Akkor mégis jár az 50 pont az első kötelező emeltért is, igaz?
Nem igaz, mert eddig is csak 45 % felett járt az 50 pont. Tehát előfordulhatna, hogy valaki 44 %-ot ér el, ekkor 45 + 50 helyett csak 44-et vinne. Ez aránytalanul rossz, hátrányos helyzetet teremtene. Amíg nem volt kötelező, addig ezt a rizikót a tanuló mérlegelhette. A második emeltnél már más a helyzet, ott megvan most is a mérlegelés lehetősége.
Visszatérve. Nem tudom, hogy nyár óta valtoztattak-e valamit, de akkor azt mondták max 50 pont jár az emeltekért, 2-ért is 3-ért is, 23-ért is! 1-ért meg 0. A maradék 50-et meg nyelvvizsgával, OKTV-vel, sporteredményekkel, stb-vel lehet megszerezni.
Lehet azóta megváltoztattak, mert most nem találtam azt az EMMI levelet, amit akkor mutogattak. A nyelvvizsgát visszavonták, azt tudom, de másról nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!