Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Vallási okokból diszkriminálni...

Vallási okokból diszkriminálni a melegeket? Meddig terjed a vallásszabadság?

Figyelt kérdés

[link]

Nem szolgálnak ki,mert meleg vagy.

Mi jön ezután?

Akkor a hit nevében nem vonatkozik az emberekre a törvény?Tehát,ha nem abban hisz valaki,amiben a másik,akkor bármit meg lehet tenni.

Majd lesz olyan törvény is,hogy a gyilkosság nem bűn,mert egyes vallások szerint a hitetleneket meg lehet ölni?

2017. okt. 8. 20:49
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

De akkor a törvény nem vonatkozik valakire,azért,mert az ő vallása azt tiltja vagy nem tiltja?

Nem értem,hogy a szexuális orientációnál az az érv,hogy tartsák a 4 fal között,akkor a hívő miért viheti ki az utcára a vallási nézeteit?

Oké,hívő,de ha bemegyek egy kávézóba,honnan tudjam,hogy én ott nem kívánatos személy vagyok?

És mennyire megalázó és primitív az,hogy odajön egy pincér és minden indok nélkül közli velem,hogy távozzak,mikor mondjuk már rendeltem...

A vallásos embereknek pedig tiszteletben kellene tartania,hogy nem minden ember vallásos!

Ha van vallásszabadság,akkor legyen már vallás nélkül élés szabadsága is!

Az ország,amiben élünk a törvények mindenkire egyformán vonatkozzanak!

Nem kell szeretnünk egymást,de mivel egy helyen élünk,tolerálnunk kellene a másikat!

Nagy amerikai városokban vannak pl meleg negyedek is,de ott nem küldik ki a heterókat,ha odatévednek,vagy ha bemész egy meleg bárba,heteróként,akkor sem fognak kizavarni!

Miért kell a vallást,a hitét valaki a gyűlölködésre és a kirekesztésre felhasználnia?

2017. okt. 9. 17:02
 32/48 anonim ***** válasza:
75%

Azért szomorú, hogy lassan már a "vallásos" embereket kell sajnálni, amiért csak halkan utálhatják a melegeket...

Idézőjelbe tettem a vallásosat, mert nekem van tényleg vallásos-hetero ismerősöm, aki kb természetesebben kezeli ezt kb, mint én melegként. :)

Amúgy meg a hetero többségről... Szerintem senki nem hal bele, ha véletlenül meglát egy meleg párt... Nem kell nézni, senki nem kérte, hogy mindenki pont oda bámuljon.

Természetesen kell kezelni. És lehet is.

2017. okt. 9. 17:19
 33/48 anonim ***** válasza:
24%

17.02

Gyűlölködésről szó nincs, nem akar neked senki kárt okozni. Csak elkülönésről van szó, az viszont jogos, nem kifogásolható.

Nem lehet összehasonlítani, összekeverni a homoszexualitást és a vallásosságot. Az egyik egy konkrét dologra vonatkozik, az élet más területén nyugodtan élhet úgy, mint akik nem homoszexuálisok. A másik az élet minden területére kiterjedő útmutatás szerinti létezést jelent.

Mi ez itt mostanában, a nagy reklámozása a homoszexualitásnak itt? Pártot alapítani, most meg korlátozni a vallásokat miattuk?

2017. okt. 9. 17:26
 34/48 anonim ***** válasza:
71%

@HakapesziM:

nagyjából egyetértek veled, de azért vannak olyan pontok, ahol álláspontod megkérdőjelezhető.

Abban abszolút egyetértek, hogy a homoszexualitástól való undorodás biológiai eredetű és elég erősen belénk van kódolva. Avval is egyetértek, hogy abszurd embereket arra késztetni, hogy ezt az ösztönös késztetést nyomja el.

Ugyanakkor:

"Ám ekkor emelkedik szólásra szürke kardigánjában a lipótvárosi liberális."

Miért kell MINDIG a liberálisokkal jönni?

"Kezében állítólagos brit tanulmányokat lobogtat, és rámutat, a homoszexualitás nem betegség."

Na, igen. A betegség kérdése. Megkérdezem: te személy szerint honnan tudod, hogy az? Szerintem a betegség fogalma önmagában olyan, hogy nehezen definiálható és nem túl objektív. Persze a legtöbb dolognál ez nem probléma, egyértelmű, hogy pl. a rák az. De főleg a mentális betegségeknél van az, hogy a társadalmi normák nagymértékben befolyásolják azt, hogy mit tartunk betegségnek. Nézz bele pl. a mentális betegségeket felsoroló korábbi DSM-ekbe. Döbbenten fogod konstatálni, milyen dolgokat tartottak betegségnek.

Azt mondod, a homoszexualitás azért lett "kivéve" a betegségek közül, mert a tudományos világban mindenáron PC-nek kellett lenni. Oké, ezt megértem, egyet is értek.

A baj csak az, hogy azon nem gondolkoztál el, miért került bele EREDETILEG a melegség a betegségek közé. Gondolj bele, amikor elkezdtek foglalkozni a pszichiátriával, akkor a legtöbb országban a melegség büntetőjogi kategória volt. Komolyan mondod, hogy ez nem hatott ki a korabeli pszichiáterek attitűdjére? A melegség akkoriban óriási stigma volt. Annyira, hogy a legtöbb meleg álházasságot kötött azért, hogy ne nézzék nagyon ki. Komolyan gondolod, hogy a melegségből csak úgy véletlenül csináltak betegséget?

Miközben én sem mondom azt, hogy a homoszexualitás nem betegség, azt se mondom, hogy egyértelműen az. A fenti okok miatt.

"Nem kell őket meggyógyítani, nem is lehet, nem is szükséges, [...]"

Ha betegség is a melegség, egyelőre tök felesleges bármiféle gyógymódról beszélni, a közelében nem vagyunk ennek, hogy gyógyítani tudjuk ezt. Megjegyzem, én megértem azt, hogy miért nem akarnánk meggyógyulni. Egyszerűen a szexuális orientációja az ember személyiségének része. Ha hirtelen (tegyük fel), kiderülne, hogy a heteroszexualitás betegség (nem az, de tételezzük fel), hogyan reagálnál, hogyha meg akarnának gyógyítani?

"hanem a többségi társadalomból kell kiirtani az ösztönt oktatással, propagandával, megszégyenítéssel stb."

Igen, nagyon nem értek egyet én (se) ezzel az agresszív propagandával. De azért álljon meg a menet. Attól még, hogy ösztönösen undorodunk valamitől, NEM ok arra, hogy ne fogadjuk el. Szerintem fontos a (korlátok közé szorított!) tolerancia, vagyis az, hogy a melegekkel békében éljünk - ésszerű határokon belül. Ezért pl. a melegházassággal én se értek egyet (egyébként is van bejegyzett élettársi kapcsolatuk). Az örökbefogadást pedig határozottan ellenzem.

"Bűnbaknak kell kikiáltani azt, aki nem ért egyet. Nem haladó, nem művelt ember és legkevésbé európai az álláspontja."

Hát ne kiáltsunk ki senkit bűnbaknak. De megjegyzem: azért én nem tolerálom a melegek elleni gyűlöletkeltést. (Ezt egyébként nem rád, hanem úgy általában értem.)

2017. okt. 9. 19:28
 35/48 A kérdező kommentje:

Hát igen,mi betegség vagy mi nem.

A természet nem véletlenül alkotta meg a homoszexualitást,vagy azt,hogy ne minden heteró ember vágyjon gyerekre.

Ha túlszaporodik egy faj az nem jó,mert akkor egyre kevesebb forrásért kell versengeni.

Jó,hát tudom,ez a természet része,a versengés,de emberek vagyunk,mi azért nem akarunk mindent "természetesen" kezelni,pl küzdünk a rák ellen,vagy megpróbáljuk kitolni az emberi életkort.

Az ember az egyedüli,ami a természetet le tudja győzni,vagy irányítani.

Azt meg,hogy mi betegség sokszor aszerint ítéljük meg mennyire előnyös gazdaságilag.

Lásd,pl Japánban van egy olyan jelenség,hogy azért halnak meg az emberek,mert túl sokat dolgoznak.

Munkamánia.Ugye egy gazdaságilag és profitorientáltság szempontjából előnyös,viszont az egyén egészségére nézve káros a túl sok munka,megterhelés.

Akkor a munkamánia most betegség vagy sem?

Csak nézőpont kérdése.

Az meg megint más kérdés,hogy a vallásos emberek megkérdőjelezik a hívő emberek hozzáállását a világ keletkezéséről.

A középkorban pl csillagászokat égettek máglyán,mert tudományos bebizonyítottak valamit.

Ugyanígy a Biblia írása idején a homoszexualitással kapcsolatban nem ismertek semmit,nem vizsgálták,ezért nyilvánították bűnné,akik ezt megírták,mert féltek az ismeretlentől.

Ma már homoszexuális párok nevelnek gyerekeket,és egyre több kutatás kimutatta,hogy semmiben nem különböznek ezek a gyerekek a heteroszexuális párok által nevelt gyerekektől.

2017. okt. 9. 19:41
 36/48 anonim ***** válasza:
23%
Mindíg csak a melegek mia franc bajotok van nektek még jó hogy kissebségi segélyt nem követeltek érte bár nem akarok ötleteket adni
2017. okt. 9. 20:29
 37/48 anonim ***** válasza:
Biztos az is az olyan provokálók miatt léphetett életbe amilyen te is vagy. :D
2017. okt. 9. 21:56
 38/48 anonim ***** válasza:
62%

A melegektől való undorodás nincs az emberekbe kódolva, a biológiai tényekkel nem egyetérteni kell, hanem elfogadni és kész.

Jó lenne, ha az ilyen kretének, akik ezt terjesztik inkább távol maradnának a tudományos dolgoktól, mert szemmel láthatóan magas nekik.

2017. okt. 9. 22:37
 39/48 anonim ***** válasza:
0%

Milyen biológiai tényekről beszélünk, már ne is haragudj? Hogy nem rendeltetésszerűen használják egy biológiailag más célt szolgáló testrészüket? -igaz, hogy csak a férfiak-.

Bár az is igaz, hogy a nőkre vonatkozóan nem is ír tiltást a biblia, ha már a vallási okokról volt szó a kérdésben.

2017. okt. 9. 23:43
 40/48 A kérdező kommentje:

Már nem haragudj,de akkor te orális szexelni sem szoktál?

Tudod,annak sem az a rendeltetésszerű helye?

Maradjunk annyiban,hogy az ember találékony.Pontosan ezt mondom,hogy az ember az egyedüli lény,ami valamennyire felül tudja írni a természetet.

Amúgy heteróknál is elég gyakori az anális szex.

2017. okt. 10. 00:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!