Pécs miért ilyen lepusztult város?
Az egész ország ilyen. Még Budapestnek is csak a turista környékei vannak felújítva, de egyébként még jónak számító és drága környékek is mint a 13. kerület (Angyalföld, Újlipótváros) is iszonyú lepukkant gané helyek.
Hát nincs mit tenni, kelet-európa vagyunk, a többi volt kommunista második világbeli ország is ilyen szar...
polgármester váltás volt
azóta élhetetlen a város, pécsi vagyok eredetileg de ki kellett menekülni onnan mert a páva csak páváskodik
A nagy magyar valóság, pedig az adottságai nagyon jók lennének.
Én szerintem a fő probléma:
manapság azok a városok pörögnek jól, ahol van egy vagy több nagyobb cég, mint Kecskemét vagy Győr például. Pécsen nincs. És hogy miért nincs?
A város megközelíthetősége botrányos: a legközelebbi repülőtér tömegközlekedéssel több, mint 4 óra. Nyugatról autópályán csak Budapesten keresztül közelíthető meg, hatalmas kerülővel. Ergo így tök esélytelen, hogy bármelyik nagyobb cég ideköltözzön, hiszen kb. bármely magyar város kedvezőbb fekvésű.
Azon kivül, ami a vonzáskörzetét illeti:
A környék közlekedése botrányosan rossz, főleg vasúton. A 90 km-re fekvő Eszék tömegközlekedéssel nem megközelíthető!
Szóval szerintem ez a fő probléma...
Egy pécsi, aki már rég elköltözött...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!