Szerintetek is ki kellene zárni mindenkit a magyar politikai életből, aki annak idején KISZ-tag vagy MSZMP párttag volt?
"Már miért kellene? Attól még lehet rendes ember, aki jól végzi a dolgát."
Ebben igazad van, bár számomra kicsit hiteltelen az, aki ezen pártok egykori tagjaként kezdte, majd hirtelen liberális vagy jobboldali lett...
Katyusa27
A rendszerváltás 29 évvel ezelőtt vol.
A rendszerváltás előtt 1-2 évvel szűnt meg az a kötelező gyakorlat, hogy aki középiskolás lett az egyből kiszes is lett. Ugyanis akkor a kisz volt az iskolai diákszervezet.
Én 1984-ben kezdtem a középiskolát és nem kérdezték meg tőlünk, hogy akarunk-e kisz tagok lenni vagy sem, azok lettünk automatikusan. Mindenki. Azon kívül, hogy ugyanúgy meg volt az a pár ember,mint most is, akik dolgoznak az iskolai életért, a rendezvényeket szervezik, semmi más feladata nem volt a kisz-nek, a kiszeseknek. A kisz titkárunk az osztályom egyik legjobb tanulója lett, a mi rábeszélésünkre, mert neki nem kellett félnie attól, hogy büntetésből feleltetik, ha valamelyikünk érdekében szembeszállt a tanárokkal. Egyike volt azoknak, akiket a rendőrök kergettek meg az utcán még az érettséginket megelőző évben, mert részt vett egy október 23-i rendszerellenes gyűlésen.
Te meg most lazán eltiltanád a politikai életből, csak mert volt középiskolás a rendszerváltás előtt.
Amúgy az összes rendszerváltó is nagy valószínűséggel volt kisz tag, mert a legtöbb iskolában kötelező volt. Persze ez alól a piaristák és hasonló gimik kivételek voltak, de a többiben igen.
Igen vicces, hogy eltiltanál a politikai élettől olyanokat, akiknek köszönheted, hogy ma nincsen kisz, nincsen mszmp.
Azt tudod, hogy mindenfajta jelentkezés nélkül az egész osztály automatikusan kisdobos, úttörő és aki továbbtanult, az KISZ tag lett?
Én soha nem jelentkeztem a neveltetésem és az arisztokrata felmenőim okán KISZ tagnak, mégis az lettem, tetszett-nem tetszett.
Később nagyon kemény manőverembe került, hogy ne legyek párttag, kockáztatva, hogy kirúgnak a munkahelyemről mint rossz elvtársat, mert csoportvezetőtől felfelé kötelező volt.
Igaz, később sem és most sem vagyok semmilyen párt, vagy szervezet tagja - tehát nem vagyok érintett - de ezeket el kellett mondanom a történelmi hűség kedvéért!
De ennek úgy lenne valós érteke ha a politikusoknak belülről jövő alap igénye lenne hogy nem dolgozik együtt hazaáruló kollaboráns emberekkel. Ehhez nem kellene törvény csak egy alap igényszint.
Helyette mi van a politikusok közt? Gyakorlatilag ner propaganda. Okos vagy,jó a beszélőkéd és nincs erkölcsi érzeked? Gyere a fideszbe! Nézd meg mészarost meg a többieket! Pár év alatt milliárdost csináltunk belőlük. Te is elérheted! Csatlakozz a nerhez!
16 vagyok.
Remélem elhiszik amit mondunk, mert szinte egyszerre ugyanazt írtuk. Ha nem hiszik, akkor nem hiszik, ez legyen az ő problémájuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!