A balosoknak, a szociknak, miért probléma a határon túli magyarság támogatása, felkarolása, elismerése segítése?
Én nem vagyok balos, és nekem az a bajom, hogy kamumagyarokat támogatnak, de még azokat se, mert ott is olyan fa5*ságokra megy a pénz, mint stadion, meg látványberuházások pénzmosásra. És mindezt szavazatvásárlásra, úgy, hogy az anyaországban nagyon sokmindenre kellene pénz.
Nem fizet külhoni vállalkozás magyarországon adót, mert nincs ilyen, így nem is hoz semmi pénzt, csak a szavazat a pártnak, az eu pénzek ellopásával.
Kérdező
A válasz ott van, hogy nekik eleve nem jelent értéket az, hogy ők is magyarok. Nem fontos, nem számít és még azt is szeretnék közülük sokan elérni, hogy az se számítson, hogy itt magyarok vagy mások élnek-e.
Mindig vicces amikor azt olvasom, hogy a fidesz ellenségképet gyárt és riogat - mikor a 23 millió román szövege éppen tőlük származik, ők kezdték el a riogatást azzal, hogy majd bejönnek és elvesznek az itteniektől mindent.
Ráadásul mit vársz olyantól, aki olyan miniszterelnököt támogatna, aki a románokkal ünnepli meg az országunk szétszakítását, mert az ott ünnep? Vagy aki a külföldieknek játszotta át a magyar állami vagyon java részét a privatizációkor?
Azt már nem is kell firtatni ezen felül, hogy a jövőre sem tudnak készülni. Próbáltam már elmagyarázni közülük párnak, hogy a határainkon túli infrastruktúra fejlesztése, az ott élők gazdasági erősítése az nekünk fontos. mennyivel biztonságosabb a határnak ezen az oldalán úgy élni, hogy a másik oldalon is erős, aktív emberek élnek, akikkel jó a kapcsolatunk és akik jóban is akarnak velünk lenni, mert megéri nekik, mint ha éppen a határ mentén élnek a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb emberek.
Amivel nincs problémám:
-elismerni hogy külföldön élnek magyarok
-állampolgárság nekik
Amivel van problémám:
-szavazati jog, miközben legtöbbjük még átutazóban sem volt Magyarországon
-jogosultság a nyugdíjra
-külföldi látványberuházások
-milliárdok a külföldi focira, stadionokra, stb
-nem veszik fel a kapcsolatot a külföldi kormányokkal, hogy tényleg segítsék pl: a székely autonómiát, csak az ottaniakat hitegetik mindennel
~egy független, politikai palettán közepén elhelyezkedő válaszoló.
"Jelenleg számos külhoni magyar, cég, vállalkozás fizet Magyarországon adót"
Tudsz egy pár példát mondani?
.
"A határon túli magyarok pedig nem kamu magyarok, hanem igazi magyarok, akik tisztelik, szeretik, és becsülik a magyarságot."
Ja!
Ceausescu idejében azért kötöttek vegyesházasságot, hogy lakáshoz jussanak,
Igaz magyar a szomszédod is, mégsem engeded neki, hogy beleszóljon, milyen virág legyen szobádban, ablakodban és mit ültess kertedbe.
"javítsák az ott élő magyar emberek szociális helyzetét [mert] Jelenleg számos külhoni magyar, cég, vállalkozás fizet Magyarországon adót,"
Jó akkor nekem meg Németországból utaljanak majd idős koromban német nyugdíjat, mert van Magyarországon Audi, Mercedes, Allianz meg Aldi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!