Mit szóltok ahhoz, hogy a mai világban rendezvénysorozatot tartanak Karl Marx születésének évfordulóján Németországban?
Ahogy a 15-ös kommentemben írtam, nem is létezhet. De ez miért Marx hibája?
Arról sem sokat tehet, hogy Lenin úgy valósította meg a "minden mindenkié" elképzelését, hogy "minden az államé".
Előbb informálódni kéne (nomeg egy kis ész sem ártana), mielőtt belemész az ilyen vitákba!
1) Kimondottan marxizmus soha nem terjedt el. Amit Lenin a népre engedett, az már a színtiszta kommunizmus.
2) Jó hogy nem működött a dolog, mert ilyen elcseszett az emberi faj! Te is, én is, mindannyian! Ez van! Ezért nem működik egyik "jól hangzó" irányelv sem. Marxizmus, anarchia, liberalizmus...Ezeket el lehet felejteni!
Mindegyik szépen hangzik, de a valóságban KIVITELEZHETETLEN.
Gyakorlatban csak az olyan rendszerek működnek, ahol a nép el van nyomva! Lásd a jelenkori demokratikus diktatúra, kommunista diktatúra, vagy egyéb diktatúra.
Az pedig, hogy Marx mennyit tehet a végkifejletről, kb. egy olyan erkölcsi filozófiai vitához vezet, mint például az, hogy a lőfegyver esetleg a bomba feltalálója milyen mértékben felelős az elhullott milliókért!
Lett volna, lett volna...Ezek már nem érvek!
Amúgy nem az érzés és a szabad akarat áll az útban.
A hatalomvágy, kapzsiság, alattomosság, irigység és az egyéb ilyen finomságok annál inkább...
Ha nem írnál hülyeségeket Marxról az "elvetemült komcsiknak" nem kellene megvédeni, kb. ennyi. De fölösleges is lenne itt bármit cáfolni, te ebben hiszel, most kiőrjöngöd magad a mocskoskomcsikra, aztán holnap ugyanúgy felkelsz és elmégy dolgozni, bármit is írna ide bárki. Nekiállnál tárgyilagosan értékelni Marxot? Én azt mondom, hogy nem, elvégre te is megmodntad, hogy Marx mit csinált VOLNA, ha most én azt írom, hogy te ha lehetőséged le lenne rá, kutyakölyköket rúgnál fejbe, az igaz lenne, nem, de én azt mondom, hogy, aki ennyire erőszakos természet, hogy Marx miatt örjöng az ha lehetősége volna rá állatkínzó is volna.
És ennyi, most már levezettem logikusan, hogy állatkínzó vagy kérdező, ugyanannyira meg is alapoztam, mint te a marxos képzelgésedet.
Kiirtás?
Csak ismételni tudom, eltörlés/felszámolás nem kiirtás.
ELMÉLETI síkon ezt úgy kell érteni, hogy a szegény réteget addig a pontig kell segíteni, amíg megszűnik a szegény réteg. Ehhez teljes társadalmi összefogás szükségeltetne. A végcél pedig az lenne, hogy a teljes társadalom egyenlő élet színvonalon éljen.
GYAKORLATI síkon ez is úgy valósult meg, hogy a felszámolásból kiirtás lett, úgy, ahogy a minden mindenkiéből minden az államé lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!