Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi értelme volt az észak-korea...

Jeffrey Spender kérdése:

Mi értelme volt az észak-koreaiaknak halálra kínozniuk az amerikai diákot, minden határt túllépve provokálni az amerikaiakat?

Figyelt kérdés
Az atomrobbantásokat még valahogyan elnézik nekik, a déliekkel folytatott tűzpárbajokat is nehezen tolerálják, bár azoknál is felmerül, hogy minek "erősködnek", és végül most egy totális fölényben levő és ellenséges ország állampolgárát kínozni, mire volt jó nekik ? Ilyen alapon Orosz vagy Kínai állampolgárral esne meg ilyesmi, akkor végleg kihívnák maguk ellen a sorsot ...
2017. jún. 27. 19:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Lehet hogy éjszaka nem őrizték az ajtaját, csak kamerával figyelték a folyosókat.
2017. jún. 30. 11:17
 12/28 anonim ***** válasza:
0%

Nincs 0-24 minden perc ellenőrzés.

Bizonyos területeken (ilyen például a szálloda is) a turisták "szabadon" mozoghatnak. Nem figyelik őket őrök.

Ahogyan a mosdóba menetel sincs sem megszabva, sem figyelemmel kísérve. Szólsz, hogy ki kell menned, ők pedig elkísérnek, és az őrök kicsit odébb várakoznak amíg elvégzed az elvégzendőt.

Nem lenne gond, ha ahelyett hogy jólnevelt öleb módjára mindent benyeltek ami a médiában elhangzik, inkább az után szólnátok egy szót is, hogy egy ittenivel beszéltetek az esetről!

Otto Warmbier saját elmondása szimplán látni akart egy olyan területet, amit nem szabadna. Szín tisztán a "kalandvágy" hajtotta. A plakát már csak a bónusz volt.

A reptéren ő maga vitatkozott az őrökkel, hogy miért akadnak fent egy ilyen kis semmiségen. Már a reptéren, a hivatalos letartóztatás előtt, Otto gyakorlatilag "bevallotta", hogy ellopta.

Yo-Jong dongmu pedig mindig is rendszeresen látogatta a rabokat, a külföldi állampolgárok büntetéseit pedig (akármit is követtek el) mindig próbálja csökkenteni.

Ha bárkibe is látványosan beleszeretne a férjén kívül, akkor az egyezségünk értelmében én magam pofoztatnám fel a sógornőjével! Bár amit tőlem kapna szóbeli szidalmazás, azt sem köszönné meg!

#8-as vagyok

2017. jún. 30. 11:43
 13/28 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló, honnan vagy ennyire jól értesült mindarról, ami történt?
2017. júl. 6. 00:43
 14/28 anonim ***** válasza:

Ezek szerint nem olvastad figyelmesen az első írásomat. 2. bekezdés 1. mondata. A reptéren a letartóztatáskor én magam is ott voltam. Szabályosan elnevettem magam mind a 2 nyilvános hazugságon. Az első Danny Gratton "esetleírása" a letartóztatásról. "Csak úgy megjelent két őr, vállon ragadták, és elvitték Otto-t". Ezen szó szerint legalább 5 percig nevettem.

A 2. az Otto "vallomása" volt amit nyilvánosságra hoztak. Mindig is tudtam, hogy Choo Son-mi főparancsnoknő jó szövegeket ír, szeretem az itt kiadott novelláit is, de ez óriási volt. "Az amerikai kormány más országok elleni törvényellenes cselekedetekre buzdítja az embereket". Utána beszélgettem egy kicsit Son-mi dongmu-val, hogy messzire ment ezzel a megfogalmazással, de akkor már nyilvánosságra hozták a dolgot.

2013 nyarától 2016 nyaráig itt dolgoztam Észak-Koreában angoltanárként. Hazamentem Magyarországra egy évre. Most pár hete pedig visszajöttem ide Észak-Koreába.

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__859..

Ennél a kérdésnél a 10-es válasz az enyém. Lehet, hogy hosszú, de könnyű elolvasni, abból érthető lesz minden.

2017. júl. 6. 02:03
 15/28 anonim ***** válasza:
47%

Igaz-Korea nem tanulni felforgato imperialista nyelvet.

Amugy meg ott log ki a lolab, hogy amikor az Otto bement a lezart teruletre, ott helyben kellett volna begyujteni es vinni a Gulag-ra, nem x nap mulva a repteren...

2017. júl. 6. 10:34
 16/28 anonim ***** válasza:
88%

13-as vagyok. Elolvastam a másik bejegyzésed is. Nagyon érdekes történet, szinte könyvbe illő, szerintem sokakat érdekelne bővebben. Remélem ugyanakkor, hogy igaz is; ne vedd megbántásnak, de a neten muszáj a kételkedés jogát mindenkor fenntartani.

Otto történetét a 2016 márciusi sajtótájékoztató óta követem, persze hiába kutattam a magyar és külföldi sajtót, semmilyen új infót nem írtak róla, egészen most júniusig.

Érdekes amúgy, hogy mindenütt tényként közlik a plakátlopást, pedig a nyilvánosság előtt egyetlen "bizonyítékot" mutattak fel Otto ellen: egy olyan videófelvételt, ami gyakorlatilag bárkit ábrázolhat.

2017. júl. 7. 00:44
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
Egyszerűen az történt, hogy mint egy átlagos beképzelt betöretlen fiatal, aki nem volt sorkatona elkezdett hőbörögni a börtönben és szidta a rendszert. Ezért ott agyonvernek embereket. Nem kivételeztek vele sem.
2017. júl. 7. 00:52
 18/28 anonim ***** válasza:
66%

Bizonyíték nem is volt szükséges. A repülőtéri letartóztatásnál Otto Warmbier önmagától bevallotta a dolgot. Miután elhurcolták, egy szabályos, nemzetközi egyezményeknek megfelelő kihallgatáson vett részt. Egy sima szobában, egy asztalnál, fizikai bántalmazás nélkül, pár órán keresztül, ahol még kapott is inni és enni.

Ezért nem kellett bizonyíték. Mert rábeszélés nélkül ő maga vallotta be. Onnantól pedig akármelyik ország törvényeit is néznénk, ha aláírja a vallomást, onnantól bűnösnek tekinthető, további bizonyításra nincs szükség. Még a nagy amcsiknál sem.

Egyébként nem értem miért könyvbe illő (egyébként elvből nem vagyok hajlandó könyvet írni, engem kiakaszt és megnevettet az a rengeteg hazugság és rosszabbnak beállítás, amit Lee Hyeonsoo vagy Kim Suki írt a könyveiben), valamint azt sem tudom mit lehetne ezen tovább részletezni.

Otto Warmbier a törvények ismeretében törvénytelent tett, később a reptéren elkapták, szabadon engedés/enyhítés reményében külső behatás nélkül bevallotta, majd börtönbe zárták, pszichológiailag kikészítették, majd fizikai kikészülése miatt humanitáriusságból Yo-Jong dongmu kérvényezte a szabadon engedését, amit Kim Jong-Un azzal az indokkal engedélyezett, hogy az esetleges haláleset ne náluk történjen. Ennyi.

K.N. (azt hiszem egyszerűbb ha aláírást használok, mintsem mindig jelezzem, hogy melyik válaszadó vagyok)

2017. júl. 7. 13:00
 19/28 anonim ***** válasza:
47%
Nem is azért hőzöng a világ, mert alaptalanul vádolták a srácot. Azt mindenki tudja, hogy tilosban járt, plakátot akart ellopni, stb. A felhajtás azért van, mivel elég komoly fizikai fenyítést (értsd: megverték) kapott, amitől az agya egy része olyan sérülést szenvedett, hogy az a rész elhalt és ettől kómába esett. Emiatt támadják most sokan Észak-Koreát, hogy egy egyszerű plakát tolvajjal is így bántak el.
2017. júl. 7. 13:05
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

#19:

A gond ezzel csak az, hogy a valóságban semmiféle komoly fizikai fenyítés nem történt. Amit kapott közvetlen fizikai fenyítés, az nagyjából olyan szintű volt, amit Magyarországon egy 12 éves gyermek pár óra sírás után kihever! Tény és való, azt megkapta minden 2. napon. Azonban akkor sem volt egy hú de nagy dolog.

Voltam én is zárkában 3 hétre, ráadásul én azért, mert 5 percre Kim Ju-ae manim a kezemben volt. 2016 márciusában.

Yo-Jong dongmu megkapta az engedélyt a bátyjától, hogy elvigyük Ju-ae manimot a Rungna Akváriumba, még mielőtt Yo-Jong dongmu elmenne 2 hétre vidékre. Sétálva mentünk, mert nem messze onnan lakom, hozzám kocsival jöttek. Csakhogy amikor átértünk a Chongryu hídon, megállította Yo-Jong dongmut pár szervező tiszt a Rungnado Stadionból. Addig pedig megkért hogy fogjam meg Ju-ae manimot. Ezt pedig az egyik "nagyokos" tiszt jelentette. Azért voltam bent 3 hétig csak, mert Yo-Jong dongmu 1 héten keresztül járkált a bátyja nyakára, elmondva hogy mi is volt pontosan, illetve hogy engedjen ki.

Én abban a 3 hétben 6 óránként kaptam egy kiadós verést.

Szerinted melyikünk kapott egy alkalom alatt nagyobb verést? Otto Warmbier aki belépett egy tiltott területre, és letépett egy plakátot, vagy én, aki 5 percig engedély nélkül "fogdosta" (ezt a szót használták) Kim Jong-Un "védtelen" 3 éves lányát?

Amit Otto Warmbier kapott fizikai "fenyítés", az konkrétan annyiból állt, hogy 2-en megfogták, egy pedig 10-szer megütötte, amiből egyik sem ment fejre. Ezt kapta két naponta.

Én 6 óránként kaptam egy teljes testfelületes verés adagot. Amikor földre kerültem akkor rúgást is kaptam. 3 hét alatt kb. 80-85-ször vertek meg iszonyatosan. Ez márciusban volt. Júliusban úgy mentem haza, hogy nyoma sem volt.

Esélytelen, hogy az a "fenyítés"-nek csúfolt ütögetés kárt tehetett volna az agyában. A központi idegrendszert még megérteném, mert gerincre, nyakszirtre kapott párat. De neki fejre sohasem ütöttek. Nekem is csak kevésszer.

Itt Észak-Koreában pedig nem használják azt a módszert amit viszont az európaiak és az amerikaiak szeretnek használni ilyen esetekben. A "lehet úgy fizikálisan bántalmazni, hogy ne látszódjon" módszerek, például a vizes takaróval betekerés és azon keresztül ütlegelés. Az ilyesmit itt megvetik. Az itteni verések puszta kézzel puszta felületre történik.

K.N.

2017. júl. 9. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!