Miért nem lehet már túllépni Kádáron?
Megértem azokat, akik ekkor voltak fiatalok és nem tapasztaltak olyan kellemetlen körülményeket, amikről ma beszélnek, elvégre ők éltek akkor.
Csak kissé zavar, hogy már a csapból is az folyik, így Kádár, úgy Kádár....
Elhiszem, hogy szép időszak volt a maiaknak, de lépjünk túl rajta.
Legnagyobb biztonság?
Nemrég kezdtem el Moldovától a Bűn az élet c. könyvet és nem a legrózsásabb helyzetet vázolja fel az akkori időkben, bár kétségtelenül voltak csendes területek.
'Ha maradhatott volna, ma Ti is boldog fiatalok lennétek, és nem kérdeznétek ilyeneket'
De nem maradt, mert lejárt a mandátum. Amúgy miből veszed, hogy annyira boldogok lennénk? Te lehet, hogy jól elvoltál akkor, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy más is.
01:32
Kádár idején volt világelső Magyarország az öngyilkossági rátában.
Csupa móka és kacagás volt a Kádár-korszak.
Hogy ne értsétek félre: a múltról meg kell emlékezni, mert a történetünk része. Nekem csak attól van herótom, hogy sokan lelkileg megrekedtek a 60-80-as évek szintjén és bár innen tovább lehetne lépni, mégsem teszik és úgy gondolom, azért, mert sokkal kényelmesebbnek tűnik megállni ezen a ponton, valamint orrvérzésig szajkózni, milyen überkirály rendszer volt az összes többi közül.
Még valami: kinek nem inge, ne vegye magára!
Lehet emlékezni a múltról, de a mértéktelenség nem tesz jót az egészségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!