Miért van ennyi pattogó, hangulatkeltő, kiskobold?
Figyelt kérdés
Nem az a baj hogy sok az ellenzéki, hanem hogy sok a politikához hülye ember, és az ellenzék ezeknek az egyéneknek hangot ad, hogy hangulatot keltsenek. Szerintem nincs olyan redszer amiben nem lehetne találni hibát, vagy egy kilógó láncszemet, és azt beskatujázni. Vagy egyetlen egy személyre fogni azt amihez egyáltalán semmi köze nincs. Lehet itt nagy meggazdagodásokról beszélni, ezek minden egyes redszerben vannak. Hatalmat és erőt kell felmutatni, mindenhol minden államba, meg pénzt amire jönnek a szavazók mint a legyek. Ez tudat alatt működik, hogy mindig a dominánsabbat szavazzák meg, mindig a dominánsabbat választják, meg akinek a legjobb a programja. Az emberek ha a hatalom többet ad nekik, jól vêgzi a feladatát, akkor ők is többet fizetnek vissza, többet adnak a hatalmon lévőknek. Jelenleg van egy olyan kormány, amely letett valamit az asztalra, az ország nem ment 10 év alatt csődbe, volt szép fejlődés, vissza hozta amit a szocik 8 év alatt eldőzsöltek. Ebbe most ne menjünk bele, de régen mindent feláldoztak például az erős forintért, minden pénzt arra, és a statisztikák kozmetikazására fordítottak, mert az nekik többre való volt mint az ípar felébresztése, a munkanélküliek megsegítése, nem kölcsönökből hanem munkával hogy legyen egy minimális kis jövedelmük amiből aztán lessz a kenyér és megdolgoztak érte. Ezt jelenleg nem tudná egyetlen egy kormány sem jobban csinálni legalább is szerintem, és fennáll a veszélye hogy ugyanaz lesz ami 2003-ban is volt, vagy akár a rendszerrel nem szipatizálóknak 2010-ben. Mert most miről is beszélünk, ha megnézzük a Budapesti vezetést, ami sokkal korruptabb mint a kormány. Aki meg korrupció és korrupció között nem tudja mi a különbség, az szavazza meg az ellenzéki összefogást az ország élére, és majd 10 év múlva csődbe megy az ország, és megszorítások lesznek mint 2006-óta egymás hátán, mert ilyen tempóban nem csak Budapestet élik fel... Az az egyetlen baj ezzel a kormánnyal, hogy írtózatosan utálja a lustaságot, és ingyenélést. Vagyis mindenért meg kell dolgozni, de valaminek előrébb kell vinnie az országot, és vakinek meg kell termelni a béremelést, és a növekedéshez szükséges pénzeket, a GDP-t hogy jobb legyen. Nem mondom hogy minden jó, de jól halad. Lehet itten stadionozni, teplomozni, meg felesleges pénzpazarlásozni, de az a helyzet, hogy most ezekre mind van pénz és hely. És persze ezek még mindig bolhányi összegek ahhoz képest, amit az egészégügyre oktatásra, családtámogatásra, béremelésre, környezet védelemre, határvédelemre, katonaságra(mert akinek felesleges a biztonság, az ne költsön biztosításra, mert a folyton változó világban és életben az úgy is felesleges számára vagy mégsem?) és még több minden másra.2020. jan. 29. 19:22
31/40 A kérdező kommentje:
Hogy jön ide Soros, hogy jön ide migránsok?
2020. jan. 30. 10:26
32/40 anonim válasza:
Azok a kormány oldali hangulatkeltésre voltak a példáim, hogy lássad, nem csak az ellenzéki oldalon van ilyen, mint ahogy a kérdésedben állítod.
33/40 A kérdező kommentje:
Én meg mondtam az ellenzékről hogy lásd. Vagy a kérdezőnek nem lehetnek példái?
2020. jan. 30. 10:44
34/40 anonim válasza:
Oké, viszont senki sem állította, hogy az ellenzék nem próbálkozik. Mint írtam, arra próbáltalak rávezetni, hogy a mi oldalunk sem makulátlan, sőt. És én abban sem vagyok biztos, hogy az Simicskázás meg a Mészárosozás, az a Gyurcsányozás, meg a rosszabul éltünk előtt lett volna...
35/40 A kérdező kommentje:
Én csak azt írtam hogy az ellenzék kezdte. Egy szóval sem mondtam hogy ő is csinálja, mert az tény. Erre akartam vinni a beszélgetést.
2020. jan. 30. 10:55
36/40 A kérdező kommentje:
Az is tény, és nem hangulatkeltés hogy rosszabbul éltünk. 2006-ba láthatták is. Azóta vannak megszorútasok is.
2020. jan. 30. 11:04
37/40 anonim válasza:
A "rosszabbul élünk" az speciel nem tény, mert erősen egyén függő. De még ha tény is lenne, akkor is hangulatkeltés. Azzal, hogy teleplakátolod vele az országot, az emberek hangulatát erősen befolyásolod, ráadásul a rosszabb irányba. Attól még, hogy jönnek a migránsok, és megállítjuk őket a határnál, nem kellene az emberekben kvázi háborús hangulatot kelteni, hogy rettegve menjenek az utcára, és még sorolhatnám.
Előbb vagy utóbb be kell látnod, hogy a hangulatkeltés is pont hogy a "mi" oldalunk erőssége és elsősorban "mi" kezdtük. Az ellenzék próbálja felvenni a ritmust, de mint annyi másban, ebben sem túl ügyesek.
38/40 A kérdező kommentje:
Nem egyénfüggő, mivel most mindenkinek több lehetősége van jobban, élni akkor is ha ezzel nem élnek. A jobban élők is jobban élnek akik annó jobban éltek, és nem csak svájci frankból. A rosszabbul élők is jobban élnek, mivel nincsennek ilyen megszorítások mint 2006-ba amikor is mert kivégezték a magyar ipart.
2020. jan. 30. 12:34
39/40 anonim válasza:
Aha. Jó tudni, hogy az is jobban él, aki rosszabbul él.
40/40 A kérdező kommentje:
Nem csak mihez képest lehet rosszabbul élni, hanem a társadalomhoz képest is.
2020. jan. 30. 15:42
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!