Miért tabu a holokauszt?
Tegnap feltettem egy kérdést a holokauszt tagadók felé, milyen bizonyítékaik vannak tézisük megvédésére. A gyakorikérdés letiltotta kérdésem.
A legtöbb állam számára a holokauszt megkérdőjelezhetetlen dogma, és tabu. Ha valaki esetleg alternatív eredményre jut kutatásai hatására, és ennek hangot ad, azt börtön várja. Ha ennyire biztos lábakon álló történelmi tény, mi szükség van a köntörfalazásra?
Ez sérti a szólás és véleményszabadság liberális jogát, és erősen gyanút keltő. Eddig nem tartoztam a holokauszt megkérdőjelezők közé, de ezzel elérték hogy erős kételyeim támadtak, mi is a valóság.
Ez nem véleménykérdes, hanem ténykérdés. Ha elvetnénk a több ezer videofelvételt és beszámolót, akkor az egész magyar bíróságot dobhatjuk a kukába, azok is ilyen bizonyítékok alapján döntik el egy bűncselekmény megtörténtét.
Egyébként kétlem, hogy bárki alternatív elméletre jutott volna, te tudsz ilyenről?
" Eddig nem tartoztam a holokauszt megkérdőjelezők közé,"
Ezek szerint most úgy gondolod, hogy nem történt meg?
A holokauszttagadókat nem érdeklik a tények, a történelmiség, ez egyértelmű. Pont ezért léteznek csak holokauszttagadók és nincsenek 56-os forradalom tagadók vagy szüfrazsettmozgalom-tagadók.
Miután ezt elfogadod, elég könnyen megérthető, hogy miért az összes többi gyűlöletbeszédhez kapcsolódó esethez csatolják őket is.
Kerdezo, a szuleimnek, a nagyszuleimnek hiszek, mikor arrol van szo, hogy kik az oseim es honnan szarmazom.
Nem neked hiszek.
Látod, az előző kérdésedhez azt írtam, hogy kérdezni sem szabad, aztán ki lettem oktatva, hogy lehet kérdezni, de csak úgy hogy nekik is tetsszen.
Látod te sem úgy kérdezel, ahogy nekik tetszik. Simán letiltanak.
A téma nem tabu, hiszen minden napra jut egy megemlékezés.
A második világháborúban 70 millió ember halt értelmetlen halált. Zsidó vallásúak is, sokan éltek akkoriban Európában.
De hát a háború ilyen. Emberek meghalnak. Nyugodjanak békében.
De már vége van, nem kell félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!