rakjunk köveket és máglyát a termekbe...
Keresztény államtól függetlenül, ma már olyan világot élünk, amikor meg kell tanulni tiszteletben tartani mások hitét - még akkor is, ha könnyű rásütni azt a jelzőt, hogy "multikulturális". Na igen, csakhogy a vallásoknak sosem az volt a jellemzője, hogy egy népre szabott - a hit mindenkihez szól. Tehát én hihetek Odinban, Aphroditében, Sívában, akárkiben, csak azért, mert nem pont ott lakom, ahol ez a legelterjedtebb volt... ha bennük hiszek, akkor úgysem lehet megváltoztatni a véleményem - főleg akkor nem, ha azt rám akarják erőltetni.
Vagy minden vallás képviseltetheti magát, vagy egyik sem - és mint tudjuk, Magyarország demokrácia, tehát egy ilyen szélsőséges cselekvés ma már szinte bűnnek számít. Csak azért, mert a Jobbik egy keresztén pártnak vallja magát, nem terjesztheti ki mindenre a hatalmát... képzeljük már el, hogyha hatalomra kerülne, akkor bevezetnék a kötelező keresztelést, és aki nem bejegyzetten keresztény, az már szavazni sem mehetne lassan?
Nem. Az államot tudni kell elkülöníteni a vallástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!