Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen a reális határrevízió ma?

Milyen a reális határrevízió ma?

Figyelt kérdés
Milyen határokat lehet reálisan kialakítani etnikai indokkal? Mi a fellelhető legfrissebb térkép, amelyen jól látszik, milyen reális igényeink lehetnek. A 64 vármegye nyilvánvalóan önámítás.
2010. jún. 4. 10:09
 31/91 anonim ***** válasza:
36%

kicsit se furcsa emberek hogy ez az 4-5 jómadár állandóan demoralizálni akarja a magyar embereket?

szerintetek fizeti őket valaki?:O

2010. jún. 4. 11:52
 32/91 anonim ***** válasza:
31%

"Na, csak kiszólt belőled a demokrata:) "

belőled meg az áruló...

2010. jún. 4. 11:53
 33/91 anonim ***** válasza:
30%
büdös szektás liberálisok
2010. jún. 4. 11:53
 34/91 anonim ***** válasza:
45%

75

Én a szlovák kormánytól, Izrael államtól, a szabadkőművesektől, és az MSZP-től kapom a pénzt, a többieket meg én fizetem ebből, mint beosztott hazaárulókat. A bérezés fix+ jutalék rendszerben megy, az alapbér nettó 120 ezer forint, ehhez jön hozzá évi 30 ezerért üdülési csekk, de olyan, hogy azt tilos magyar nyaralásra költeni.

A kommentek számától függően 50-500 ezer forint jöhet össze jutalékként. Fizetünk egészségbiztosítást, nyugdíjpénztárat, és mindannyian a hűségchipmentes infulenza-oltóanyagból kaptunk. Jelentkezni nálam lehet.

( kár, hogy nincs szarkazmusjegy)

2010. jún. 4. 11:56
 35/91 anonim ***** válasza:
69%

A rendszerváltásnál nagyon jó esélyünk lett volna, de nem éltünk vele. Akkoriban a térségben jónak számító hadseregünk volt.

A Horváthoknak fegyvereket szállítottunk. Ha csapatokat is küldünk a szerbek ellen, akkor délen módosíthattuk volna a határokat.

Csehszlovákia kettészakadásakor, a szlovákoknak nem volt hadseregük. Csak be kellett volna vonulni és annyit mondani, hogy enyém!

Egyedül az erdélyi határmódosítás jelentett volna problémát.

Ma már ennek sajnos nincs sok realitása, de kicsit felmegy a pumpa, mikor belegondolok, milyen lehetőségeket szalasztottunk el. Lemondani most már senki nem fog semennyi területről, és most már meg tudják magukat védeni, a határrevízión túl amúgy sem lenne más okunk a hadbelépésre és most már a katonai szövetségeknek is lenne egy két szava a témához.

Kis érdekesség:

"Kétségtelen, hogy az Antall-kormány Kalasnyikov-fegyverszállítmánnyal segítette a horvátokat a szerbek elleni háborúban. Ezt a magyar kabinet évekig

tagadta, s hivatalosan máig sem erõsítették meg. Honvédelmi államtitkárként volt-e valamilyen szerepe a horvátok felfegyverzésében, és ha igen, mi volt a céja?

– Utólag már elmondhatom, hogy az úgynevezett Kalasnyikov-ügy egyik szereplője voltam. 1990-ben Horvátországot jó minõségû fegyverekkel és sok mil

lió lõszerrel láttuk el, így támogattuk a horvát szabadságharcot Nagy-Szerbia ellen.

Miért maradt annyiban a kezdeményezés?

– A szerb–magyar határra, hat pontra elektronikai felderítõ alakulatokat tett ki a honvéd vezérkar, illetve bizonyos alakulatok szóba kerültek arra az estre, ha valami történik. Annak idején beszéltem néhány vezetõ tábo

rnokkal — akiknek neve maradjon egyelõre a legnagyobb titokban –, hogy mi lenne, ha Magyarország kezdeményezne egy ilyen beavatkozást. A katonai vezetõk támogatták a felvetést. Antall József nekem is, és másoknak is töb

bször mondta, valamint kormányülésen is legalább egyszer elhangzott: várj uk meg, amíg Magyarország gazdaságilag megerõsödik, és azt is, hogy — ez volt Antall álláspontja, de a helyzet akkor ezt is mutatta — a szomszédos országok meggyengülnek, akkor lehet majd valamit „csinálni”. Tudomásom szerint ennél nem ment tovább a miniszterelnök.

És mi a helyzet a Felvidékkel kapcsolatban?

– Elszalasztottuk a csehszlovák lehetõséget is 1992–93 fordulóján, pedig akkor még szlovák hadsereg sem volt. Emlékszem, amikor 1992 végén Pozsonyban találkoztam Vladimír Meciar miniszterelnökkel, köszönés helyett mindjárt azzal fogadott: „Nem félünk ám maguktól!” Úgy tettem, mintha nem értettem volna a megjegyzését, de a táskámban ott lapult a csehszlovák hadsereg diszlokációjáról szóló térkép, így tudtam, hiába blöfföl, még nem alakult meg az önálló szlovák hadsereg. Beszélnünk kell még a kárpátaljai részekről. Leonyid Kucsma ukrán elnök egy ismerõsömmel informálisan azt közö

lte: ha kell Kárpátalja, hát vigyétek. Nos, ezeket a lehetõségeket egyetlenegy magyar kormány sem használta ki."

2010. jún. 4. 11:58
 36/91 anonim ***** válasza:
71%

"Oké, hajrá, kezdj hozzá :)"

hát hallod ÉN biz isten mennék!!!

2010. jún. 4. 11:59
 37/91 anonim ***** válasza:
52%

Horváthoknak

Ezért engem első osztályosként megvágott volna a magyartanárom.

2010. jún. 4. 11:59
 38/91 anonim ***** válasza:
57%
39 az emberiség szégyene vagy
2010. jún. 4. 12:00
 39/91 anonim ***** válasza:
30%

" Horváthoknak

Ezért engem első osztályosként megvágott volna a magyartanárom."

kössél még bele a helyesírásba...

vágott is volna meg

2010. jún. 4. 12:00
 40/91 anonim ***** válasza:
36%

72

Áhh nem. Ha az lennék, magasabb fizetési osztályba soroltak volna.

2010. jún. 4. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!