Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A középiskolában miért nem...

A középiskolában miért nem kötelező tárgy a jog?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre nagyon sok a jogi analfabéta az országban.

Amikor felmerül valamilyen joggal kapcsolatos hír az országban,akkor mindenki ráugrik,annyira szűk látókörűen értelmeznek dolgokat.

Szerintem a jog kb olyan,mint a matek.

Fejlesztené a logikai készséget is.

Egy polgári társadalomban szerintem alapvető lenne,hogy az emberek legyen tisztában a jogaikkal,úgy általában a törvénykezéssel,minimális szinten.

2020. jan. 22. 01:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, azon a szinten, ahogy az a felnőtt élet kezdéséhez szükséges, nem egy érvelgetős, vitatkozós, gondolkodtatós tárgy lenne. Szerződéseket elemeznének például.
2020. jan. 22. 09:42
 22/24 anonim ***** válasza:
67%
Sok hasznos dolgot lehetne tanítani a gyerekeknek, ehelyett olyan hülyeségekkel tömik a fejüket, mint pl. hogy II. Ulászló hányszor fingta el magát az akármilyen csatában, mert az biztos hasznos.
2020. jan. 22. 11:08
 23/24 anonim ***** válasza:

"Nem tanultunk meg csekket írni, befizetni"

mondjuk erre a 21. században semmi szükség, van bankkártya, lehet neten fizetni. majd 30 vagyok, sose kellett csekkel bajlódnom

2020. jan. 22. 12:14
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos tényleg siralmas a tudás ilyen szinten (is). Támogatnám, hogy legyen olyan óra, ahol tisztában lennének olyan fogalmakkal, hogy pl. alperes, felperes, nagy vonalakban hogy működik a bíróság, mi az a munkaszerződés, stb.

18 évesek, cselekvőképesek.

Viszont ha nincs rá tanár, akkor teljesen fölösleges.

Zárójeles megjegyzés, nem közvetlen a kérdéshez kapcsolódik: hittan jelenleg nem kötelező Magyarországon. Lehet választani az erkölcstant is (kérdés, hogy az hasznosabb-e). A többi felekezetet nem tudom, de a Katolikus Egyház kifejezetten ellenezte a kormánynál a hittan állami órarendbe vételét. Méghozzá azért, mert nincs rá elegendő, képesítéssel rendelkező tanár. Meg semmi értelme, beteszik az órát péntek utolsó órában, semmit nem ér az egész. Akinek fontos, az eddig is járt a plébániai hittanra (ami egyébként most is van mindenhol, mert az iskolai nem jó színvonalú). Rettenetes amúgy az általános műveltség szintje kereszténység kapcsán és ez hittől független (elég csak az internet népének okoskodását olvasni). Én pl. nem vagyok ateista, de azért képben vagyok, hogy ki volt Nietzsche, Sartre, Russell, stb.

2020. jan. 22. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!