Mi kell ahhoz, hogy a kapitalizmusban sikeres legyek?
Tegyük fel,hogy egy proli vagyok,aki utálja a neoliberális kapitalizmust,a Fideszt,a Momentumot és a DK-t.Én vagyok a rendszer vesztese.Csóró vagyok,kilátástalan,bizonytalan az élet és a kádári létbiztonságról,panellakásról,olcsó kajáról álmodozok.
Mi kell ahhoz,hogy kitörjek a proliságból és én is élvezhessem a kapitalizmus és a neoliberalizmus nyújtotta előnyöket?Ha én is azokhoz a liberálisokhoz akarok tartozni,akik pl a szabad piacot meg a momentumot éltetik?
Hagyományosan tőke és egy olyan tevékenység vagy termék, amire sok fizetőképes érdeklődő van.
Vagy jó politikai kapcsolatok.
Nem olyan eget rengető ez: Alapvetően vagy munkavállaló lehetsz vagy vállalkozó.
Munkavállalóként az ember állást keres, majd ha elhelyezkedik, fizetést kap. Az egyes szakmák anyagi megbecsültsége nem egyforma, így ha az ember elégedetlen, továbbképzi magát, hogy egyre kevésbé legyen nélkülözhető, egyre több pénzt adjanak a munkájáért.
Vállalkozóként pedig olyan terméket vagy szolgáltatást kell a piacra dobni, amiért más hajlandó fizetni.
# 24
Ez az igazi komcsi módi! Így lettek a segédmunkásból a gyárigazgatók. Ez ma már kevés!
24 évesen kezdjek el egy másik alapszakot?Nappalira már nem tuodk menni.Vagy tanuljak egy szakmát,üjek be a 16-18 évesek közé?
Mondjátok meg konkrétan,hogy mit csináljak,ne csak annyit hogy fejezzem be az álmodozást.
Nem értek semmihez,van egy büfészakos diplomám és ennyi.Ha kimegyek külföldre mosogatni,nem hiszem hogy attól már a rendszer nyertese lennék.
"Nem értek semmihez,van egy büfészakos diplomám és ennyi."
Ez még véletlenül se jelenti, hogy magasan képzett lennél. Ha az egyetem alatt (szaktól függetlenül) nem szedtél össze annyi egyéb tudást (pl. nyelv) amivel érvényesülni tudsz az csak a te hibád.
"Ha kimegyek külföldre mosogatni,nem hiszem hogy attól már a rendszer nyertese lennék."
Ezt jól látod.
"24 évesen kezdjek el egy másik alapszakot?"
Pl. igen, én 22 évesen kezdtem (fizetős) levelezőn a mérnök alapszakot, mert akkorra lett lehetőségem tanulni. Majd 32 évesen szintén levelezőn egy másik szintén mérnök Bsc-t. Most 40 évesen lassan meglesz az az első diplomámhoz kapcsolódó Msc, szintén levelezőn, család, munka mellett 0 nyavajgással.
"Nappalira már nem tuodk menni."
És?
"Vagy tanuljak egy szakmát,üjek be a 16-18 évesek közé?"
Akár, vagy estin munka mellett, felnőttképzésben.
Nem akarásnak nyögés a vége!
Tedd félre a nyavajgást és kezdj el élni, tanulni, dolgozni. Ne azt keresd, hogy mit hogy nem lehet megoldani!
"Mondjátok meg konkrétan,hogy mit csináljak,ne csak annyit hogy fejezzem be az álmodozást."
Teljesen jogos, hogyha annyira sem vagy képes, hogy magadtól megtaláld azt, ami érdekel, akkor álmodozz csak tovább.
És mit kell tanulni,hogy jól keressek?Nem akarok megint olyat választani amivel el se lehet helyezkedni.
Munkahelyről engedni hétköznap hogy bemenjek tanulni?Úgy tudom péntek-szombat vannak levelezők.Mi van,ha hétvégén is dolgozni kell?Meg akkor hitelt is kell felvenni a fizetős levelezőre.
A kapitalizmus megnehezítette az életet.A szocializmusban nem kéne levelezőn fizetős MSC-ket végezni,elmentem volna a TSZ-be és vígan megéltem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!