Ha az EU Parlamentben történt szavazás a kvótáról, és megszavazták, akkor ami most történik Magyarországon az csupán annyi, hogy nem tetszik, hogy nem a mi szavazatunk nyert, a többséggel szemben?
4-es vagyok
# 16
"És ugye eddig is arról volt szó, hogy nem kötelező, de ha nem vállalja az ország, akkor fizessen. És szerintem ez fair, hiszen van egy közösség és a közösség vállal egy terhet, akkor valamilyen formában mindenki vegye ki a részét, nem?"
A közösség nem vállalt terhet, mi nem vállaltunk terhet, a németek vállaltak terhet, oldják meg. Saját maguk. Az EU egy gazdasági unió, semmi közük nem kéne hogy legyen politikai döntésekhez szerintem. A népszavazás is kicsit arról szól, hogy az EU kapja be (ha a nemek győznek).
"olyan biztos nem lesz, hogy kötelező kvóta, kivéve Magyarországot, mert neki meg van engedve.."
"Vagyis ha így nézzük, a kvóta nem kötelező, lehet fizetni is helyette. Tehát kötelező kvótáról már most nem beszélhetünk"
De szerinted normális, hogy mások rossz döntései miatt mi is szívjunk? Hát milyen világ az ahol abba sem lehet beleszólásod, hogy kivel élj a saját országodban? Ezt te így elfogadod egy szó nélkül? Tényleg nem zavar?
Olyan kéne hogy legyen, hogy ne legyen kvóta. Semmilyen. Nyilván csak mi nem maradhatunk ki - bár a tisztességes dolog akkor is ez lenne, még ha szankciókat is vezetnének be. Persze ilyenkor már nehéz kiállni az elvek mellett, ez egy szar helyzet lenne, két rossz közül választani úgy, hogy egyik sem a mi hibánkból fakad.
Az alternatíva az lenne, hogy visszküldünk mindenkit aki menekült az első biztonságos országba, aki nem, azt meg még messzebb. Persze ez nem szép dolog, de az se szép dolog, amit ők műveltek idefele jövet.
Aztán ki kéne jelenteni, hogy szigorú feltételekkel lehet csak Európába jönni. Majd akkor lehet, hogy kevesebben is indulnak el.
Plusz ott kell segíteni, a közel-keleten, amiből Magyarország is kiveszi a részét amúgy.
Mi ennyit tudunk tenni. A fegyvergyártókra meg amerikára nem tudunk hatni sajnos, pedig az a kiindulási pont..
Oké, a közösség nem vállalt terhet, jött a teher magától is. Ha lehetne választani, hogy legyen menekültválság, vagy sem, valószínűleg mindenki (beleértve a muszlimokat is (muszlim nem egyenlő ISIS)) azt mondaná, hogy ne legyen. De van. És valami kell kezdeni vele. Persze, Merkel kijelentése nem tett jót az ügynek, szerintem ő sem úgy gondolta, hogy aki addig otthon maradt, az is induljon el:D
Mostmár mindegy. Itt vannak. Valamit kezdeni kell velük.
"De szerinted normális, hogy mások rossz döntései miatt mi is szívjunk?"
Normálisnak nem normális, de általános. Amikor a hunok bejöttek a Kárpát-medencébe, akkor sem kérdeztek meg erről senkit. Kun Béla is azért kun, mert betelepített egy rakat kunt. Nemtudom szívtak-e miatta, vagy sem, de biztos károgtak az ottani népek egy darabig.
Döntéshelyzetekben emberek döntenek, és ez nem lehet jó mindenkinek. Ha így nézzük, ja, normális.
"Hát milyen világ az ahol abba sem lehet beleszólásod, hogy kivel élj a saját országodban?"
Én egy 100 négyzetméteres házban élek egy kb 1000 négyszögöles telken (az nemtom hány négyzetméter:D). Ez az enyém, azaz a családomé. Én nem akarok rendelkezni 90.000 négyzetkilométerről! A fszom fog akkora területen füvet nyírni!:D nem az enyém! Bánom is én ki lakik még rajta, elférünk. Én legalábbis elférek. De ha nagyon megnézzük, így is rengetegen élnek az országban akiket szívesebben látnék odébb.. De nincs beleszólásom. Mert bizony a Szabó István csinált gyereket, és akkor is egy országban kell élnem a Janival, ha rühellem. Ez van. Nincs beleszólásom. Neked t'án volt eddig?:O
"Olyan kéne, hogy ne legyen kvóta". Nem. Olyan kéne, hogy nincsenek menekültek. Meg olyan kéne, hogy nincs szegénység. Meg olyan kéne, hogy ne legyen háború. De van. Földbe dughatjuk a fejünket, de ettől még a probléma nem szűnik meg. Valamit ki kell találni.
Ha én jönnék, én bizony egy lépést nem tennék meg visszafelé, hiába küldenek. Megtettem többszáz kilométert, ha fizetnek érte sem lennék hajlandó visszamenni.. Még akkor sem ha nem egy lebombázott romhalmaz vár "otthon". Nem az a hülye, aki odamegy egy helyre ahova nem hívták, hanem az, aki odavissza mászkál mint egy holdkóros:D
A kérdéssel a fején találtad a szöget.
Nincs másról szó minthogy Orbán némi (jelentős) belpolitikai előnyért most bohócot csinál magából (és országunkból) az EU-ban. De ez neki megéri, itthon pedig megeteti a hűséges nyáját bármivel...
""De szerinted normális, hogy mások rossz döntései miatt mi is szívjunk?"
Normálisnak nem normális, de általános."
Abban akkor megegyezhetünk, hogy nem így kellett volna történnie, le kellett volna már zárni rég a határokat, és akkor nem jutunk el idáig ugye? Hogy voltak akik rossz döntéseket hoztak, és ez tényleg szemétség, és nem szép dolog.
De azért akkor ezen hadd lehessen nekem még egy kicsit felháborodva lennem:) mert mindenki úgy tűnik ezt tök normálisnak gondolja, hogy hát szívunk, persze, ez van. Engedtesség meg nekem elmondani, hogy ennek nem kéne természetesnek lennie.
Ha ezen túllépünk, a kérdés tényleg az, hogy mi tévők legyünk.
"Én nem akarok rendelkezni 90.000 négyzetkilométerről!"
Én viszont igen. Ezért fogok szavazni. Lehet nem ér semmit, majd kiderül, nem kockáztatok, inkább legyen meg a felhatalmazás, aztán majd meglátjuk. Magyar embereket nyilván nem akarok elküldeni, nem tehetem meg, de nem is akarok, amíg ugyanúgy betartják a törvényeket, mint én. Ha nem, akkor büntessék őket. Ugyanígy a migránsokkal, jöjjenek persze, csak tartsák be a törvényeket, meg ne robbantgassanak. Egy ekkora tömeget azonban nagyon nagyon nehéz integrálni, főleg ha ők sem akarják (tisztelet a kivételnek).
Tehát két opció van: vagy integrálódnak, vagy nem jöhetnek. Integrációról láttuk, hogy nem nagyon működik, ennyi embernél meg pláne nem, ezért ha fontos az európai kultúra megőrzése, akkor marad a második opció. Hogy ne jöjjön senki. Csak aki tényleg menekült max. Az talán hálából majd magától is integrálódik. De kultúrális öngyilkosság lenne ugyanúgy engedni be mindenkit, csak szétoszva, meg lassabban. Nekem fontos az európai kultúra megőrzése. És ez nem gyűlölködés, és nem rasszizmus. (Tudom itt senki nem mondta, de gyakran elhangzik.)
"Földbe dughatjuk a fejünket, de ettől még a probléma nem szűnik meg. Valamit ki kell találni."
Erre már adtam választ előbb. Meg a kormány is.
"Ha én jönnék, én bizony egy lépést nem tennék meg visszafelé, hiába küldenek."
Akkor lehet éhségsztrájkot kezdeni a határon, meg éhenhalni, senkit nem fog érdekelni. Ha én jönnék és veszélyben lenne az életem, elmennék oda ahol már nincs, és hasznossá tenném magam, amíg vissza tudok menni. Alázatos lennék a befogadókkal szemben. De ezek el fogják telíteni egész Európát, és amíg kissebbségben vannak (1%), addig az iszlám is csak a vallásuk marad, de minél többen lesznek, annál inkább az iszlám már politikai, államszervezési eszközzé fog válni a szemükben. És akkor tényleg baj lesz. Aki ezt nem látja, vagy akit ez nem érdekel, az lássa meg, és kezdje el érdekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!