Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A középiskolában miért nem...

A középiskolában miért nem kötelező tárgy a jog?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre nagyon sok a jogi analfabéta az országban.

Amikor felmerül valamilyen joggal kapcsolatos hír az országban,akkor mindenki ráugrik,annyira szűk látókörűen értelmeznek dolgokat.

Szerintem a jog kb olyan,mint a matek.

Fejlesztené a logikai készséget is.

Egy polgári társadalomban szerintem alapvető lenne,hogy az emberek legyen tisztában a jogaikkal,úgy általában a törvénykezéssel,minimális szinten.

2020. jan. 22. 01:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
19%

"Nem a mai ugrálós meg rock zene, de annak is megvan a szépsége, csak borzasztó egészségtelen."

erre inkább nem is reagálok

2020. jan. 22. 02:17
 12/24 anonim ***** válasza:
9%
Ennek ellenére még is le állsz velem vitatkozni, én csak azért jövök fel hogy nevesek az ilyen bekébzelt kuktúrálatlan embereken. :D
2020. jan. 22. 02:18
 13/24 anonim ***** válasza:
#12 mire alapozod ezt az állításodat?
2020. jan. 22. 02:19
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Felpörgeti a szívműködést, este mikor a szivednek pihenni kellene, de az is hogy most rajtatok nevetek. Erről kérdezz meg egy szívorvost. Én maradok a komoly zenénél főleg így este.
2020. jan. 22. 02:19
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"bekébzelt kuktúrálatlan emberek"

erre a részre gondoltam. amúgy én is szeretem a komolyzenét, csak közben nem gyalázom a többi stílust. a helyesírási hiba csak most tűnt fel. ciki

2020. jan. 22. 02:22
 16/24 anonim ***** válasza:
79%
Hát ezek a mai huligán fiatalok, csak ugrálós rokkzenét hallgatnak, nem is Keresztények!
2020. jan. 22. 02:23
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Mai fiatal vagyok, egyébként tudom mire gondoltok, és azt is hogy ti én mire. De most megyek aludni, nem akarok fiatalként elhalálozni, sokáig szeretnék élni, nektek unalmas Keresztény erkölcsök szerint, de nem is haladzsázok tovább mert unalmas.
2020. jan. 22. 02:26
 18/24 anonim ***** válasza:
84%

Minél több vallás van a világban annál több a harag, az ellentét, ez alapján kijelenthető, hogy a vallás ne érte el az eredeti célját, hogy az emberek békességben éljenek, már ha ez volt a célja egyáltalán valaha is,azt nem érte el, totális kudarc ilyen téren.

Ráadásul bármennyire is inkorrekt kimondani, de bizonyos vallásoknak beleértve a keresztény vallásnak is van egyfajta népbutító funkciója is. Ha megnézteka világon, hol él a legtöbb vallásos keresztény olyan helyeken mint Argentína, Mexikó, Brazillia, stb, ezek mind igen elmaradott országok, és rengetek tudatlan, iskolázatlan ember él ott. Argentínában egy csomó ember még írni-olvasni se tud. Náluk tudtommal nem is kötelező iskolába járatni a gyereket és Mexikóban sem kötelező.. Ezzel csak arra próbálok célozni, hogy a vallások nem éppen a legfejlettebb országokban a legnépszerűbbek és ennek nyilván oka is van. A jelenlegi Pápa sem véletlenül Argentin származású.

2020. jan. 22. 03:54
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

Ez már csak azért nem igaz, mert az öntudatát vesztett nép, az könnyen irányítható. Aki eladja a nemzetét meg a vallását. Innentől bukik amit mondtál.

A világban azért van harag meg elégedetlenség mert az emberek kapzsik, és az ő vallásukat akarják ráeröltetni másra. De ezt rossz kategóriaba kérdéshez írtad.

2020. jan. 22. 07:44
 20/24 anonim ***** válasza:
Nekünk volt olyan tárgyunk, hogy jog, gazdaság, társadalom. Jogról volt a legkevesebb szó benne. Nem tanultunk meg csekket írni, befizetni, ügyeket intézni, a felnőtt élethez szükséges jogi ismereteket. Azok a szülőkre voltak bízva.
2020. jan. 22. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!