Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Bulgária miért ennyire lepuszt...

Bulgária miért ennyire lepusztult?

Figyelt kérdés

Nézegetem a Street View-en az országot és nagyon lepusztultnak tűnik, még a magyarországi viszonyokhoz képest is.

Miért ilyen rossz a helyzet Bulgáriában?

Hiszen sok olyan adottsággal (tenger, magas hegyek) rendelkezik, melyekkel Magyarország nem.

Aztán mondogatják néhányan az ismerőseim közül, hogy néhány év(tized) múlva Magyarország is ilyen rossz helyzetben lesz.

2018. máj. 22. 18:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

" Mi van? Kik vannak hol?"

Csodálkoztam is volna ha érted, de a gyengébbek kedvéért, elég megnézni csak Magyaroszágon, hogy a 600 év alatt mire jutottak, és ez a környező országban is hasonlóan van. Ekkor szoktátok a többségi társadalmat hibáztatni! ;)

2018. máj. 23. 10:41
 12/22 anonim ***** válasza:
33%

Ahogy mondtam. Tipikus szánalmas magyar magyarázkodás. Mutogatni másokra :) Másik válaszoló is írta és én is hogy a korrupció és az állammal összefonódott maffia az oka. Ha ezt nem vagy képes felfogni, a te szegénységi bizonyítványod.

Egyébként Magyarország sem a cigányok miatt marad le a régiótól. Gondolom tudod hogy az ország jelenlegi vezetése nagyon korrupt és nem cigányok hanem magyar emberek. Ahogy az előző kormány tagjai is. A gazdasági bűncselekményeket szinte mind magyarok követik el.

És igen, a többségi társadalom felelős azért hogy nem integrálódtak. Nem a cigányokat védem, ők is felelősek, lopnak, de nekik legalább van mire fogniuk mert szegénységben élnek és diszkriminálják őket. A magyar ember mire fogja hogy lop?

2018. máj. 23. 11:35
 13/22 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem is nevetséges ez a cigányozás meg töröközés. Ha Bulgária 100% bolgár lenne, akkor ők lennének a világ leggazdagabb országa? Erősen kétlem.
2018. máj. 23. 13:06
 14/22 anonim ***** válasza:
69%
Például Törökországban szerintem sokkal több török van, mint Bulgáriában, mégsem olyan lepukkant az ország. Akkor hogy is van ez?
2018. máj. 23. 13:10
 15/22 anonim ***** válasza:
74%

Senki nem csak a védenceitekre fogta az okát, hogy Bulgária egy csődtömeg. :)

Persze nem is fognak rajta lendíteni előre.

2018. máj. 23. 16:00
 16/22 anonim ***** válasza:
38%

"Ha Bulgária 100% bolgár lenne, akkor ők lennének a világ leggazdagabb országa?"

És ha Magyarország 100% magyar lenne? Ugyanolyan korrupt csóró ország lenne. A magyar ugyanúgy lop ahogy a cigány , sőt még jobban is, de a cigány legalább foghatja a szegénységre és diszkriminációra. Persze ez még nem menti fel őket, de a magyar ember még ezzel sem indokolhatja.

2018. máj. 23. 16:57
 17/22 anonim ***** válasza:
25%

" A magyar ugyanúgy lop ahogy a cigány , sőt még jobban is, de a cigány legalább foghatja a szegénységre és diszkriminációra. Persze ez még nem menti fel őket, de a magyar ember még ezzel sem indokolhatja."

Ne magadból indulj ki elvtárs! Az, hogy 600 év alatt nem jutottatok el addig, hogy ne legyetek önállóan életképtelenek ezt már nem lehet a szegéységre, diszkriminációra fogni. ;)

2018. máj. 23. 20:06
 18/22 anonim ***** válasza:
97%

Több okból:

1. A török hódítás és uralom katasztrofális leszakadást eredményezett.

2. Brutál magas a korrupció, a miénknél 3-4-szer magasabb.

3. A sz@r kormányokat mégsz@rabbak váltják le, a rendszerváltás időszakában konkrétan volt olyan, hogy az egész nép éhezett, még fűteni sem tudtak, és kenyér sem volt.

4. A 7 milliós lakosságból 1 millió cigány, fél millió török.

5. A rendszerváltáskor 1 millióan léptek le az országból.

6. Az 5 millió munkaképes emberből alig 2 millió dolgozik.

7. Az EGÉSZ világon Bulgária fogja elszenvedni a legnagyobb demográfiai csökkenést, a lakosság 7 millióról 2050-re 4 millió alá csökken, azaz az ország a teljes lakosságának kb a felét elveszti, a maradék többsége pedig cigány és nyugdíjas lesz. Bulgáriában komplett demográfiai katasztrófa zajlik.

8. A fél ország a cigány maffia kezén van.

Magyarország fele ilyen rossz helyzetben sincsen. Tény, hogy mi sem állunk jól, de Európában Bulgária az, ami a leghamarabb tönkre fog menni, és meg fog semmisülni. A legrosszabb forgatókönyv egy polgárháború a cigányok és a bolgár nyugdíjasok között. Vagy pedig Bulgária lesz a cigányok első országa.

A főváros, Szófia is olyan lerobbant és ocsmány, hogy ennél még Bukarest is mérföldekkel szebb és normálisabb hely. A periféria területen való elhelyezkedés és a hatalmas korrupció miatt a külföldi befektetők is ignorálják az országot.

Még Albánia, Moldova, Ukrajna vagy Koszovó is szebb jövő előtt áll, mint Bulgária.

2018. máj. 25. 12:13
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly nyáron voltam Nesebarban, de útközben megálltunk Szófiában és Plovdivban is. Nekem tetszett. Annyira nem tűnt tragikusnak a helyzet, mindent lehet kapni. Az autók, az utak is kb. azonosak, mint itthon . Egy lesben álló aljas rendőrt sem láttunk, pedig a neten ezzel riogatnak, biztos , mert nagyon meleg volt :) Tény, hogy sok a lerobbant - és soha el nem készült vagy visszabontott ház még a két nagyvárosban is, de ugyanez van dél-Szerbiában. Az emberek kb. fele fehér a többiek barnák, mindenki kedves, segítőkész és viszonylag jól beszélnek angolul. Persze ez csak egy személyes tapasztalat, más lehet ott élni és más kirándulni. Magyarország is szuper hely, ha van kellő mennyiségű pénze az embernek :)
2018. máj. 25. 12:33
 20/22 anonim ***** válasza:
78%

Nekem jelenleg bulgár munkatársam van. Szerinte a szocializmusban jobb volt minden olcsó volt az élet stb.

Ma bulgária úszik a korrupcióban a dolgos nep meg nyugat európában.

Azonkívül igen nagy maffia uralja az országot.

Feljődnek ők is de elég lassan nem európai tempóban.

Turistaként a turista régió viszont jó. Szép és olcsó. Egy korsó sör vendéglátó helyen pl. 70 euro centnek felel meg.

Nyugati 4,50 € hoz képest szuper nem?

2018. júl. 12. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!