Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki fizikai munkás lesz az...

Aki fizikai munkás lesz az miért érdemli meg a létminimum alatti fizetéseket?

Figyelt kérdés

Itt ezen az oldalon panaszkodott egy kohászati melós nettó 90-et keres, kutyát nem tud tartani, egy gyereket válalhat csak az anyagaik miatt ,egyből írták a hozzászólók mit picsog, mérnöknek kéne menni és akkor már lehet normális életet élni, meg minek tart kutyát egy kohászati melós.

normális ez ,csak bizonyos tanultsági szint felett jár az ,hogy valaki nem gondolkozik hó végén miből veszi a húst,

Panaszolkodott egy villanyszerelő ő is csak létminimum alatt keres, erre azt írták a szakmunkás pótolható a mérnök nem. Mit gondolnak ezek a hozzászólók ,miért csak a mérnöknek jár a jólét , a szakmunkásnak létminimum?

Meg írta a, hogy van oylan gyár aki fillérekért dolgoztat embereket, a cégnek meg milliárdos profitja van, erre a mérnökök a sormunkások pont éhbért érdemelnek. nem értem aki tisztességesen dolgoznak azok tényleg megérdemlik azt, hogy létminimum alatti életet élnek? Megérdemlik ,hogy azon kell aggódniuk a gyári dolgozóknak miből esznek hó végén?

Ez az a kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..

2019. szept. 5. 15:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
100%

Meglehet. És melyikből van több? Akinek egy harmadik plazmatévére kell pénz, mert a vécén is szeretné nézni, ahogy Justin Bieber az orrát túrja, vagy akinek kenyérre kell, különben éhendöglik?

Nem kell rá válaszolnod, költői volt a kérdés.

Itt ám nem segélyről nem alapjövedelemről volt szó, hanem munkáért kapott pénzről. A kettő alma és rinocérosz.

2019. szept. 8. 17:03
 52/79 anonim ***** válasza:
42%
Mért mi a pontos külömbség?? Neki lényegesen kevesebb a bevétele. Neki biztos hogy sokkal rosszabb. Igazán föl ajálhatnátok valamit nekik.
2019. szept. 8. 17:12
 53/79 anonim ***** válasza:

Az a különbség, hogy aki dolgozik, az többnyire értéket állít elő. Aki meg segélyt kap, az többnyire egy parazitoid élősködő.

Elég szomorú, ha a kettő között semmi különbséget nem látsz...

2019. szept. 8. 20:08
 54/79 anonim ***** válasza:
42%
Aki segélyen él az parazita, de te követeled hogy mások önként támogassanak téged. Fura logikád van. Amúgy honnan tudod hogy nem a korábban felsorolt indokok miatt kényszerül segélyre. Pont ugy mint ahogy mások minimál bérre kényszerülnek??
2019. szept. 8. 20:27
 55/79 anonim ***** válasza:

Hol írtam én ilyet, hogy engem önként támogasson bárki is?

Kérlek mutasd!

Azt írtam: igencsak jó dolog volna, ha normális keresetet kapna a fizikai értékteremtő is, nem csak a bankár meg a programátor! Ezt az állításomat pedig azóta is fenntartom. Aki dolgozik, azt fizessék meg.

A segélyen élők az egy teljesen más téma, alapból nem tudom, minek hoztad fel, a legcsekélyebb mértékben se kapcsolódik a munkához.

2019. szept. 8. 20:31
 56/79 anonim ***** válasza:
63%

Szoval nem akkarsz segélyt, csak fizessenek többet a munkádért anélkül hogy változtatnál valami.

Irhatnál valamit azonkivül hogy más. Én nem látom a külömbséget. A segélyen élő mért nem várhatná el hogy kisseb legyen az anyagi külömbség? Mint ahogy te is elvárod hogy kisseb külömbség legyen a "bankár meg a programátor" hoz képest??

2019. szept. 8. 21:02
 57/79 anonim ***** válasza:

32-es! "mindentudó" Az megvan neked, hogy levonásnak a felét az SZJa adja, mert remélem nem komolyan mondod ezt az ökörséget, hogy az nem is számít!

Jelenelg egy átlagfizetés harmadát vonják el ennyi a különbség a bruttó és nettó között, ennek a harmadnak konkrétan a fele az SZJA elvonás.

Eleven me értem, miért böktél rá önkényesen arra, hogy hát a 10% az nem is sok. Ki beszélt itt 10%-os alsó kulcsról rajtad kívül?

Lehetne az 0-5%-is bár értem én, akkor nem mondhatnád, hogy az nem is sok.

Hozzáteszem, hogy egy átlagfizetésnél még egy 5%-os SZJA csökkentés is kb. 20 ezret számítana, de ha te lusta vagy lehajolni ennyi apróért, akkor csak magadra vess.

Egy biztos: Tévedsz!

(meg én is, amiért azt hiszem, hogy érdemes neked magyarázni...)

2019. szept. 8. 21:12
 58/79 anonim ***** válasza:
100%

Így van, nem akarok segélyt,csak fizessenek többet a munkámért anélkül hogy változtatnék valamit.

Ausztriában, Svájcban, Németben ez már réges-régen nem téma. Ott hogy csinálták? Biztos varázslók ülnek ott.

Mit írjak azon kívül, hogy "más"? Az egyik a munkájáért akar tisztességes fizetést, a másik meg a nagy semmire várja el a sok pénzt. Ég és föld a kettő, csak mondom neked.

2019. szept. 8. 21:15
 59/79 anonim ***** válasza:
41%

"Azt írtam: igencsak jó dolog volna, ha normális keresetet kapna a fizikai értékteremtő is, nem csak a bankár meg a programátor! Ezt az állításomat pedig azóta is fenntartom. Aki dolgozik, azt fizessék meg."

De miért kellene ugyan annyit fizetni annak,aki nulla energia és idő befektetéssel elmehet segédmunkásnak és annak aki évekig szopatta magát valami egyetemen? A pénzügyi és a programozó szakma megszerzése azért nem könnyű. Többet tett le az asztalra, utána többet is adózik ráadásul ahogy korábban is írtam közel 15 év mire utoléri az átlag segédmunkást fizuban mivel az az egyetem helyett is pénzt keresett. A bankár meg a programozó miért nem érdemli meg a magasabb fizetését? Ráadásul arányaiban ő is pont annyira szarul keres a nyugathoz képest mint a segédmunkás (vagy fizikai munkás,mindegy minek nevezzük).Most egy gyári összeszerelőnek ugyan mennyi lenne a reális fizetése? Tipikus gyáregységben a napi munka az,hogy mondjuk többnyire 3-5 percenként betesz egy 0-2 kilós alkatrészt a gépbe,megnyom egy gombot majd ciklusidő végén kész termék helyére betesz újra egy nyers darabot. Egy bolti pénztáros többet dolgozik mégis kevesebb átlagban a fizuja.

2019. szept. 8. 21:24
 60/79 anonim ***** válasza:
22%

Miből fizessenek többet? Többet kell termelni vagy valakitől elvenni. Más lehetőség nincs.

Magyarország messze nem a legszegényebb ország. Miben jobb Magyarország mint mondjuk az afrikai országok, ha ez meg van már csak azt kell mégjobban fejleszteni.

Például azt hogy miben más, mert eddig csak azt írod hogy várjátok a pénzt és felháboritó hogy nemjőn.

2019. szept. 8. 21:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!