Miért ítélik el Hitlert és Napóleont, ha a liberális/kommunista országok hasonló tetteit nem ítélik el?
Nagy-Britannia és Franciaország pl. anno megtámadta Németországot, miután az 2 kisebb országot megtámadt. Azonban a fél világ a gyarmatuk volt, Anglia 3-4 szomszédos államot már elfoglalt. Belgiumnak 10 millió áldozata volt Kongóban, Amerika minden ok nélkül megölt sok millió embert Vietnámban, Irakban, stb. A kommunistáknak 20-szor annyi áldozatuk volt, mint Napóleonnak és Hitlernek, és sokkal tovább terrorizálták a világot. Mikor egy ilyen "demokrata" vagy kommunista ország ledob egy atombombát civil városokra vagy több millió civil áldozattal járó háborút indít, az dicséretet érdemel a sajtó szerint. Csak a jobboldali, szélsőjobboldali (európai) rezsimeket ítélik el, de azokat nagyon.
A kommunisták pl. ugyanazt csinálták a 2. világháborúban, mint a németek...
Elég nagy ökörség a kérdésed, már nem azé'.
Például a briteknél se kommunisták, se liberálisok nem voltak akkoriban hatalmon, USA egy jobboldali konzervatív kormányzat alatt támadta meg Irakot is, talán erre még emlékezhetsz is, nem volt olyan túl régen.
A szovjeteknek meg elég negatív a megítélése manapság, de több évtizede is ez volt, a nyugati sajtó és kultúra (minden amerikai filmben orosz volt a fő gonosz) orosz-ellene propagandával volt tele.
A szovjetek tetteit elítélik ugyanúgy. A többi országban meg konzervatív kormány volt akkoriban ugyanúgy :p
Legközelebb nézz utána a dolgoknak.
1, Napóleon és Hitler nem országok, hanem személyek.
2, Napóleont még nem hallottam elítélni, a saját korában nem tett semmi furcsaságot, amiért el kellene ítélni, csak aránytalanul nagy hatalmat szerzett.
3, Hogy Hitlert miért ítélik el, arról kérdezd meg legközelebb a bratankijaitokat, amikor jönnek birkamenetelni. Ha még élteted is előttük Hitlert, akkor főleg rá fogsz jönni.
Tehát, aki vagy amely ország neked nem szimpatikus, az liberális/kommunista, és akkor gonosz és gyűlölendő és, hogy neked ki nem szimpatikus meg te döntöd el. Aha, értük. Ezt az objektivitást és tárgyilagosságot...
Akkor miért nem úgy írtad ki a kérdést, hogy:
Egyetértetek velem? Na ugye, hogy igen! Hogy miben? Majd mondom!
Szerintem a legtömörebb, és egyben mindent magában foglaló választ #1 adta!
Mindig kérdés hogy ki ítél meg kit, és hogy te melyikük álláspontjából nézed!
Minden relatív!
"A kommunisták pl. ugyanazt csinálták a 2. világháborúban, mint a németek..."
És akkor? Élteti valaki Sztálint a szovjet rémtettekért? Én még nem találkoztam ilyen emberrel, hitleristákkal viszont tele van Magyarország.
Szóval miről is szól a kérdésed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!