Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Északnyugat-Magyarországon...

Északnyugat-Magyarországon tényleg nincsen már magyar fizikai munkás?

Figyelt kérdés

Nemrég lett egy kollégám (Budapesten), aki onnan jött, egy HR cég pénzügyosztályán dolgozott Győrben.

Azt mondja, "komoly", ami Nyugat-Magyarországon megy.

A nyugati megyejogú városokban, megyeszékhelyen órási ipari parkok jöttek létre még anno.

Viszont, munkaerő már nincs nincs rá.

Egyre nyílnak a munkaközvetítő cégek irodái és Ukrajnából, Albániából hoznak betanított munkásokat a gyárakba.

Az irodai munkák rendre betöltésre kerülnek, viszont a többi munkakör nem.

Továbbá, nagy egyetemek is vannak azokban a városokban.

Szerinte, a magyar is elmegy betanított munkásnak, de osztrák bérért.

Még az Audiban is munkaerőhiány van, pedig ott br 450-470-et kap egy sori dolgozó.

2019. jún. 20. 19:54
 1/4 mindentudó99 ***** válasza:
Nem csak ott nincs. A főváros környékén se találni. Ukránok vannak. Ujjabban cigányokat hoznak a munkaerőközvetítők. De ők max egy hét és táppénzre mennek.
2019. jún. 20. 20:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én falusi vagyok ezen a területen, de a hozzánk közel lévő városban, a fűrésztelepen szibériai oroszok dolgoznak.

Először nem akartam elhinni, mert azt hittem, hogy valami okos emberke az ukránokkal keveri őket, de nem, kajak Szibériából hoztak ide oroszokat. Na most, hogy mennyire legálisan vannak itt, azt nem tudom...

2019. jún. 20. 20:06
 3/4 anonim ***** válasza:

"Északnyugat-Magyarországon tényleg nincsen már magyar fizikai munkás?"

De van, csak már van munkahelyük és dolgoznak.

Olyan nincsen aki munkát keresne és pont azt, pont annyi bérért akarná csinálni amit ők szeretnének.

2019. jún. 20. 22:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Persze, ott már mindent robotok csinálnak.
2019. jún. 21. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!