Meddig mehetnek el a népírtók?
Izrael megtámadta a Gázába tartó segélyszállító hajókat.
Mikor ébred már fel a világpolitika?
Ésszerű válasz.
Csak a kérdés, az kinek kivel van baja. A zsidóknak a világgal, vagy a világnak a zsidókkal. Én tudom melyik oldalon állok és szerintem sokan így vannak ezzel.
De igen nagy áldozatok árán, de előbb-utóbb véget fog érni ez a háború.
Legyen átkozott minden izraeli terrorista, aki más népeknek elveszi az országát, életét!
Ahová ezek a mocskosok beteszik a lábukat ott fű nem terem többé! Élősködnek az őslakosokon! Jó lenne ha már végre születne egy új Adolf és eltakarítaná ezeket a mocskokat!
Én nem értelek titeket??? Gondolom nincs gyereketek... Mondjuk nekem sincs még, csak egy öcsém van... Terroristáknak nevezitek az izraelieket, holott a palesztinok csinálnak olyat, hogy a kultúrált embernek már sok... Amikor terhes anyák robbantgatják magukat tömött buszokon, és 13-14 éves gyerekeknek adnak fegyvert a kezébe... Egyetlen ok van... Ezek olyan célpontok, akikkel a normális emberek szimpatizálnak, és egy katona sem lőne rájuk tiszta lelkiismerettel... Ennyi a Hamász politikája... Csak ebből ők azt mutatják, hogy az izraeli katonák gyerekeket és terhes anyákat lőnek le... Holott ha nem lenne náluk bomba, vagy gépfegyver, akkor nem lőne rájuk senki sem... Undorító az ilyen...
De visszakanyarodva a kérdéses esethez: Valaki mondja már meg nekem, hogy ha azok a hajók csak segélyszállítmányokat vittek, akkor miért kellett rátámadni az izraeli katonákra, akik csak át akarták vizsgálni a rakományt??? Nem érzitek, hogy kicsit kilóg a ló lába???
Az Izraeli kormány állította, hogy tüzet nyitottak rájuk. A hajó török kapitánya szerint az izraeliek először lőttek aztán kérdeztek.
Hát kinek is higgyek?? Pláne úgy, hogy Izrael kijelentette, minden eszközzel megállítja a segélyszállítmányokat.
Egy szóval sem mondta/írta senki, hogy minden palesztin szent, de egy egész népet kiirtani néhány terrorista miatt szerinted elfogadható
Ennyi erővel állítsunk szobrot Hitlernek, mert elfogadható amit csinált. Vagy kezdjük el irtani a cigányokat, mert náluk is van egy-két elvetemült alak.
De a kérdés nem a háború jogosságáról szól, hanem hogy nem engednek be élelmiszert, gyógyszert a palesztinoknak.
Ráadásul, más államokbeli aktivisták élete árán.
A hogy olvasom a hozzászólásod, ezzel te teljesen egyet értessz. Mennyivel is vagy jobb mint a nácik?
Az izraeli vagyok
A kerdes szerint "Izrael megtámadta a Gázába tartó segélyszállító hajókat."
1. Az a "segely", amit a hajokon vittek, Gaza szuksegleteinek kielegitesere kb 1.5-2 napra eleg. Mi van a honap tovabbi 28 napjan, es mi van az ev tobbi honapjaiban?
Nem mondom, hogy a gazai ellatas olyan mint Pest V. keruleteben, de olyan van, mint Erzsbeten vagy Matyasfoldon. Van kenyer, tej, hus, zoldseg, gyumolcs, pelenka, jatek a gyerekeknek, villany es benzin az autokba.
Ez persze nem zarja ki, hogy a vilag ne kuldjon adomanyt Gazanak, ha akar. Ket dolgot azonban Izrael nem enged be Gazaba:
Mind Izrael, mind
Az izraeli vagyok, gepelesi hiba miatt megszakadt a valasz:
Tehat Izrael ket dolgot nem enged be Gazaba:
fegyvereket es robbanoanyagot
olyan nyersanyagokat, amelyek ezekbol eloallithatoak
Es ezt ellenorzi is. Ha ezek a hajok tenyleg tisztesseges szandekkal jottek volna, akkor igenybeveszik vagy az Izrael vagy az Egyiptom altal felajanlott megoldast, hogy a szallitmanyokat vagy Asdodban vagy El Arisban adjak at az ENSZ humanitaris bizottsag kuldotteinek.
2. A hajoknak egyaltalan nem humanitas celja volt, kiveve nehany naiv oreget. A tenyleges cel az volt, hogy rakenyszeritsek Izraelt, hogy fegyver-szallitast tegyen lehetove a cunisuveg alarca alatt. (Nem ezeken a hajokon, hanem azokon, amelyek kovetnek ezek peldajat). A gaza kornyeki lakosok sinylenek meg az ilyen "szemhunyast".
3. Ha igaz lenne a bekeharcos mese, akkor a izreli katonakat PASSZIV ellenallassal kellett volna varniok, nem lovesekkel, nem kesekkel es nem hasonlo lincseszkozokkel.
Meg ketmegjegyzes:
Azt, hogy Gazaban nincs humanitaris problema nem en mondom, hanem a Gazaban allomasozo kulonbozo emberjogi szervezetek - akik nem hiresek Izrael-baratsagukrol.
Azt, hogy a cel a fegyverszallitas meginditasa szinten nem en mondom, hanem a Hamasz "miniszterelnoke", aki felhaborodva jelentette ki, hogy ha az o vilagnezetuk szerint fegyverrel kell Izraelt eltorolni, akkor hogy jonnek a zsidok ahhoz, hogy megakadalyozzak a szukseges fegyverek beszerzeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!