Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi kell ahhoz, hogy a kapitali...

Mi kell ahhoz, hogy a kapitalizmusban sikeres legyek?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy egy proli vagyok,aki utálja a neoliberális kapitalizmust,a Fideszt,a Momentumot és a DK-t.Én vagyok a rendszer vesztese.Csóró vagyok,kilátástalan,bizonytalan az élet és a kádári létbiztonságról,panellakásról,olcsó kajáról álmodozok.

Mi kell ahhoz,hogy kitörjek a proliságból és én is élvezhessem a kapitalizmus és a neoliberalizmus nyújtotta előnyöket?Ha én is azokhoz a liberálisokhoz akarok tartozni,akik pl a szabad piacot meg a momentumot éltetik?

2019. júl. 29. 23:42
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
59%

Miért lehet az, hogy az itteni fiatalok, akik a Kádár-rendszert visszasírják valahogyan nem tudnak szakot választani?

" munkaügyi hivatalban,közszférában nagyon kevés a fizetés,nettóban 129 ezer forint,ami gyenge nagyon.Szóval egy csóró vesztes maradnék továbbra is."

Azért nem voltak nagy béremelések ezen a területen, amikor jelentkeztél, akkor nem néztél utána?

2019. júl. 30. 18:05
 42/52 A kérdező kommentje:

Gondolom azok sírják vissza,akiknek kilátástalan lett az élete pár rossz döntés miatt.

Akinek bejött az élet az miért sírná vissza?Én is azért kérdezem ezt,hogy mit csináljak hogy nekem is bejöjjön.

Én érdeklődési kör meg a hely alapján választottam,nem azt néztem akkor,hogy gazdag leszek e vele vagy sem.Meg azt hittem,hogy ha lesz egy diploma,akkor már jó életem lesz.Túl naiv voltam.

2019. júl. 30. 18:31
 43/52 anonim ***** válasza:
100%

"Én is azért kérdezem ezt,hogy mit csináljak hogy nekem is bejöjjön."

Érted azt amit elolvasol (válaszok) vagy el se olvasod?

2019. júl. 30. 18:46
 44/52 A kérdező kommentje:

Igen.Azt írtátok fejezzem be az álmodozást és tegyek érte.De azt nem írtátok hogy mit.

Legyek vállalkozó?De miből ha semmihez nem értek?

Kezdjek el én is csirkét sütni és házról házra járni hogy eladjam,mint a KFC-s fazon és a végén saját étteremláncom lesz?

Vagy esetleg egy konditermet nyithatnék,de mi van ha nem jönnek a vendégek és becsődöl?

2019. júl. 30. 21:13
 45/52 anonim ***** válasza:

"Azt írtátok fejezzem be az álmodozást és tegyek érte.De azt nem írtátok hogy mit."

Most őszintén mit vársz? Ismeretlen emberek mondják meg neked, nulla ismerettel, hogy igen te ebben nagyon jó vagy, ezzel kellene foglalkoznod és akkor sikeres leszel.

Tudod mit legyen, menj el programozást tanulni, most már azt mondják jó magániskolák vannak, egyetemi végzettség sem kell hozzá.

2019. júl. 30. 23:29
 46/52 A kérdező kommentje:

Hát,ti mit csináltatok meg mit tanultatok,hogy gazdagok lettetek?

Jövőre még az OKJ-t is megszüntetik,szóval szakmát sem fogok tudni váltani így :/

MAgániskola az fizetős?Ezt az iskolát meg hagyjam itt?

2019. júl. 31. 01:03
 47/52 anonim ***** válasza:
81%

'Jövőre még az OKJ-t is megszüntetik,'

Fogalmazzunk inkább úgy, alaposan átszervezik, így jobban megfelel majd a gazdasági igényeknek.

2019. júl. 31. 06:49
 48/52 anonim ***** válasza:
100%

"MAgániskola az fizetős?Ezt az iskolát meg hagyjam itt?"

Ma két módon lehetsz sikeres. Első nagyon jó kapcsolataid és barátaid vannak. Második életképes vagy.

Az elsővel nem tudom, hogy állsz, de a második láthatóan nagyon hiányzik.

2019. júl. 31. 08:44
 49/52 A kérdező kommentje:

Nem,nincsenek barátaim és nincsenek emberi kapcsolataim.Szülőkön kívül nem is kommunikálok senkivel.

Igen,valóban életképtelen vagyok,ezért lenne jó a szocializmus,mert ebben a vad kapitalizmusban a hozzám hasonló gyengék elpusztulnak.

2019. júl. 31. 14:06
 50/52 anonim ***** válasza:
76%

'Nem,nincsenek barátaim és nincsenek emberi kapcsolataim.'

Na ne mondd már, h iskolai éveid alatt képtelen voltál baráti viszony kiépítésére és egy szál magad vagy, mint a kisujjam.

'Igen,valóban életképtelen vagyok,ezért lenne jó a szocializmus,'

Vagyis fel akarnád támasztani a halottat.

'mert ebben a vad kapitalizmusban a hozzám hasonló gyengék elpusztulnak.'

Aki csak abból áll ki egész életében, h várja a sült galambot + mellé rinyál, az ne is számítson előrehaladásra, még normál kapitalizmusban sem.

2019. júl. 31. 14:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!