Te mennyit adnál a tanároknak a körülményekhez képest?
Most volt pedagógus sztrájk. Egy kezdő pedagógus 140-150-et kap nettóban. Kevesebbet mint egy Lides eladó, azért ez elég megalázó, nem csoda hogy tüntetnek a bérekért. Igaz hogy 15 év multán már 220-240-re emelkedik a fizetés és csak 30 év után válik 350 nettóra a bérezés.
Szerinted a körülményekhez képest, hogy mennyit kapnak mások és a gazdasági lehetőségek függvényében mennyit kellene kapniuk ? Ha csak a pedagógusszektrot vesszük mennyit adnál nekik nettóban havonta?
Én pályát elhagyó tanár vagyok. Nettó 300 ezres kezdő fizetésért mennék vissza tanítani, úgy, hogy az évek során ez is emelkedne és nem csak az infláció mértékével.
Aki a nyári szünet miatt vegzál minket, üzenném, hogy nekünk sincs jelentősen több szabadságunk. Egyszerűen megvan, hogy mikor kell kivenni.
Èvközben kb beteg sem lehetsz és személyes okok miatt sem maradhatsz otthon.
Nyáron kell kivenni, kb július közepe és augusztus közepe közt.
Nem ülünk otthon egész nyáron, ez hatalmas tévedés.
Hozzátenném, hogy engem ebben a szünet periódusban is többször berendeltek ügyet intézni és segítenem kellett festesni, újítani az osztály termeket. Összeségében nem volt több szabim egész évben, mint a szakmunkas páromnak.
Fogalmam sincs nettó 135 ezerből hogy a viharba kellett volna megélnem. Egy fiatal sem fog így tanítani a jövőben, ezt garantálom. Tényleg képtelenség ennyiből megélni. Az, hogy mennyire megalazo, meg hagyjuk is.
Nem vagyok lidles eladó csak észre kellene venni h ők mennyit dolgoznak azért a pénzért. És közel sem biztos h onszantukbol csináljak, csak lehet épp nem volt pénz arra h tanárok legyenek.
Mellesleg ha már itt tartunk anno kozepsuliban olyan jó tanáraim is voltak pl nyelvből h semmit de semmit nem tanitottak. Ennek csak azért nem ittam meg a levét főiskolán mert külön tanarhoz jártam és ő készített fel nyelvvizsgara.
Akik azt hiszik, hogy a tanárok semmit nem csinálnak, tele vannak szabadidővel, ingyenélők (akikhez képest a lidl-ös dolgozó "dolgozik"), azokat mi akadályozza meg, hogy ezt az aranyéletet válasszák, és tanárnak menjenek? Tudtommal semmi akadálya nincs, hogy elérje az ilyen ezt az aranyéletet, és akkor lehet nyugodtan henyélni, "nem dolgozni", és bezsebelni a fizetést. Nem kell itt irigykedni, és ezért lekicsinylően nyilatkozni a tanárságról!
Előtte mondjuk egy diplomát el kéne végezni, lehet, hogy itt van a baj? Hogy a sok hülye csak szitkozódni tud, tenni valamit az aranyéletért már nem? De egy biztos, hogy ha megszereznéd a diplomát, te is megalázónak tartanád, hogy egy magadhoz hasonló hülye paraszt ugyanannyit keres, aki lusta és hülye volt felsőfokú végzettséget szerezni.
Egyébként kicsit vicces, hogy még mindig itt tartunk a kommentekben, hogy nem dolgozza le a 40 órát meg nem fizikai munka!
Már megbocsàssatok, de lehet egy orvos 1 órája munkája több hasznot ér, mint a kozmunkas egész havi 160 órája.
El kéne már engedni ezt a 40 órás baromságot, meg hogy lenézzük a szellemi munkát.
Itt sem tudnátok írogatni és telefonotok/laptopotok sem lenne írogatni, ha csak fizikai munkások lennének.
A fejlettebb nyugati országokban meg bizony már felismerték, hogy sokszor hatékonyabbak a rövidebb műszakok.
Ezzel nem azt mondom, hogy a lidl arufeltolto munkája nem hasznos. Csak nem gondolom, hogy 2x annyit kéne keresniuk, mint egy egyetemet végzett tanárnak.
És mielőtt bárki félre értené, nem az arufeltolto fizuját csokkentenem, hanem a tanárét növelném.
Le lehet nézni, de a jövő generációjának az oktatása minden alapja! Ha nem versenyképes ez a szakma és gyakorlatilag nem tudsz megélni sem belőle, akkor abból nagy baj lesz.
Sok végzett tanár csoporttarsam dolgozik multinàl pl. Nyilván egy valamihez értő informatika tanár egy multinàl kb luxus életet élhet, míg tanárként kb mamahotelezhet örökre.
Min. 250 ezer Ft-nál kezdődne (hogy ne az SSC-kben kössön ki az összes tanár), de cserébe szigorúbb (szakmai és pszichológiai) kritériumok is lennének (volt épp elég olyan tanárom, akit nem engednék gyerekek közelébe).
"Itt sem tudnátok írogatni és telefonotok/laptopotok sem lenne írogatni, ha csak fizikai munkások lennének."
Ne aggódj, fizikai munkások is tudnak ide írogatni, amikor félóránként mennek ki cigiszünetre. Az okostelefon ma már nem luxuscikk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!