Ha az EU Parlamentben történt szavazás a kvótáról, és megszavazták, akkor ami most történik Magyarországon az csupán annyi, hogy nem tetszik, hogy nem a mi szavazatunk nyert, a többséggel szemben?
# 10
"2 éve a választásokkor még nem volt ilyen migránsprobléma. Nagyon sokan nagyon sok mindent gondolnak a jelenlegi helyzetről, ezért ha a kormány egyedül mond valamit, akkor arra simán rá lehet mondani, hogy az csak az ő véleményük, az embereké nem."
Milyen rendi a kormány, hogy ezt is figyelembe veszi. Mondjuk kár, hogy a migránskérdésen kívül az elmúlt 2 évben más dolgok is megváltoztak. Azokról viszont elfelejtettek minket megkérdezni.
"Ha nem döntenek az igen vagy a nem mellett, akkor onnantól egy kommentet se írjanak a későbbiekben."
Ez így eléggé helytelen következtetés. Senki nem köteles választani. Főleg akkor nem, ha a kormány kommunikációja és a népszavazási kérdés között nincs meg a reláció.
Mit kommunikál a kormány? Nem akarunk kvótát, nem akarunk egyetlen migránst sem!
Mi a kérdés? Előírhatja-e az EU a magyar parlament engedélye nélkül nem magyar állampolgárok betelepítését.
eredeti négyes vagyok (10es)
# 11
"Mondjuk kár, hogy a migránskérdésen kívül az elmúlt 2 évben más dolgok is megváltoztak. Azokról viszont elfelejtettek minket megkérdezni."
Van benne igazság, de azért azt lássuk be, hogy a migráns téma tényleg meg tudja változtatni az ország jövőjét. Nagyobb horderejű dolog. Minden apróságról viszont tényleg pénzkidobás szavazni, arra vannak pont az országos választások.
"Senki nem köteles választani. Főleg akkor nem, ha a kormány kommunikációja és a népszavazási kérdés között nincs meg a reláció."
Nem kötelező választani, persze, nincs előírva. De különben hogyan mondasz véleményt? Így lehet, ez van. Továbbra is: ha valaki nem megy el, azzal azt kommunikálja, hogy nem érdekli a dolog, átadja a döntést azoknak, akik meg elmennek. Kész. Ha leszarod, akkor utána is szard le, ha betelepítenek x migráns. (x=0,1,2,...,n).
Ha nem szarod le, szavazz. Úgy, ami hozzád legközelebb áll.
(és amúgy hol nem látsz relációt? a kérdésre az, hogy nem akarunk kvótát, egyenlő a nem válasszal a szavazáson)
Csak azt nem veszitek észre, hogy nem arról kell szavazni, hogy az Unió nem telepíthet ide menekülteket, hanem arról, hogy kelljen-e ehhez a parlament jóváhagyása.
Ha az EU úgy határoz, akkor majd a parlament szépen hozzá fog járulni. Inkább, minthogy elveszítsék az EU-s támogatásokat, jobb az nekik, ha ideküldik a menekülteket (azok előbb-utóbb úgyis elmennek ebből az ellenséges környezetből), és így megmaradnak a lenyúlható pénzek is...
Én nem hiszem, hogy honatyáink az EU testületeivel szemben is olyan bátrak és szókimondóak, mint itthon.
Hiszen már jópárszor láttuk, hogy messze nem azok.
De mint Orbán már mondta is: ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek.
(Ez a kettő nála sokszor köszönőviszonyban sincs egymással.)
4 meg 10 meg stb vagyok
# 13
"Csak azt nem veszitek észre, hogy nem arról kell szavazni, hogy az Unió nem telepíthet ide menekülteket, hanem arról, hogy kelljen-e ehhez a parlament jóváhagyása."
Azért kell szavazni, hogy megelőzzük a betelepítést. Ha kötelező lesz, nem tudom, mit fog csinálni a kormány. De azért kell szavazni, hogy ne is jussunk el odáig. Hátha így meg lehet előzni a dolgot. Erről szól a népszavazás.
"Én nem hiszem, hogy honatyáink az EU testületeivel szemben is olyan bátrak és szókimondóak, mint itthon.
Hiszen már jópárszor láttuk, hogy messze nem azok."
Te hol voltát az elmúlt egy évben? Szerinted Orbán mit csinál Brüsszelben? Egymás után vállalja fel a konfliktusokat. Nem olvastál cikkeket az elmúlt egy évben? De komolyan, ilyen állítást hogy lehet tenni? Ennél csak Tóth Bertalan volt jobb..
megint én (4,10..)
tudom, hogy az elején azt írtam, azért kell a szavazás, hogy tovább lehessen küzdeni az akár már bevezetett kvóta ellen, most meg azt, hogy azért kell, hogy megelőzzük a bevezetését; a lényeg ugyanaz, vagyis hogy legyen valami, amire ráállhat a kormány Brüsszel ellen.
Persze ha nem szeretné valaki ezt, ha az EUnak van igaza, akkor az szavazzon igennel. Nem olyan bonyolult.
Hm..
Ha sikerül elérni, hogy a kvóta ne legyen kötelező, vagyis amelyik ország nem akar, az ne vállalja a migránsok ráeső részét.. akkor ki vállalná szerinted/szerintetek? Nyilván mindenkinek plusz teher..
És ugye eddig is arról volt szó, hogy nem kötelező, de ha nem vállalja az ország, akkor fizessen. És szerintem ez fair, hiszen van egy közösség és a közösség vállal egy terhet, akkor valamilyen formában mindenki vegye ki a részét, nem?
De visszatérve, szóval olyan biztos nem lesz, hogy kötelező kvóta, kivéve Magyarországot, mert neki meg van engedve... vagy kötelező mindenkire, vagy fakultatív mindenkire. De utóbbi esetben ki vállalná el, ha a nemvállalás esetén nem kell fizetni sem?
Vagyis ha így nézzük, a kvóta nem kötelező, lehet fizetni is helyette. Tehát kötelező kvótáról már most nem beszélhetünk. Ha meg az egész kvótarendszert vétózzuk meg, hogy ne is legyen... akkor mi legyen? Mert ugye azt sokan érzik, hogy nem jó a kvótarendszer, de nincs jobb alternatíva jelenleg..
"Te hol voltát az elmúlt egy évben? Szerinted Orbán mit csinál Brüsszelben?"
Például:
- Az Európai Néppárt tagjaként a kvótarendszer elfogadása MELLETT szavazott.
- Aláírta a tavaly szeptemberi EU találkozó záróreferendumát, benne a kvótarendszerrel.
*
"olyan biztos nem lesz, hogy kötelező kvóta"
"Felemás választ adott Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációs biztos arra a kérdésre, hogy miként fogja befolyásolni az Európai Bizottság bevándorláspolitikáját a magyar kvótareferendum. A görög biztos a Politico brüsszeli kiadásának elmondta, a népszavazás eredményét nem hagyják figyelmen kívül. „Mi mindig tiszteletben tartjuk az emberek döntését, azonban az nem lesz az áthelyezési program vége” – tette hozzá. A program „nem halott”, és végre kell hajtani – húzta alá. Ha eljön a pillanat, és őszinte tárgyalást folytat az unió a magyar kormánnyal, sikerül megoldást találni a kérdésre – fogalmazott."
"The result of a referendum on a future initiative or decision of the European Parliament, the Council or the Commission held in a Member State is as such neither binding for the EU institutions nor can it affect the obligations of that Member State under Union law."
Vagyis magyarul:
"A jövőbeni európai parlamenti, tanácsi vagy bizottsági kezdeményezésekről vagy határozatokról valamely tagállamban tartott népszavazás eredménye mint olyan nem kötelező érvényű az uniós intézményekre nézve, és nem érintheti az adott tagállam uniós jog szerinti kötelezettségeit."
Szóval szerinted biztos nem lesz kötelező kvóta?
Szerintem meg amint komolyan szóbajön, hogy lecsökkentik vagy netán megvonják az EU-s támogatásokat, azonnal megszavazza minden "honatya" a kvóta elfogadását. Végülis akkor miből gazdagodnának ilyen szép ütemben?
# 17
"olyan biztos nem lesz, hogy kötelező kvóta, kivéve Magyarországot, mert neki meg van engedve"
Ez a teljes mondat.
És a kérdezőnek teljesen igaza van, az, amit most Orbán közvetít a nép felé, megvalósíthatatlan dolog. Teljesen abszurd lenne, ha 1-2 államnak megengednénk, hogy ne vállalják a kvótát, mindenféle szankció nélkül. Ez kb. olyan lenne, mintha pár állampolgár SZJA-mentességet élvezne.
@16:29
Köszi a kiigazítást, én is olvastam a mondat második részét is, de nem foglalkoztam vele, mert az már teljesen abszurd.
De igazad van, ettől még idézhettem volna az egészet is. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!