Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ugye hogy mennyivel jobb...

Ugye hogy mennyivel jobb lenne, ha visszaállna a királyság?

Figyelt kérdés

2019. aug. 7. 20:31
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

'Az EU-t meg letojják magasról.'

Ha kapnak egy kis szankcionálást cserébe, akkor szerintem nem olyan nagy legények :P

2019. aug. 8. 11:51
 22/45 A kérdező kommentje:
De csalás nélkül lenne és másképpen
2019. aug. 8. 12:23
 23/45 progizo ***** válasza:
86%

Egyetértek a kérdezővel.

Ezeréves államformánkat jogtalanul, a nép megkérdezése nélkül, a sztálini szuronyok árnyékában változtatták meg 1946-ban.

Egy jó uralkodó az ország élén sokkal inkább egységbe forrasztaná a népet, hiszen olyan személy lenne, aki a pártok, a politikusok, a pártoskodás és az azzal járó sárdobálás fölött áll, állandó tekintély lenne, és a Szent Korona viselőjeként jogot formálhatna annak országaira, és így a Kárpát-medence Magyarország alatti újraegyesítésére.

A magyar trónra hívhatnánk egy Észak- vagy Nyugat-európai királyi ház sarját, lehetne az akár férfi, akár nő (egyébként hölgyet szívesebben látnék uralkodónkként, hiszen ők is jó vezetők, emellett empatikusak, de ravaszak is).

A monarchikus államforma visszaállítása egyértelműen jó és pozitív döntés lenne; én támogatnám.

2019. aug. 8. 14:09
 24/45 A kérdező kommentje:
Így igaz
2019. aug. 8. 14:17
 25/45 anonim ***** válasza:
100%

#23-24

Úgy, szóval nektek mindenáron egyszemélyi vezető kell?

2019. aug. 8. 14:19
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

# 23 "A magyar trónra hívhatnánk egy Észak- vagy Nyugat-európai királyi ház sarját, lehetne az akár férfi, akár nő (egyébként hölgyet szívesebben látnék uralkodónkként, hiszen ők is jó vezetők, emellett empatikusak, de ravaszak is)."

Nem, nem hívhatnánk. A történeti alkotmány értelmében csak a királyi ház KIHALÁSA esetén választhat a magyar nép magának királyt, azon kívül az apostoli királyság ÖRÖKLETES.

Tehát CSAK KÉT SZEMÉLY LEHET KIRÁLY törvényesen: Habsburg Andrea (ha nőági öröklést is elfogadunk), mint az utolsó magyar trónörökös, Habsburg Ottó, legidősebb gyermeke.

Ha nőági öröklést nem fogadunk el, ahogy történetileg egyébként nem fogadtunk el (csak fiúörökös hiányában), akkor pedig Habsburg Károly lehet a király, V. Károly néven. Ő a Habsburg ház feje is egyébként jelenleg, mint a nemrég elhunyt Habsburg Ottó legidősebb FIA.

Más lehetőség nincs. A Habsburg ház kihalása esetén is egyébként CSAK A NEMESSÉG SZAVAZHAT, a királyválasztás joga kizárólag a nemeseké.

Én például szavazhatnék. :-)

De mivel nem halt ki, mi sem szavazhatunk, kötelező elfogadnunk a történeti alkotmányból következő öröklési rendet.

Emellett nyugati vagy északi királyi házból eleve nem választhatnánk királyt, mert magyar király CSAK KATOLIKUS LEHET, az összes nyugati és északi királyi család viszont PROTESTÁNS (evangélikusok és anglikánok).

A jelenleg regnáló királyi házak közül, a Habsburgok kihalása esetén CSAK a spanyol Bourbon-házat választhatnánk (de legitim volna egy sor másik, jelenleg nem regnáló királyi ház is a Hohhenzollernektől a Savoyaiakig).

Nyugi, nekem sem tetszik a rendszer (protestáns vagyok), de tény, hogy csak katolikust választhatna a nemesség.

Viszont ameddig a Habsbourg-Lotharingiai ház nem halt ki (márpedig NAGYON nem halt ki, Habsbourg Ottóna HÉT gyermeke is él!), addig ilyesmi szóba sem jöhet.

Azt pedig megsúgom, hogy a királyság LÉNYEGE, hogy nem a nép választ királyt magának, hanem ISTEN.

A király Isten kegyelméből uralkodik, születés és öröklődés alapján.

Amúgy a magyar királyság már a XX. században is parlamentáris (és már jóval előtte alkotmányos) monarchia volt, úgyhogy abszolút uralkodóról ne is álmodj.

Az az egyetlen kérdés, hogy rendi Országgyűlés működne-e mellette (azaz csak a nemesség választhat és választható) vagy kétkamarás, rendi és polgári Országgyűlés (a felsőházba a nemesség választ és választható, illetve ide ülnek a történelmi egyházak főpapjai is, az alsóházba pedig a polgárság választ képviselőket).

Egy dolog biztos: ha itt újra királyság lenne, a király személyének kiválasztásába te, hacsak nem vagy címeres nemesi család sarja, semmiképp sem szólhatnál bele.

Én amúgy az abszolút monarchiát is szívesen támogatom, privátban lehet jelentkezni jobbágyomnak! :-)))

2019. aug. 8. 14:40
 27/45 A kérdező kommentje:
De ma már nem is létezik nemesség
2019. aug. 8. 14:55
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

Na látod, így itt bukott a királyság :)

2019. aug. 8. 15:01
 29/45 progizo ***** válasza:
27%
#28.: dehogy bukott, csak új alapokra kell helyezni, a mostani helyzetnek megfelelően kell újjáépíteni.
2019. aug. 8. 16:35
 30/45 anonim ***** válasza:
70%

Szerinted itt a döntő többség akar egyáltalán újra királyt látni?

Értem én, hogy egy nagyon erős kezű vezért akartok ide tenni, de nem kéne ezt a felfogást rátukmálni másokra, főleg azokra nem, akik jól elvannak a demokráciával.

2019. aug. 8. 16:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!