Szerintetek is ki kellene zárni mindenkit a magyar politikai életből, aki annak idején KISZ-tag vagy MSZMP párttag volt?
Végig olvastam és ugyanott vagyunk, mint a legelején. A kérdezőnek vagy fingja sincsen arról mi volt itt régen és csak konokul ragaszkodik a baromságaihoz vagy nagyon is tudja, szimplán csak hazudik reggel és este, ahogy a mesterétől tanulta.
Egyébként tökéletesen úgy viselkedik mint a régi komcsik. megpróbálja a múltat végképp eltörölni és valami hazug mesevilágot szőni a régi szabad világról, ahol mindenkinek adtak lakást és jaj de jól meg lehetett élni, dolgozni sem kellett. Na meg a már sokszor bevetett komcsi taktika szerint, mivel sem érvekkel, sem eredményekkel nem tudja a neki kedves politikusokat hatalomba segíteni, akkor egyszerűen a többit akarja eltüntetni mellőle. Nincs több párt - nincs vita, az lesz amit ő akar.
Lehet hogy a momentum nem is az új szdsz, hanem egyben az mszmp és a '68-asok?
Vicces gyerek ez a kérdező.
Amikor leírom, hogy egyik kijelentésemet sem cáfolta, akkor az a válasza, hogy "de, minded cáfoltam".
Amikor azt írok, hogy sunyi dolog a neki kellemetlen témák elkerülése, akkor akkor az a válasza, hogy én vagyok a sunyi.
Amikor azt írom, hogy nem tudja befogadnia a tényeket, akkor az a válasza, hogy ő ír tényket.
Az oviban biztos nagyon hatékonyan lehet így érvelni, de felnőttek között egy nagyon kevés.
A válaszolóknak: Végigéltem a Kádár-rendszert, még diplomát is szereztem abban a rendszerben és nem voltam se MSZMP- se KISZ-tag. Engem senki nem kötelezett arra, hogy belépjek bármelyik szervezetbe. Biztos volt olyan, akit esetleg zsarolással vettek rá erre-arra, de most már azok is a megzsaroltak mögé bújnak, akik annak idején önként és dalolva szolgálták ki a rendszert.
Kérdező: Én nemzeti radikális vagyok, de azért ebben a dologban még én is óvatosságra intenélek egy kicsit. Ha 1990 lenne, akkor teljes mértékben egyet értenék azzal, hogy igen, ki kell zárni őket és meg kell tisztítani az ország vezetőségét a pártállam kiszolgálótól, hiszen elvileg ezért váltottunk rendszert, de ez ma már 30 év után már nem időszerű. Akkor elsumákolták a dolgot és privatizáció néven ugyanezek szépen szétlopták az országot. Sajnos!
Egyébként az is a gond az ötlettel, hogy nem lehetett volna végre hajtani, mert aki ezt felvetette volna, arra épp úgy ráugrottak volna habzó szájjal az elvtársak, mint most itt rád a hozzászólásokban és mivel ők voltak kulcspozíciókban, ott tettek volna keresztbe neked, ahol tudnak, ezért hatalomban is kénytelen lettél volna megalkudni velük.
75
Én meg voltam kisdobos is, úttörő is -sőt megtettek valami csapatvezető helyettesnek is, mert kitűnő tanuló voltam-, voltam kisztag is, igaz, hogy az osztályban utolsó előttiként. Ha véletlenül úgy adódott volna, nem mertem volna ellenkezni a párttagság ellen sem, ez van, mit szépítsek. Ha a munkahelyemen valaki kérdezte volna, aláírtam volna.
DE. Elsőáldoztam is, bérmálkoztam is. Misére jártam, gyóntam, áldoztam. És NEM VOLTAM EGYEDÜL, ha nem is voltunk sokan. És a tiszteletes szerint is alkalmazkodni kellett a helyzethez, mint ahogy alkalmazkodtak akkor a "kilépett" -holott feloszlatottak voltak, csak ALÁ KELLETT ÍRNIUK a kilépést- apácák, akik aztán UGYANAZT csinálták, mint előtte, szakácsnak mentek, takarítottak, betegeket, öregeket ápoltak. Ha véletlenül taníthattak, mert szükség volt rá, akkor csak fogyatékosokat, a kisegító iskolában, rendes-normális gyerekek tanítására még óvodában sem voltak MEGBÍZHATÓak. Bölcsődei dadusnak még igen.
#76-os Elvtárs úr! Komcsi voltál, beléptél te mindenhova, ha előre lépést reméltél tőle, most meg hazudgálsz, hogy kényszerítettek! :D
Jellemtelen vagy!
Kérdező, nyugodj meg.
"1. Az állítás az volt, hogy GYAKORLATILAG kötelező volt a kiszbe belépni."
Ami hazugságnak is bizonyult!
"2.Nem válaszoltál, hogy MIÉRT nem akart az apukád kisdobos lenni, hogy mit mondott erről."
Mert 7-8 éves gyerekként nem volt kedve hozzá!
"3.A korabeli gyámügyi eljárások papírjai biztos elérhetők, és az állami gondozásba vettek iratai is. Ellenőrizhetők, láthatók, hogy nem "handabanda". Még a 80-as években is zaklattak családokat valami szerencsétlen vélemény kimondása miatt, sakkban tartották a szülőket a gyerekekkel."
Akkor mutass már egyet!
"4.A tényeket nem emlegetni kell csak úgy általában, hanem utána kell nézni konkrétan. Ott vannak, tessék felkutatni."
Magyarul állítasz valamit, aztán ahelyett, hogy alátámasztanád, átdobod nekem a labdát, hogy "kutassam fel" ... :D
"Mert 7-8 éves gyerekként nem volt kedve hozzá!"
Pubi, értsd meg, akkor ez nem így müködött. Vagy az apukád néz hülyének téged, vagy te mindenkit.
"Pubi, értsd meg, akkor ez nem így müködött. Vagy az apukád néz hülyének téged, vagy te mindenkit."
Pubi, értsd meg, hogy senki nem problémázott azon, hogy nem Pistike akart kisdobos lenni, a tanár letudta azzal, hogy akkor a másik gyerek lesz, oszt jónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!