Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki fizikai munkás lesz az...

Aki fizikai munkás lesz az miért érdemli meg a létminimum alatti fizetéseket?

Figyelt kérdés

Itt ezen az oldalon panaszkodott egy kohászati melós nettó 90-et keres, kutyát nem tud tartani, egy gyereket válalhat csak az anyagaik miatt ,egyből írták a hozzászólók mit picsog, mérnöknek kéne menni és akkor már lehet normális életet élni, meg minek tart kutyát egy kohászati melós.

normális ez ,csak bizonyos tanultsági szint felett jár az ,hogy valaki nem gondolkozik hó végén miből veszi a húst,

Panaszolkodott egy villanyszerelő ő is csak létminimum alatt keres, erre azt írták a szakmunkás pótolható a mérnök nem. Mit gondolnak ezek a hozzászólók ,miért csak a mérnöknek jár a jólét , a szakmunkásnak létminimum?

Meg írta a, hogy van oylan gyár aki fillérekért dolgoztat embereket, a cégnek meg milliárdos profitja van, erre a mérnökök a sormunkások pont éhbért érdemelnek. nem értem aki tisztességesen dolgoznak azok tényleg megérdemlik azt, hogy létminimum alatti életet élnek? Megérdemlik ,hogy azon kell aggódniuk a gyári dolgozóknak miből esznek hó végén?

Ez az a kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..

2019. szept. 5. 15:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:

"A lakosok száma pedig teljesen független a GDP-től, csak úgy mondom neked, ahogy az ország területe is. Mongólia jóval nagyobb területű, jóval több lakossal, mégis (egyelőre) még mögöttünk vannak. Ezt mivel is magyarázod? Ja, hogy semmivel."

nem,nem az. Mivel a lakosok ellátást igényelnek,ami pedig megjelenik a GDP -ben. Ruha,élelmiszer,gyógyszer,stb kell nekik. Viszont én a lakosszámot eleve sem ezért hoztam fel. Hanem azért,mert az egy főre jutó GDP durván több Magyarországon mint az általad említett két országban. Vásárlóerő paritás javít még egy kicsit a képen de úgy is sokkal jobb itt mint az általad említett két üstökösként száguldó mintaországban.

A kiköltözésedhez vajmi kevés anyagi fedezet kell. Több embert ismerek,aki kiköltözött. Még olyan nagyon nívós végzettségük sem volt. Igazából minimális nyelvtudás kell,meg valami szaktudás. Akkora ipar épült már ki erre,hogy lakhatással fognak várni a célországban. Szóval ez nem olyan nagy gond. Emiatt ne aggódj.

2019. szept. 9. 14:27
 72/79 anonim ***** válasza:
47%
A GDP-terület összefüggést pedig azzal magyarázom,hogy én egy szóval sem említettem ,hogy lenne közte összefüggés. Bár egyébként van. Ugyanis statisztikailag minél nagyobb egy ország területe annál nagyobb esélye van rá,hogy van alatta valami használható nyersanyag. Nem is igazán van olyan nagy területű ország,ami alatt ne lenne. Mongóliát említetted ha jól tudom. Ott azért elég durva ásványkincs hever az ország alatt. Ott inkább a népsűrűséggel van gond. Mivel rohadt kicsi,alig laknak az országban és ehhez képest baromi nagy a területe. Ráadásul a lakosok több mint a fele mindmáig nomád életmódot folytat. Tehát megtermeli magának ami kell. Meg jurtában lakik. Ezek nem termelnek látható GDP-t.
2019. szept. 9. 14:35
 73/79 anonim ***** válasza:
7%

"nem,nem az."

De igen. Az. Lásd Mongólia.

De ott az ellenpélda, Monacó. Feleannyian nincsenek, mint mi, mégis jóval előttünk járnak. Hm, biztos varázslók élnek ott.

"Mivel a lakosok ellátást igényelnek,ami pedig megjelenik a GDP -ben. Ruha,élelmiszer,gyógyszer,stb kell nekik."

Import. 'Nuff said.

Idehaza mégis miféle magyar ipar termelne bármit is? Amit a multik szétvertek?

"Hanem azért,mert az egy főre jutó GDP durván több Magyarországon mint az általad említett két országban."

A GDP-listán három külön oszlop is van, nem csak egy. Mind a háromban előttünk jár Pakisztán és Banglades.

Ha éppen tudni akarod, Európában egyedül Ukrajna van még mögöttünk, de ők is csak az orosz háború miatt (az ukrán hrivnya például valamicskét többet ér, mint a forint).

"A kiköltözésedhez vajmi kevés anyagi fedezet kell. Több embert ismerek,aki kiköltözött. Még olyan nagyon nívós végzettségük sem volt."

Nyilván, mert költöztető majd a két szép szemedért elszállítja 2000 kilométerrel odébb a cuccaidat. És persze Ausztriában meg Németben a kéró is ingyen van ugye. Az új okmányaid is pénzbe fognak kerülni.

Kiköltözés alatt nem azt kell érteni, ahogy a sok Ahmed Abd-el (nagyfa)Szulejmán csinálja, hogy batyut köt a hátára, elindul a vakvilágba, oszt lesz ami lesz. De még őket is támogatja rengeteg szervezet pénzzel, utaztatással. Persze, lehet így is kiköltözni, ezzel csak az osztrák vagy német hajléktalanok számát fogod gyarapítani eggyel.

2019. szept. 9. 14:37
 74/79 anonim ***** válasza:
81%

Az a baj,hogy félremagyarázol mindent. Ki mondta,hogy 100% ban a lakos számtól,vagy az ország területétől függ a GDP??? Ellenben azt írtam,hogy a népsűrűségtől már annál inkább. Lásd Monaco és Mongólia esetét. De ezek szélsőségek. Egy luxus nyaraló és kaszinó városról beszélsz itt. Ez olyan mintha leválna Budapest az országról és önálló országot alapítana mittudomén Budapestia néven. Ebben nincs semmi varázslat. Az is kiemelkedően teljesítene a régióban. De almát hasonlítunk össze a körtével. Szélsőségek mindenben vannak így ebben is. De az országok nagytöbbsége hasonlóan működik. Azokból is választhatnál már pár példát.

"Idehaza mégis miféle magyar ipar termelne bármit is? Amit a multik szétvertek?"

Mezőgazdaság,gépipar, vegyipar, szolgáltatások,stb. De én eleve ezt arra hoztam fel,hogy az alap ellátás is dob hozzá a GDP -hez. Pl. Mo.- a mezőgazdaság ~5% -al részesedik a GDP-ből. Látszat ellenére valamennyi ruhaipar is van még. Richter Gedeon többségében Magyar. Energiaellátás Magyar. Mol -ban is van egy jó 25%. Azért csak csurran cseppen valamennyi a GDP -be az alapellátásból,nem? Az a baj a TE válaszaiddal,hogy többnyire viccesnek szánt dolgokat írsz meg ilyen lekezelő lenéző lózungokat. Megtennéd,hogy ha megtisztelsz további válasszal akkor magyarázattal is szolgálsz? Pl kezdve azzal,hogy mi az a három külön oszlop a GDP adatokban amik alapján mi Pakisztán és Banglades lába nyomába sem érünk? De azt is meséld már el,hogy Ukrajna melyik adataival szorongatja Mo.-t úgy,hogy félnünk kell,hogy leköröznek minket? Konkrétumokat légyszíves.

Költözködés dolog: igen,ha van olyan szakmád és nyelvtudásod,amivel ott be tudnak állítani dolgozni akkor pl. Németországban is tárt karokkal várnak. Van egy csomó munkaközvetítő aki direkt erre szakosodott rá. De Hollandia és Ausztria is nagy felvevő. Mindkét helyre ugyan úgy van szervezett munka. Sőt, ausztriát leszámítva (ott nem tudom van e ilyen) de Németo. és Hollandia lakhatási támogatást ad EU tagállamból érkező munkásoknak ha valamelyik hiányszakmába mész ki. Ezek a munkaszervező vállalkozások pont ezekre a támogatásokra mennek rá. És igen,általában szállással együtt várnak. Ezt nyilván a támogatásból meg a fizudból levonják. Nem kell félned attól,hogy nonprofit jelleggel megy a dolog. De van lehetőség minimális pénzzel is belekezdeni a külföldi munkába. De mondok még egy érdekességet, német építőipar tele van magyarokkal. A munkáltató fizeti a szállást. Neked csak menni kell. Egy csomó példát tudok,hogy havi 100 eFt -os fizuval dolgozott itthon az illető és úgy ment ki. Nem nagyon vágom,hogy melyik cuccokra gondolsz amihez kamiont kéne fogadni,hogy kitudd vinni. Ezek csak kifogások. Ha van valamennyi nyelvtudásod adott ország nyelvén meg rendes szaktudásod akkor simán találsz helyet ahol foglalkoztatnak kánaánországban.

Egy Japán Jen 0,0094 usd ot ér. Egy Hrivnya 0,094 USD ot. Egy Ft 0,0033 USD ot. Akkor most ebből milyen következtetést tudunk levonni?

2019. szept. 9. 15:48
 75/79 anonim ***** válasza:
62%

"Az a baj,hogy félremagyarázol mindent."

Igen, nyilván félremagyarázok, neked van igazad egyedül.

"Ellenben azt írtam,hogy a népsűrűségtől már annál inkább. Lásd Monaco és Mongólia esetét. De ezek szélsőségek."

Felsorolhatok még pár tucat országot, ezen ne múljon. Hamar kiderülne, vajon kivétel van több-e, vagy szabály.

"Mezőgazdaság,gépipar, vegyipar, szolgáltatások,stb. De én eleve ezt arra hoztam fel,hogy az alap ellátás is dob hozzá a GDP -hez. Pl. Mo.- a mezőgazdaság ~5% -al részesedik a GDP-ből. Látszat ellenére valamennyi ruhaipar is van még. Richter Gedeon többségében Magyar. Energiaellátás Magyar. Mol -ban is van egy jó 25%..."

Newsflash: ezeknek töredéke van tisztán hazai tulajdonban. Egy részét anno a baloldal játszotta külföldi befektetők kezére, a maradékot pedig a Fityisz. Amit pedig nem akartak eladni, simán szétverték, lásd cukoripar.

"Az a baj a TE válaszaiddal,hogy többnyire viccesnek szánt dolgokat írsz meg ilyen lekezelő lenéző lózungokat."

Örülök, hogy te ennyire viccesnek képzeled a magyarországi helyzetet! Bárcsak én is el tudnám ezt mondani! Együtt nevethetnénk, tök jó lenne!

A lekezelő, lenéző lózungot pedig az nevezi lekezelőnek, lenézőnek, akinél célba talált, vagy aki a kormánypropaganda moslékján hízik.

"Megtennéd,hogy ha megtisztelsz további válasszal akkor magyarázattal is szolgálsz?"

Nem kell semmit magyaráznom, egyszerűbb, ha megmutatom.

[link]

"De azt is meséld már el,hogy Ukrajna melyik adataival szorongatja Mo.-t úgy,hogy félnünk kell,hogy leköröznek minket?"

Annyit mondtam, hogy az ukrán hrivnya erősebb, mint a forint. Ez speciel igaz is. Másban EGYELŐRE még mögöttünk vannak. És csak ők - senki más! Már a lenézett, megköpdösött Románia is elénk került.

"Költözködés dolog: igen,ha van olyan szakmád és nyelvtudásod,amivel ott be tudnak állítani dolgozni akkor pl. Németországban is tárt karokkal várnak."

Teljesen mindegy, ha nincs egy vasad se, akkor nem tudsz kimenni sehogyse. Még ha végig gyalogolnál is, enned akkor is kell. Persze, lehet kukázni, koldulni...

"De van lehetőség minimális pénzzel is belekezdeni a külföldi munkába."

Ez így is van. A gond ott kezdődik, hogy aki nem tud kiköltözni, annak minimális pénze sincs.

"Nem nagyon vágom,hogy melyik cuccokra gondolsz amihez kamiont kéne fogadni,hogy kitudd vinni."

Ha kiköltözöl idegen országba, akkor többnyire viszed magaddal a személyes holmidat is, nem? Ruhák, bútorok, könyvek, elektronikai eszközök stb. Azt remélem nem gondoltad, hogy odakint fullra bebútorozott lakást fogsz kapni...

"Ezek csak kifogások."

Azok hát. Biztos szarom a pénzt, és csak brahiból állítom, hogy szegény vagyok...

"Egy Japán Jen 0,0094 usd ot ér. Egy Hrivnya 0,094 USD ot. Egy Ft 0,0033 USD ot. Akkor most ebből milyen következtetést tudunk levonni?"

Japán yenből nincs "1", ha jól tudom, a legkisebb a 100-zas...

2019. szept. 9. 16:02
 76/79 anonim ***** válasza:

"Felsorolhatok még pár tucat országot, ezen ne múljon. Hamar kiderülne, vajon kivétel van több-e, vagy szabály."

Köszi,várom.

"Newsflash: ezeknek töredéke van tisztán hazai tulajdonban. Egy részét anno a baloldal játszotta külföldi befektetők kezére, a maradékot pedig a Fityisz. Amit pedig nem akartak eladni, simán szétverték, lásd cukoripar."

Ettől még része a GDP -nek. Bangladesben meg Pakisztánban jóval nagyobb részét képezni. Mi csak a régióban található országokkal vagyunk összehasonlíthatóak. Tök értelmetlen ez az egész példálózás tőled Monakóval,meg Pakisztánnal,stb vel még.

"Örülök, hogy te ennyire viccesnek képzeled a magyarországi helyzetet! Bárcsak én is el tudnám ezt mondani! Együtt nevethetnénk, tök jó lenne!"

Nem tartom viccesnek,de annyira siralmasnak sem mint Te. Engem nem talált semmid sem célba és nem is Orbán Viktorral álmodom minden éjjel. Nem nézek kormánypropagandát sem. És nem is szavaztam a fideszre. De nekem azért egy picit lekezelőnek tűnik az,hogy agymosott zombinak tartasz mindenkit aki másképp látja a világot.

"Nem kell semmit magyaráznom, egyszerűbb, ha megmutatom."

Nem tudom,nekem meg úgy tűnik,hogy egyik sincs előttünk.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Nem sokkal,de Magyarország gyorsabban növekedik mint Románia. Tehát ha valami nem történik akkor nem fog megelőzni minket. Nem mondtam,hogy Magyarország annyira brutálisan jól teljesít. Ezt megint csak te adtad a számba (ujjaimba).

"Teljesen mindegy, ha nincs egy vasad se, akkor nem tudsz kimenni sehogyse. Még ha végig gyalogolnál is, enned akkor is kell. Persze, lehet kukázni, koldulni..."

Akinek annyi pénzt se tud megspórolni mondjuk egy év alatt amivel 1 hónapig kihúzza külföldön az ne is menjen,mert valószínűleg ott sem nagyon keresett a tudása (a semmiért ott sem adnak pénzt). Egyébként jellemzően heti rendszerben kapnád a fizut. Ráadásul a kaja többsége ugyan annyiba kerül vagy még inkább olcsóbb mint itthon. Tehát ha ott éhen halsz akkor itt pláne.

"Ez így is van. A gond ott kezdődik, hogy aki nem tud kiköltözni, annak minimális pénze sincs."

Erre ugyan az érvényes mint előbb. Akinek az a párszázezer nem jön össze itt amivel ki tud oda költözni annak valószínűleg valami problémája amúgy is van. Valami hiányosság ami miatt itt sem tudott elmenni mondjuk egy gyárba 180-220 eFt/hó ért. De az ilyen ember ott sem lesz túlságosan értékes.

"Ha kiköltözöl idegen országba, akkor többnyire viszed magaddal a személyes holmidat is, nem? Ruhák, bútorok, könyvek, elektronikai eszközök stb. Azt remélem nem gondoltad, hogy odakint fullra bebútorozott lakást fogsz kapni..."

Mindig csak a "miért nem..."-ek. A szép jövőért nem éri meg neked az,hogy mondjuk 1 hónapig távol legyél a személyes holmijaidtól,úgy mint számítógép, könyvek,stb? Az első havi fizetésedből már simán el tudod hozni a cuccaidat. Nem kell oda minden szart elvinni. Dolgozni mész,majd veszel magadnak újat. És bútorozott helyre szokták vinni a delikvenst. Biztos nem lesz billiárd asztal meg pezsgőfürdő de ez úgyis egy sz@r hely, ugyan mi hiányozna innen annyira,hogy pár hónap nélkülözést ne bírnál ki?

"Azok hát. Biztos szarom a pénzt, és csak brahiból állítom, hogy szegény vagyok..."

Elmondod ,hogy mit dolgozol? Tudom,hogy személyes kérdés,nem is csodálkozom ha nem válaszolsz. Csak kíváncsi vagyok,hogy milyen tudással (a lakóhelyed régió szintjén is érdekelne) nem tudtál eddig érvényesülni? Tényleg érdekel,nem basztatásból vagy ilyesmiből kérdezem.

Akkor a valuta árfolyam dolog nem olyan fontos? Mert arra nem válaszoltál. Az hogy jenben milyen címletek vannak az nem olyan hasznos infó a kérdésben.

2019. szept. 9. 16:42
 77/79 anonim ***** válasza:
100%

"Köszi,várom."

Rendben, elkezdem a gyűjtögetést akkor.

"Ettől még része a GDP -nek."

Ja, csak sajnos nem a hazai GDP-t növelik, hanem a külföldit. Mert majd hülyék lesznek itt befektetni. Ha te a TESZKÓban költesz, azzal csak az angolok járnak jól, más nem.

"Mi csak a régióban található országokkal vagyunk összehasonlíthatóak. Tök értelmetlen ez az egész példálózás tőled Monakóval,meg Pakisztánnal"

Végeztem összehasonlítást az EU-országokkal is. Konkrétan a legalján vagyunk, mint mondtam, egyedül Ukrajna van mögöttünk, és ők is csak az orosz háború miatt. Monacó pedig pont hogy európai ország, tehát az összehasonlítás megáll.

"Nem tartom viccesnek,de annyira siralmasnak sem mint Te."

Én pedig ennyire siralmasnak tartom, mert tapasztalom nap mint nap. Szerinted normális állam az, ahol 2 kiló krumpliért hagyja az ember szétrókázni az országot?

"De nekem azért egy picit lekezelőnek tűnik az,hogy agymosott zombinak tartasz mindenkit aki másképp látja a világot."

Aki agyamosott birka, és semmi más ellenérve nincs, csak "migrácsok", nagy gonosz Soros, Brüsszel, Orbánisztán jobban teljesít, azt SZVSZ teljes joggal nézem le. De minden más értelmes ember is.

"Nem tudom,nekem meg úgy tűnik,hogy egyik sincs előttünk."

Ez a "per capita" egy csúsztatás. Az ország fejlettsége nem attól függ, hogy mekkora a per capita GDP.

"Akinek annyi pénzt se tud megspórolni mondjuk egy év alatt amivel 1 hónapig kihúzza külföldön az ne is menjen,mert valószínűleg ott sem nagyon keresett a tudása"

Nem tud, mert idehaza nem fizetik meg a munkát. Erről szól az egész kérdés, zanzásítva, hogy a napi 25 órát güriző munkás szemét kiszúrják gombokkal, a hájas seggű igazgató meg a semmire visz haza 6-700 ezreket. Szerinted ez így teljesen rendbe van?

"Ráadásul a kaja többsége ugyan annyiba kerül vagy még inkább olcsóbb mint itthon. Tehát ha ott éhen halsz akkor itt pláne."

Ahol monetáris unió van, ott minden drágább, mint nálunk. Ha itt német áron adnák a cukrot, a lisztet stb. rövidúton éhséglázadás törne ki.

"Akinek az a párszázezer nem jön össze itt amivel ki tud oda költözni annak valószínűleg valami problémája amúgy is van."

A pár százezernél azért jóval több kell ahhoz, hogy új életet tudj odakint kezdeni, még akkor is, ha teszem azt, olyan malacod van, hogy tényleg raknak alád egy kérót.

Az emberek jórészének idehaza semmi megtakarítása nincs, mert az állambácsi az utolsó vasat is elszedi tőlük. Ha nem így lenne, nem kellene hitelt felvenniük fogyasztási cikkekre.

"Valami hiányosság ami miatt itt sem tudott elmenni mondjuk egy gyárba 180-220 eFt/hó ért."

Ez csakugyan így van: munkahely-hiányosság van elég erősen. A Viktátor anno nagy paripa arccal beígérte az 1 millió munkahelyet, ha még emlékszel.

Csak azt nem tette hozzá, hogy ő picit másképp érti: már csak ennyi maradt...

"Mindig csak a "miért nem..."-ek. A szép jövőért nem éri meg neked az,hogy mondjuk 1 hónapig távol legyél a személyes holmijaidtól,úgy mint számítógép, könyvek,stb?"

1 hónap alatt akkor se tudnál olyan sok pénzt megkeresni odakint, ha senior programozó vagy.

"Nem kell oda minden szart elvinni."

Akkor mit kezdenél velük? Ami nem fér a kocsidba, kihajítod a szemetesbe?

"Dolgozni mész,majd veszel magadnak újat."

Fogyasztói társadalom foreva, ugyebár.

"És bútorozott helyre szokták vinni a delikvenst."

Azért Németben se dobják csak úgy utánad a bebútorozott kecót...

"Elmondod ,hogy mit dolgozol? Tudom,hogy személyes kérdés,nem is csodálkozom ha nem válaszolsz."

Jelenleg angolt tanítok, és fordítok, nem titok a dolog. Tehát még csak azt se mondhatod, hogy magam is fizikai munkás volnék.

A valutaárfolyam pedig persze, hogy fontos, de nemigen kapcsolódik a kérdéshez.

2019. szept. 9. 17:19
 78/79 anonim ***** válasza:

GDP témát nagyon nincs értelme feszegetni. Mert más országok GDP jét nézésével itt nem lesz magasabb. Tény,hogy románia meg bulgária van csak mögöttünk már.

"Ez a "per capita" egy csúsztatás. Az ország fejlettsége nem attól függ, hogy mekkora a per capita GDP."

[link] "Az egy főre vetített GDP-t az ország életszínvonalának elemzésekor használják."

"Nem tud, mert idehaza nem fizetik meg a munkát. Erről szól az egész kérdés, zanzásítva, hogy a napi 25 órát güriző munkás szemét kiszúrják gombokkal, a hájas seggű igazgató meg a semmire visz haza 6-700 ezreket. Szerinted ez így teljesen rendbe van?"

példák: polgáron összeszerelő operátor nettó 256 000 Ft/hó ért keresnek embert

Bosch miskolc nettó 183 eFt ot kap egy operátori dolgozó.

Heves megyei cég gépkezelő (cnc eszterga) nettó 220 000 Ft túlóra nélkül ha hozza a normát (konkrétan ismerem az illetőt aki ennyit keres).

Bp.-n gépbeállító egy öntőformákat gyártó cégnél (ez is konkrét személy baráti körből) 470 eFt nettót keres túlóra nélkül.

Heves-megye keresztapám raktáros targoncás 197 500 Ft ot kap havonta kézhez.

Mi a saját alkalmazottunknak 265 000 Ft ot keres. (valamelyik nap utaltam pont el). Ő víz-gáz-fűtés szerelő.

Kőműves segéd napi 12 000 ft ot kap. Azért a nap nagyrészében nem dolgozza szarrá magát. Mondjuk ez szezonális dolog.

Nem jellemző különösebben ez a napi 25 órás munkarend már manapság. Én eddig akármelyik gyárban jártam tökre kellemes benyomásom volt,a dolgozóknak is jó kedve volt. Régen én is osztottam ezt a véleményt,hogy a gyárak sz@r helyek, szétgyalázzák az embert, meg nyomasztó,stb. De pár éve megváltozott a véleményem. Pedig elég sokban jártam az ország minden részén. Nem olyan rettenetes. Biztos van még ilyen mint amit írtál de sokkal sokkal kvesebb mint régen. Ebben a hájasfejű főnök semmire kapja a 6-700 ezreket dologban nem hiszek. Mármint abban,hogy a semmire kapja. Eleve meg kell fizetni a felelőséget. Meg kell fizetni a tudást (a közhiedlemmel ellentétben egyáltalán nem értelmifogyatékos,meg az igazgató unokaöccsei a vezetők. Valamennyi idősebb kommunizmusból bentragadt van még ilyen,de már kezdenek kikopni).

Szerintem nem adnak ekkora fizetést olyan vezetőnek,aki nem hozza a megfelelő számokat.

"Ahol monetáris unió van, ott minden drágább, mint nálunk. Ha itt német áron adnák a cukrot, a lisztet stb. rövidúton éhséglázadás törne ki."

Példák bevásárlásra (lidl és real áruházakból vett német árral):

fehérliszt - Tip Weizenmehl Type 405 - kb 105 ft/kg (0,32 euro)

kristálycukor - Tip Raffinade Zucker feine Körnung - 227 Ft/kg 0,69 euro

pick vastagkolbász - Pick ungarische Salami am Stück - 2633 Ft 7,99euro

kenyér (toast, rendeset nem találtam) 500gr - 149 Ft >> 300 ft/kg 0,45 euro

fürtös paradicsom 1 kg ár - 1,49 euro - 491 Ft

Lidl őszi kabát 4960 Ft - 14,99euro

Heinz ketchup 875 gr - 732 Ft - 2,22 euro

iglo halrudacska 450 gr - 722 ft - 2,19 euro

Munkaerőhiány pedig hidd el hogy van. Nem is kicsit. Nagyon kevés helyen tudják már lehúzni az embert. Ez többnyire mondjuk az ukrán határnál lévő települések és onnan mondjuk egy jó 50-100km es rész. Máshol már nem működik ez. A rosszul fizető melójhelyekre nem mennek el már dolgozni az embere. Vagy aki igen,az tényleg nagyon durván önbizalomhiányos vagy alulképzett,vagy valami nagyon erős érv miatt rákényszerült és lehetetlen neki változtatni. Igazából csak egy költözéssel meg lehet oldani az ember pénzügyi problémáit. pl. mondok egy példát, Bp.-n aszfalotzó cég (feketén!!!) 500 eFt ot ad a droid munkásoknak per hó. Lehetőség van,csak menni kell utána, nem esik az ember ölébe. De azért az instant ingyen pénzt csak nem kellene elvárni.

És még a régiót is elmondod,hogy merre laksz? nem kell pontos település,csak kb. Mert azért az sem tűnik rosszul fizető dolognak amivel foglalkozol. Nagyon rossz helyen kell élni hozzá,hogy abból ne lehessen megélni.

2019. szept. 9. 18:49
 79/79 anonim ***** válasza:
100%

"GDP témát nagyon nincs értelme feszegetni. Mert más országok GDP jét nézésével itt nem lesz magasabb."

Azt viszont prímán lekövetni, hogy a miénk egyre alacsonyabb.

A per capita pedig továbbra is csúsztatás, maszatolás.

"példák: polgáron összeszerelő operátor nettó 256 000 Ft/hó ért keresnek embert

Bosch miskolc nettó 183 eFt ot kap egy operátori dolgozó.

Heves megyei cég gépkezelő (cnc eszterga) nettó 220 000 Ft túlóra nélkül ha hozza a normát (konkrétan ismerem az illetőt aki ennyit keres).

Bp.-n gépbeállító egy öntőformákat gyártó cégnél (ez is konkrét személy baráti körből) 470 eFt nettót keres túlóra nélkül.

Heves-megye keresztapám raktáros targoncás 197 500 Ft ot kap havonta kézhez."

Erre három magyarázat lehetséges:

1: Kimazsolázgattad a lehető legjobban kereső ismerősöket, a pozitív szélsőségeket, a negatívakról meg elegánsan elfeledkezel, nehogymá' romoljon az összkép

2: Az illetők csókosak, az aktuális vezetőség ilyen-olyan kegyencei

3: Egyszerűen nem mondasz igazat

"Kőműves segéd napi 12 000 ft ot kap."

Budapesten, Győrben, Sopronban esetleg. Vidéken meg már ötszáz forintos órabérért is tömegek állnak sorba.

"Nem jellemző különösebben ez a napi 25 órás munkarend már manapság."

De igen. Konkrétan az jellemző, hogy bejelentenek 4 órára, aztán lehúzatnak veled 12 órát. Ha nem tetszik valami, és szóváteszed, már repülsz is.

"Én eddig akármelyik gyárban jártam tökre kellemes benyomásom volt,a dolgozóknak is jó kedve volt."

Nyilván csak azt veszel észre, amit észre akarsz venni. Itt is bőven lehetne ellenpéldát hozni. Miért nem tetted meg? Aki A-t mond, az mondjon ám B-t is.

"De pár éve megváltozott a véleményem. Pedig elég sokban jártam az ország minden részén. Nem olyan rettenetes."

Természetesen, egy szibériai kőfejtőnél valamivel kellemesebb...

"Biztos van még ilyen mint amit írtál de sokkal sokkal kvesebb mint régen. "

Nyugtasd ezzel magad bátran.

"Ebben a hájasfejű főnök semmire kapja a 6-700 ezreket dologban nem hiszek. Mármint abban,hogy a semmire kapja."

Van amit te hiszel, és vannak a tények. A kettőnek pedig semmi köze egymáshoz.

"Eleve meg kell fizetni a felelőséget."

A felelősség az pont hogy a hátuk közepére se kell, úgyhogy ezt kár volt megemlítened.

"Meg kell fizetni a tudást (a közhiedlemmel ellentétben egyáltalán nem értelmifogyatékos,meg az igazgató unokaöccsei a vezetők. Valamennyi idősebb kommunizmusból bentragadt van még ilyen,de már kezdenek kikopni)."

Egyrészt idehaza uram-bátyám rendszer alapján alakul a vezetőség, akár állami, akár versenyszféra, másrészt mái napig dívik idehaza a kommunizmus, azzal a különbséggel, hogy már becsülete sincs a rendes munkának, csak a csalásnak, suskusnak, fusinak.

"Szerintem nem adnak ekkora fizetést olyan vezetőnek,aki nem hozza a megfelelő számokat."

Ennél még jóval többet is adnak, például pártszimpátia alapján. Persze ezt nem fogják az orrodra kötni.

"Példák bevásárlásra (lidl és real áruházakból vett német árral):"

Kimazsolázgattad szépen az akciókat? Ej de cuki!

Őszi kabát 5000 forintért, ez igen! Tudod mire lesz az jó? Felmosórongynak.

"Munkaerőhiány pedig hidd el hogy van. Nem is kicsit."

Megintcsak Budapest, Győr és a környéke. Máshol meg munkanélküliség van, nem is kicsit.

"Ez többnyire mondjuk az ukrán határnál lévő települések és onnan mondjuk egy jó 50-100km es rész."

Szeretnéd te ezt hinni...

"A rosszul fizető melójhelyekre nem mennek el már dolgozni az embere."

Ha lehet választani rosszul fizető melóhely és a nagy büdös semmi között, bizony, hogy mennek.

És most, amikor a koronavírusnak hála, földbeállt a komplett gazdaság ebben a hiperjól teljesítő Orbánisztánban, már a legszarabbul fizető melóhelynek is örülni kell.

"Vagy aki igen,az tényleg nagyon durván önbizalomhiányos vagy alulképzett,vagy valami nagyon erős érv miatt rákényszerült és lehetetlen neki változtatni."

Az neked nem elég erős érv, hogy a kormány rendelkezésének hála a munkáltatók kicsinyes bosszúból kirugdostak mindenkit, mondván, ha nem termelsz, kotródj!?

Mi számít neked erős érvnek, ha nem ez!?

"Igazából csak egy költözéssel meg lehet oldani az ember pénzügyi problémáit."

Ha van hozzá pénzed, csak ezt valahogy lefelejtetted róla.

"Lehetőség van,csak menni kell utána, nem esik az ember ölébe."

Nesze neked munkahelyteremtés, igaz-e? Ha dolgozni akarsz, utazz háromszáz kilométert, és mire onnét hazaérsz, annyi időd lesz, hogy elszaladj vécére, aztán spurizhatsz is vissza a pályaudvarra, mert nem fogsz beérni kezdésre?

"De azért az instant ingyen pénzt csak nem kellene elvárni."

Továbbra se ingyen pénzről beszéltem, hanem hogy legyen egy versenyképes fizetése az embernek! Tudod, ott Ausztriában meg Németben ez már rég nem probléma ám. Idehaza még az inflációkövető fizetést se sikerült összehozni. Aztán megy a cirmogás, hogy szar a gazdaságunk.

Igen, szar. Mégis mitől kéne működnie, ha az ember lószart se keres, elviszi mindenét a megélhetés?

"És még a régiót is elmondod,hogy merre laksz?"

Miskolcon, nem titok. Ennyire rossz a helyzet,bármilyen nehéz is ezt elhinni. A koronavírust követő felfújt hiszti volt az utolsó szög a koporsón.

2021. jan. 26. 01:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!