Átveszünk a barátommal egy kis pékséget. Én bt-t szeretnék létrehozni, mert azt hallottam a kft hez kell 3000000 forint. Mit javasoltok? A bt hez mi a követelmény és milyen feltételeknek kell eleget tenni illetve mennyi pénzre van szükség?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 30. 14:38
1/4 anonim válasza:
Felejtsetek el.... mar ebből a 2 mondatodból biztos vagyok benne, hogy belefogtok bukni!
Ha ilyen terveitek vannak, akkor ez az "úgy hallottam" ez édes kevés. Utána kell járni, ami most az álmotok, ilyen hozzáállással hamar pokol lesz...
2/4 anonim válasza:
Bt-ben nincs legalább 3 milliós törzstőke, ez igaz. Viszont a teljes vagyonoddal felelsz a társaságért beltagként, ha baj van akkor mindent elveszthetsz.
3/4 anonim válasza:
Először fel kéne mérni a puacot, keresni egy könyvelőt és egy ügyvédet
4/4 xswerdy válasza:
A bt-ben alapvetően kell legalább egy beltag, és legalább egy kültag. A felelősségi körük különböző (a kültag amolyan csendestárs). Itt ha jól értem mindketten aktivan vinnétek az üzletet, szerintem az a korrekt, ha kkt-t alapíttok (amit elég ritkán csinálnak az emberek, nem tudom, miért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!