A középiskolában miért nem kötelező tárgy a jog?
Úgy vettem észre nagyon sok a jogi analfabéta az országban.
Amikor felmerül valamilyen joggal kapcsolatos hír az országban,akkor mindenki ráugrik,annyira szűk látókörűen értelmeznek dolgokat.
Szerintem a jog kb olyan,mint a matek.
Fejlesztené a logikai készséget is.
Egy polgári társadalomban szerintem alapvető lenne,hogy az emberek legyen tisztában a jogaikkal,úgy általában a törvénykezéssel,minimális szinten.
Mondjuk kevesebb hittan,irodalom és testnevelés kellene.
És akkor lenne idő értelmes,hasznos dolgokra is.
"Olyan dolgokat tanítanak, ami az alapműveltséghez szükséges."
miért része az alapműveltségnek az, hogy egy random író anyját hogy hívták? miért értékes információ ez? miért kell olyan felesleges dolgokat bemagoltatni a diákokkal, ami semmivel se járult hozzá az író vagy költő munkásságához? annyi felesleges infót ömlesztenek a diákokra, hogy az értékesre nem marad idő, elfelejtődik. nem lenne jobb csak a munkákra koncentrálni, és csak akkor beleszőni az életrajzot, ha annak van jelentősége? de ez csak egy tárgy, ott van pl a történelem. ott is rengeteg száraz, felesleges adatot akarnak a diákok fejébe nyomni. nem azt mondom, hogy ahogy van, felesleges tárgy a töri vagy az irodalom, de könyörgöm, nem enciklopédiákat akarunk nevelni, hanem értelmes embereket (bár Mo-n ez egyre kevésbé igaz).
a hittanos kommenteddel pedig egyáltalán nem értek egyet. separation of state and church mond valamit? az államnak nem szabadna egyetlen vallást nyomni, mert így nem valósul meg a vallásszabadság. függetlennek kéne maradnia, tehát állami iskolákban vagy minden vallásnak helyet kéne adni, vagy egynek sem. Angliában nem hittan óra van pl, hanem vallásismeret óra, ahol minden vallásról tanulnak, elfogulatlanul, objektíven tálalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!