Mégsem lesznek vármegyék, a magyar hagyományok mehetnek a francba. Örülsz neki?
Nos, engem így elvi okokból nem nagyon zavar az az egész, hogy lettek volna, vagy éppen az, hogy továbbra sincsenek.
Itt az a probléma, hogy ha bevezették volna őket, az nagyon nem elvi okokból történt volna, hanem üzleti megfontolásokból.
na ne már, tényleg volt olyan ember, akinek konkrétan elégtételt okozott ez a baromság a vármegyékkel, kúriákkal, stb?
Most komolyan szerinted ez egy értelmes dolog lett volna?
Örülök neki. Mint ahogy annak is, hogy ispánok sem lesznek, hűbér sem, és a ius primae noctist sem állítják vissza. (Ennek a párom is örül, megkérdeztem.)
Szintén örülök annak, hogy nem kell lovon járnom dolgozni, hogy télen sem kell megsüvegelnem a földesurat, s ha rosszat szólok, nem húznak deresre.
Annak is örülök, hogy nem jurtában lakom, hogy nem kell néhány évente arrébb költöznöm a legelők kimerülése miatt, s nem kell íjjal és karddal hadakoznom a besenyők ellen.
Szintén örülök annak is, hogy nem egy törzsi-nemzetségi társadalomban élek, hogy én választhatom a jövendőbelimet (és nem kijelölik nekem), hogy nem kell ajándékot vinnem a táltosnak, ha hosszú életet jósol nekem birkacsontokból.
Örülök, hogy nemállatbőrökből varrott ruhám van, hogy számítógéppel írhatok, és nem késsel rovom a rovásírást, hogy felegyenesedve, cipőben járhatok, és őseim régen lemásztak a fáról.
Örülök annak, hogy a XXI. században élek.
Persze, biztosan van, aki nem örül ennek. De akkor sem lenne jó visszafordítani a fejlődést.
Pedro
Nem magyarosabban hangzik, ráadásul hagyományra alapszik, de ha nektek a kommunista megnevezés kell.
Ráadásul címeres zászló sem lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!