Szemem és a napfogyatkozás. Lehet félelemre okom?
Az iskolában kaptam a tanáromtól védőszemüveget, ami 1999-ben készült. Kb. 1-2 másodpercre néztem fel, h lássam amiről mindenki beszélt. Amúgy meg végig a földet néztem, vagyis csak az előbbi volt az az egyszeri alkalom. Viszont az anyukám otthon nagyon leszídott, h mégis miért nem fogadtam szót (h ne nézzek fel) mert oké, h még látok, de nem most fog jelentkezni ennek a káros hatása.
De mivel volt rajtam szemüveg, ugye nem fogok megvakulni? Erősítsetek meg kérlek, hogy ennyitől semmi bajom nem lesz! Mióta leszídott, kezdek félni...
Én is 1999-es védőszemüvegben néztem, semmi bajod nem lesz, nyugi. :)
Igazából a szemnek van némi védelme, ami megvéd az erős fénytől... mégpedig ez abból áll, hogy hosszú ideig nem tudsz belenézni a napba.
A napfogyatkozás akkor veszélyes, ha akkor, amikor a legnagyobb, szabad szemmel nézed (pl. teljes napfogyatkozásnál...), és amikor a hold kezd kimenni a nap elől, akkor a hirtelen erős fénysugárra nincs felkészülve a szem, és kiéghet a retina.
Jól van, na.... :DD viccet félretéve tényleg nagyon ideges lettem... Ilyenkor még a teát is képes vagyok "tejának" írni :D ezért muszáj higgadtnak maradni xd
De amúgy még egyszer köszönöm, h megnyugtattatok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!