Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ti is idegenkedtek, elhidegülő...

Ti is idegenkedtek, elhidegülő érzést tapasztaltok, ha nyugat-európai országokra gondoltok, ha viszont keletire akkor melegség jár át titeket?

Figyelt kérdés

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha nekem kimondják, hogy Franciaország, Anglia, Belgium stb. akkor egy steril, rideg, személytelen társadalom jut eszembe, ahol két szomszéd 20 év alatt nem szól egymáshoz, az utcán robotként vonulnak az emberek másról tudomást sem véve, és alapból egy ilyen rideg, személytelen légkör jut eszembe, mintha ezen országokban nem is emberek, hanem gépek élnének.

Ha viszont arra gondolok, hogy Szlovákia, Ukrajna, Románia, Oroszország stb. akkor melegség önti el a szívemet és az összetartás, a vendégszeretet, a kapcsolatok fontossága, az élet alapvető örömeinek élvezete jut eszembe.

Ti hogy vélitek ezt, szerintetek tényleg ilyenek a nyugat- és kelet-európai országok, és ez közöttük a különbség?

Félő, hogy az EU és a globalizáció miatt előbb-utóbb a Kelet is olyan lesz, mint a Nyugat?

2016. aug. 8. 17:13
1 2
 11/16 Shai-Hulud ***** válasza:
79%
Ugye kérdező, te már az UTÁN születtél, hogy a ruszkik kitakarodtak Magyarországról?
2016. aug. 8. 20:46
 12/16 anonim ***** válasza:
59%

"És nem érzed úgy, hogy amikor az "alkoholgőzben tömegverekednek" meg "vérremenően vitáznak politikailag", akkor legalább élnek, virulnak, ahogy a Természet megteremtette őket?"

De, pont mint a kulturálatlan állatok!

2016. aug. 8. 22:19
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha Angliára gondolok akkor az idegesítő de náluk nagyra tartott angol komédiák jutnak, meg a Minik. Ha Németországra, vagy Írországra gondolok akkor a kocsmában baráti társaságban vígan söröző emberek jutnak eszembe. Persze a nyugat sehol sincs a déli melegséggel, az olaszokkal vagy a spanyolokkal szemben. Kelet_Európához nem igazán tudok pozitív képzettársítást illeszteni, csak a youtube-ot elárasztó orosz videók jutnak eszembe (oké a Mása és a medve tényleg jó https://www.youtube.com/user/MashaMedvedTV)
2016. aug. 8. 23:26
 14/16 progizo ***** válasza:
73%

#1.: "a bolt és a kocsma ablakából ordít a zene"

"az udvaron egy rádióból ordít a zene"

"Privyet! Privyet! ordítják időnként"

"A buszból ordít a zene"

Muszáj ennyit ordibálni? Én az 1980-as években nőttem fel, de az én falumban nem volt ennyi hangoskodás (ellentétben napjainkkal, mikor innen-onnan ilyen-olyan természetesenbarnák költöznek be :-().

Nem is tűrték volna el, hogy zavarják a nyugalmukat, mert volt munka a kertekben, az állatok körül meg a közeli városokban, úgyhogy édes volt a pihenés.

Kérdező! Te meg jártál már Nyugaton? Mert én sem, de feltételezem, hogy az olyan dolgok, mint az összetartás, vendégszeretet, kapcsolatok, élet élvezete, stb. ott is legalább ilyen fontosak.

Ha hihetünk a felméréseknek, akkor miért Észak- és Nyugat-európai országok vezetik az elégedettségi rangsort, meg a legnagyobb várható élettartamét és hasonlókat? És miért nem ott magas az öngyilkosságok és különböző betegségekben való elhalálozások száma?

2016. aug. 9. 20:01
 15/16 anonim ***** válasza:
44%
Elhidegülőt igen. Jó volt franciaországban mosogatni, meg ausztriában. Keleten viszont jó volt Szergejjel.
2016. szept. 21. 20:41
 16/16 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem.Nem érzek "elhidegülést",ha nyugati országokra gondolok és nem jár át "melegség",ha keletiekre.Bár szocializmusban,az általad sorolt keleti országok,mind egy "blokk" tagjai voltak.Talán a közös múlt miatt lehet még ilyen érzés az emberekben.
2016. szept. 22. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!