Ha arról lenne szó hogy csak úgy maradhatunk EU tagok h átveszünk X ezer migránst mit mondanátok?
Mer szerintem előfordulhat h ilyen hehezetbe kerül MO.
Bár nem igazán értem h szolidaritás alapon mért kéne más ország a nyakába vegyen agy problémát amit eredetileg nem ő csinált. Személy szerint én ezt egyedül NO gondjának tekintem. Azt oldják meg ők.
Azért azt mondani, hogy egyedül németország tehet egy kontinens méretű jelenségről és problémáról, azért elég nagy elvakultság. Legalábbis szerintem.
Amúgy meg EU párti vagyok, a közös gondokat közösen kell megoldani.
Jelenleg Magyarországon több mint 100ezer migráns van (kínaiak, oroszok, négerek, arabok). Észrevetted őket? Nem gondolom. Ha még hozzácsapnak 2000 fekát, akkor észre sem fogod venni. Nem vagyok migránspárti egyáltalán, de az emberek képtelenek gondolkodni.
Ha 200ezret raknának be, na azt már megéreznénk, de 1-2ezer ember senkinek nem tűnne fel. Ha ennyi lenne az ára annak, hogy az EU-ban maradjunk, akkor támogatnám. EU-s támogatások nélkül semmit nem érnénk MÁR.
Mellesleg, itthon kb. 6000 arab, 20000 kínai, él:
És több mint 1000 muszlim:
Gondolom semmit nem érzékelsz belőlük. Ha 2000-el többen lennének, akkor sem érzékelnél semmit. Még egyszer mondom, nem vagyok migrópárti, szívem szerint egyet sem látnék itt, csak éppenséggel távolabb látok az orromnál.
3-as vagyok, ja bocs:
A KSH tájékoztatása szerint a 2011-es népszámláláskor 5579-en vallották magukat muszlimnak.
Ha minden egyébtől körülménytől eltekintünk, csak a kérdésben megfogalmazott feltételt kell tekinteni, akkor nem maradnék EU tag.
Ugyanis az EU csatlakozásunkkor szó sem volt ilyesmiről. És ahol menet közben akaratom ellenére változtatgatják a feltételeket, ott nekem nincs maradásom.
Van egy szuper megoldásom a problémára. Junckernek az a baja, hogy Magyarország nem veszi ki a részét szerinte az EU-ra nehezedő menekültválság kezeléséből.
Nos, van egy megoldás arra, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. Bizonyos országok már töménytelen mennyiségű menekültet beengedtek ezidáig. Egyes országokban az "őslakosok" egy része keményen háborog is emiatt. Itt a lehetőség Magyarország számára, hogy meghirdesse a biztonságos zóna fogalmát az EU-n belül: ha van olyan ember, akinek ellehetetlenült az élete, netán nem érzi magát biztonságban a migránsok miatt, de van pénze az önfenntartásra a magyarországi viszonyok között (pl nyugdíjas), akkor szabadon befogadjuk magunk közé, biztosítjuk neki a migránsoktól mentes, szeretetteljes környezetet, szívesen látjuk itt az országunkban, ha netán le szeretne telepedni.
Sokkal egyszerűbb így a migránsokat befogadó országnak is, hogy:
- felszabadul egy hely, ahová még be lehet tuszkolni 10 migránst
- egyel kevesebb lázongó, aki nem érti meg/nem támogatja a betelepítési politikát
Félreértés ne essék, az EU-s polgároknak már most is joguk lenne házat venni és letelepedni nálunk, DE nem ártana a dolognak egy kis kormányzati hátszél, hogy a liberális nyugati sajtó felkapja a dolgot és rágódjanak rajta egy hétig (persze nyilván elítélően nyilatkoznának, de nincs olyan, hogy rossz reklám).
Mi jól járnánk a dologgal, mert:
- erkölcsileg jól jönnénk ki a dologból, hiszen menedéket nyújtanánk olyan EU-s polgároknak, akik úgy érzik, hogy a saját hazájuk elárulta őket
- itt költenék el a pénzüket
Cserébe annyit kellene biztosítania a magyar államnak, hogy az adott területeken a közbiztonság rendben legyen.
Szerintem senkinek sem lenne kifogása ellene, hogy EU polgárok költözzenek hozzánk, akiket zavar a "menekültek" jelenléte saját hazájukban.
Már pedzegették az EU-ban, hogy falvakat kell létrehozni nekik a kelet európai országokbak, szóba kerültünk mi is.
Nem irreális ilyen felvetés.
Ki kell lépni akkor sajnos :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!