Van okom félelemre?
Én egy nagyon félős ember vagyok és suliban is többször volt szó a III. VHról és az lenne a kérdésem, hogy most pontosan mi a helyzet!?
Kitört-e már, kifog-e vagy nem fog.
(Szerintem amúgy eddig is voltak és lesznek is csak nem világméretűek)
Én attól félek hogy megfogunk halni, vagy elvisznek bennünket vagy ilyesmi:(( (nagyon félek)
Plusz a tanárom is azt mondta hogy ha kitör akkor az egész föld elpusztul. Most mit higyjek?
13/L
MINDMEGHALUNK!!!!!!!!!!!
Szerintem a tanárod azt élvezi, hogy titeket ijesztegethet. Ha a hidegháborút túléltük, akkor ezt is túl fogjuk. Ahhoz képest most béke van a világban.
"Plusz a tanárom is azt mondta hogy ha kitör akkor az egész föld elpusztul."
Hohóó, ugyanezt szöveget hallottam 30 évvel ezelőtt is, amikor én voltam kisiskolás :) Tudod, sok embernek hobbija a katasztrófa vizionálás és jövendölés, még külön sokmilliós szektája is van neki, a jehovások. Az apokaliptikus atom-világháborúval ijesztgetés viszont figyelmen kívűl hagyja azt a tényt hogy a modern atomfegyverek puszta létezése elegendő visszatartó erő egy világháború kitöréséhez. Ez egy ötvenés doktrina, de tökéletesen beigazolódott.
Köszönöm a válaszokat! Én tényleg nagyon félek/féltem és nem értem mire jó a tanároknak ez az ijesztgetés.....
Meg volt ahol azt olvastam hogy kitört, volt ahol azt hogy nem és nem is fog. Hát nem tudom. Ha ki is tör remélem nekünk nem lesz részünk benne.
Szinte biztos hogy nem lesz, túlságosan összefonódik az egész világ ehhez, plusz vannak atomfegyvereink.
Helyi konfliktusok persze lehetnek és lesznek is mindig sajnos.
Sajnalom, hogy felsz, es nagyon megertelek.
Az egesz Fold akkor pusztulna el, ha atomhaboru lenne.
Atomhaborut vagy Eszak-Korea vagy Iran robbanthat ki. A tobbiek nem, mert akiknek ma van atombombaja, azok felelos kormanyok, es tudataban vannak a veszelynek.
Eszak-Korea kicsi, es nincsenek mellette olyan erok, amelyek atommal is meg akarnak vedeni, ha elkezd egy ilyesmit. Az tehat lehetseges, hogy Eszak-Korea kilo egy atombombat - de azt EGESZEN BIZTOSAN nem Magyarorszagra fogja kiloni, eddig el sem tudnak dobni egy kavicsot sem. A masodikat kiloni mar nem lesz ideje, mert a tobbiek elpusztitjak. Ebbol tehat vilaghaboru nem lesz.
Iran komolyabb veszely, de egyelore meg nincs neki atombombaja. Mindaddig, amig Irannak nincs atombombaja addig nincs esely atomhaborura. Viszont Iran nagyon nagy, gazdag, siita muzulmanok kezeben a hatalom. Ok ellensegesek a szunnita muzulmanokkal, akiknek a vezetoje Szaud Arabia. A problema ott van, hogy a szunnitak es a siitak is erosek, es mindket csoport igyekszik atombombat szerezni.
Ha ezek valamelyikenek lesz atomja, azt eloszor vagy egymasra, vagy Izraelre fogjak loni. Ezt Izrael is tudja, es mindent megtesz azert, hogy ne legyen nekik atomjuk. Itt azt tudom mondani, hogy bizzunk a zsidokban, hatha sikerul nekik az atombomba terjedeset megakadalyozni.
Olyasmiktol, hogy elvisznek teged, vagy a csaladodat, nem kell tartanod. Ez helyi haboruk eseten lehetne lehetseges, vagy terrorista hatalomatvetelkor. Ma Magyarorszagot SEMMI ilyen veszely nem fenyegeti.
Lehet, hogy sokat hallasz a muzulman veszelyrol is, es az kelt benned felelmet. Ettol sem kell tartanod. Ugyanis az ilyen veszely ELOBB Nyugat-Europat tamadna, azokat kene elobb legyozniok, azt meg azert nem hiheted a nemetekrol, franciakrol, angolokrol, hogy HA TENYLEG lenne ilyen veszely, akkor nem allnanak a sarkukra, hogy megvedjek a csaladjaikat.
SZOVAL TE NEM VAGY HABORUS VESZELYBEN!!!!!
Es meg valami, kedves Kerdezo.
En nem hiszem igazan, hogy a haborutol felsz. Nem ugy ertem, hogy hazudsz, hanem ugy, hogy van benned valami felelem, es ezt - tudat alatt - a haborura teszed ra.
En azt gondolom, hogy a koroddal fugg ossze a felelem. A te korodban kezdi az ember meglatni a vilag bonyolultsagat, es ez felelmetes. Az ido haladtaval ez a felelem el fog mulni.
Ha pedig tevedek, es tenyleg a haborutol felsz, akkor a logikus levezetese annak, hogy TE NEM VAGY VESZELYBEN, talan meg tud nyugtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!