Nem lenne jobb, ha az EU helyett egy "modern Német Birodalom" lenne Európa?
Nagyjából az EU mai területe tartozna hozzá. Német Márka lenne a pénznem, német a hivatalos nyelv, Deutschland Über Alles a himnusz. A címer egy búzakoszorú lenne, amiben körző és kalapács van. A koszorú tetején egy fekete sas állna széttárt szárnyakkal. A főváros Berlin lenne.
A tagállamok részleges autonómiával rendelkeznének, de a Berlini vezetőség ügyelne rá, hogy sose tolódjon el a hatalom a különcködő angolok, a nyavalygó franciák és a szètszórt beneluxok felé.
A politika, gazdaság nagyrészt a mai Németországéra hasonlítana, szociális piacgazdaság lenne. Részben ketté lenne osztva a Birodalom szegény és gazdag országokra, a szegény részen több lenne a szociális intézkedés, az NDK-ra hasonlítana, a gazdag részen a kapitalizmus és a vállalkozók kerülnének előtérbe, ez az NSZK-ra hasonlítana.
A Birodalom területén népszerű lenne németül tanulni, kolbászt enni és sört inni, terjedne a német populáris kultúra.
Mit szóltok az ötlethez. Szerintem Németország Európa legjobb országa, és nekik kéne a vezető szerep mindannyiunk érdekében a fent felsorolt Nyugat-európai országok helyett.
Én már régen is megmondtam, hogy simán jobb lett volna, ha a németek nyerik valamelyik vh-t és most normális hely lenne Európa.
Egy több 100 millió német által lakott, egységes Európának talán már a technológiai szingularitás is összejött volna azóta.
'Németország fő terméke a Wartburg és a pálinka lenne'
Most lehet, hülyeséget beszélek, de a pálinka magyar termék, Németországhoz inkább a sör passzol :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!