Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A balosoknak, a szociknak,...

A balosoknak, a szociknak, miért probléma a határon túli magyarság támogatása, felkarolása, elismerése segítése?

Figyelt kérdés
Az ő vezetőik voltak azok, akik azzal riogattak, hogy több millió román fog ide jönni, és hogy ezzel nagy károkat okoznának az országban, ha elismernék a külhoniak magyarságát. Ezzel szemben amikor megkapták az államadósságot, semmi ilyen nem történt, ez sem vált be mint annyi minden amit tettek! Annyi eszük persze nem volt hogy a külhonban is befektessenek és ezzek együtt a magyar nemzetbe fektessenek bele, javítsák a szomszédi és a testvéri viszonyokat, javítsák az ott élő magyar emberek szociális helyzetét is ezzel együtt az anyaország, és az anyaországi magyarok szociális helyzetét is!!! Jelenleg számos külhoni magyar, cég, vállalkozás fizet Magyarországon adót, és ki hoz rengeteg pénzt az anyaorszagnak. Határon túliak elsőszámú partnerei, a magyar cégek. A külhoni magyar pártok, pedig a magyar érdekképviseletet igen nagyon is jelentősen érvényesítik az európai intézményekben.

#Jobbik #LMP #állampolgárság #baloldal #jobboldal #szavazati jog #határontúli magyar #MSZP-SZDSZ #jobboldal konzervatív #Fidesz-KDMP mi hazánk mozgalom
2019. aug. 1. 19:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
87%
A magyarországi adófizetők pénze a román gdp-t növeli.
2019. aug. 1. 19:50
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint Fideszes vagyok!

De ennek ellenére ez a durván arcomba nyomott külhoni magyarság, Magyarországi cigányság, soros trió igen agyzsibbasztó ilyen tömény mértékbe.

Még emlékszem mennyire szerettem régen a Kossuth rádiót, tényleg igényes jó műsorok voltak benne. De már egy ideje ha hazajövök, megállás nélkül nyomták a székelyeket, a székelység értékeit, cigányság felzárkoztatását, meg ugye a soros.

Nekem sok székely kollégám volt nagyon kedveltem őket.

Itt nem arról van szó, hogy utálom őket, gondolom úgy is ki lesz forgatva az írásom, hajrá... 😊

De az embernek megvan a napi ügyesbajos dolga, elintéznivalója, álmai hajkurászása, aktív illetve passzív pihenés.

Ebbe érintőlegesen, vagy ha valaki a magyarság mélysége szorványa iránt jobban érdeklődik, aktívabban lehet társalogni, de ugye a média úgy tultolja ezeket, már ettől agyfast lehet kapni.

Emlékszem fiatalkoromba milyen furcsán, olyan misztikusan?.. tekintettem a külhoni magyarságra, de mára az én fejembe csak a politika játszótere lett.

Én a pápai látogatás sen bírtam végighallgatni.

Remélem senkit nem bántottam meg.

Csak nézőpont volt.

2019. aug. 1. 20:31
 13/29 Alain Delon ***** válasza:
78%
2: Melyik stadion hozza a pénzt?
2019. aug. 1. 20:54
 14/29 anonim ***** válasza:
86%

#2 hogy hozza egy stadion a pénzt? Azt értem, hogy lölőnek hogy, de az államnak hogy? Milyen gyorsvasút? Magyarországon sincs gyorsvasút, a legnagyobb elérhető sebesség 160, ami normál sebesség normális országban, de nem gyorsvasút, az 200 fölött van. Amúgy ez a 160 is 60 km szakaszon érhető el, a 2600 km-nyi magyar vasútvonalakból...

Pontosan, semmi értelme ezeknek a befektetéseknek, csak a mutyi, és szavazatszerzés.

2019. aug. 2. 00:40
 15/29 anonim ***** válasza:
85%
Nem az a baj, hogy a kormány támogatja őket, hanem hogy ÉRDEKBŐL támogatja őket, mert ezzel lekötelezik őket és rengeteg szavazóra tesznek szert. Az, hogy buszokkal szállították őket szavazni, az már ennek az ékes bizonyítéka. Ha már megy a hiszti, hogy a liberálisok kampány célokra használják fel a környezetvédelem témáját, na ez is az a kategória. A külhoni magyarok támogatása egy nemes cél, de semmiképpen nem igy.
2019. aug. 2. 01:38
 16/29 anonim ***** válasza:
37%
Mi lenne, ha nekem adnád a fizetésed felét, mert én is Nemzethy Magyar vagyok?
2019. aug. 2. 06:27
 17/29 A kérdező kommentje:
Ha érdekből tamogatná őket, akkor jogellenesen megengedné, hogy egyéni jelöltekre is szavazhassanak. Mert így csak pártlistákra szavazhatnak, egyéni jelöltekre pedig ott ahol ők élnek. És így a külhoni magyararok, csak úgy mint azok akik kimentek Németországba, és már nincs magyar lakcímük, csak pártlistákra szavazhatnak. Szóval ne gyertek nekem azzal, hogy szavazatot vásárol, mert úgy is azoknak fog többet érni a szavazatuk, akik kétszer szavazhatnak.:)
2019. aug. 2. 08:01
 18/29 A kérdező kommentje:

És látom sokan nem értik meg, hogy miért jók a stadionok, és miért épít Orbán stadionokat.

1. Ha magyar cégek építik, akkor vissza megy az országba a pénz.

2. Összefogja, összetartja azokat akik benne vannak. Voltatok már külhoni magyar meccsen? Milyen különleges atmoszférája van láttátok, éreztétek? És igen a foci erősíti a nemzetet!

3. Ezeket az intézményeket magyar cégek, magyar állam tarja fent, így a jegyek bevétele is hova megy? :0 na hova???

2019. aug. 2. 08:07
 19/29 anonim ***** válasza:
78%

"Szóval ne gyertek nekem azzal, hogy szavazatot vásárol, mert úgy is azoknak fog többet érni a szavazatuk, akik kétszer szavazhatnak.:)"

És akkor a németországi, angliai, stb országokban élő magyarokat miért nem támogatja? Ők miért nem szavazhatnak levélben? Oda miért nem küld pénzt stadion építésre ( amit ellenzek ), az egyháznak, stb?

"És látom sokan nem értik meg, hogy miért jók a stadionok, és miért épít Orbán stadionokat."

Dehogynem. Az építkezés egy olyan dolog, ahol mindig vannak váratlan költségek, ezáltal bármikor elszállhatnak a tervezett árak. Ami elég gyakran elő is fordul. Csak azt nem értem hogy miért pont stadion, amikor mehetne értelmes dologra is. Még építkezés esetében is.

"1. Ha magyar cégek építik, akkor vissza megy az országba a pénz."

És neked mivel jobb, ha Mészáros építi meg 20 milliárdért, mintha egy szlovák 15-ért? Mindkettő magyar alvállalkozókat fog alkalmazni ( mert azt te is tudod ugye, hogy Mészáros is csak tovább adja alvállalkozóknak ), mindkettő Magyarországon adózik, a te béred pedig egyáltalán nem fog változni. A különbség annyi, hogy a már említett "felmerülő költségek" miatt így sokkal többet lehet lehúzni.

"2. Összefogja, összetartja azokat akik benne vannak. Voltatok már külhoni magyar meccsen? Milyen különleges atmoszférája van láttátok, éreztétek? És igen a foci erősíti a nemzetet!"

És mikor térül meg? Vegyük például a felcsúti stadiont, kiváló példa. 3500 férőhelyes és 3,8 milliárdból épült. Ha minden héten 2-szer lenne teltházas meccs és egy jegy 5 ezer forint lenne, akkor is 110 meccs kéne ahhoz, hogy az építési költsége megtérüljön. És ez azért valljuk be, irreális.

És már ne haragudj, ha már építkezéssel akarják lenyúlni az adónkat, építsenek jó minőségű utakat, fejlesszék a vasutat, építsenek állami lakásokat amelyekkel a DOLGOZÓ, de szociálisan rászoruló embereket, illetve pályakezdő fiatalokat támogatnak, vagy fejlesszék a kórházakat, iskolákat, egyetemeket. Szigorúan külsőleg, építkezéssel, bővítéssel.

Nem is az iskolai sportpályákkal van bajom vagy az iskolai uszodákkal, hanem az elszórt stadion milliárdokkal.

"3. Ezeket az intézményeket magyar cégek, magyar állam tarja fent, így a jegyek bevétele is hova megy? :0 na hova???"

Hűha. Számoljunk ismét: mennyi idő kell hogy megtérüljön egy stadion? Vegyünk egy közepes nagyságú, 15 ezer fős befogadó képességűt. Legyen mondjuk a DVTK stadion Diósgyőrben. 13 milliárdból épült, egy meccsnapi jegyár 1800 és 5500 forint között van ( kivéve VIP, az 25 ), elővételben 1500-4500 ( a VIP 15 ). Mondhatjuk hogy az átlagos jegyár 3500 forint. Csak az építési költség visszanyeréséhez el kell adni durván 3,72 millió jegyet. Ez teltházas meccsek esetén 248 meccs. Ha minden héten ( teltházas ) meccset tartanak is közel 5 év, mire az építési költség megtérül. És ebben nincs benne a személyzet, a rendőri biztosítás, mentők költsége, az üzemeltetés, a karbantartás és mint már említettem: be kell látni hogy irreális hogy minden héten teltházas meccs lesz. Pláne úgy, hogy ilyen magas a stadionok száma.

Tehát hova is megy a pénz? A fidesz káderek zsebébe. Mikor térül meg? Soha.

2019. aug. 2. 09:01
 20/29 A kérdező kommentje:

"És akkor a németországi, angliai, stb országokban élő magyarokat miért nem támogatja? Ők miért nem szavazhatnak levélben? Oda miért nem küld pénzt stadion építésre ( amit ellenzek ), az egyháznak, stb?"

Ki mondta hogy nem? Ők is ugyanúgy szavazhatnak levélben. A támogatásról pedig annyit, hogy minek ha úgy is azért ment oda, hogy jobban megéljen? Őket inkább haza kell csábítani, és nem abban támogatni a népesség met, hogy csopirtosan kivándoroljon Németország felé!

"Dehogynem. Az építkezés egy olyan dolog, ahol mindig vannak váratlan költségek, ezáltal bármikor elszállhatnak a tervezett árak. Ami elég gyakran elő is fordul. Csak azt nem értem hogy miért pont stadion, amikor mehetne értelmes dologra is. Még építkezés esetében is."

Stadion is elég értelmes dolog, és nem gond ha elszálnak az árak, ha magyar cégek építik, mivel akkor is a plusz költség bentmarad az országban. És egyébként is megéri a stadion, mert már számos okot felsoroltam rá.

"És neked mivel jobb, ha Mészáros építi meg 20 milliárdért, mintha egy szlovák 15-ért? "

Talán mivel ha Mészáros építi, egy magyar cég, akkor vissza jön az országba a pénz. Ha pedig egy szlovák cég, akkor nem jön vissza az országba a cég. Lehet azért is kerül többe, mert Mészáros jobban megcsinálja, tartosabban mint más. Olcsóbb húsnak híg a leve!

"Ha minden héten 2-szer lenne teltházas meccs és egy jegy 5 ezer forint lenne, akkor is 110 meccs kéne ahhoz, hogy az építési költsége megtérüljön. És ez azért valljuk be, irreális."

Egy évben annál sokkal többet játszanak, és sokkal több teltházas meccs is van, főleg külhonba. A magyarságot pedig összetartja. Láttál már külhoni magyar meccset, hogy milyen nagy összefogó, összetartó ereje van? Ez természetes szinte minden meccsen: [link]

2019. aug. 2. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!