Nőként van bármi okom a félelemre azzal kapcsolatban, hogy az edzés majd felborítja a hormonháztartásom?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Én is beletartozom a "januártól új életet kezdek" emberek körébe. :D Felkerestem egy személyi edzőt, holnaptól diéta + heti 3 edzés (súlyzós + aerob) vár rám. Olvasgattam picit és több helyen is írták, hogy a súlyzós edzés tesztoszteront termel a szervezetben. Ez így rám nézve járhat bármivel? Ilyenekre gondolok pl., hogy máskor jöhet meg a menszeszem, stb.? Vagy azért ennyire durván nem befolyásolja a hormonháztartást?
L. :)
2016. jan. 10. 19:52
1/5 anonim válasza:
Én lassan 2 éve heti 4x megyek edzőterembe súlyzós, és kardió edzéseket végzek.
Nem leszel sem egy iszonyú banga izomagyú legényke (hacsak nem szeded a doppingszereket amit nem ajánlok)
Nem lesz semmi változás a menstruációdban.
Ha szépen edzel, akkor szépen lefogysz, és szép, nőies izmaid lesznek..
2/5 anonim válasza:
Nem lesz semmi ilyen, nőknél nem is bizonyított hogy emelkedik a tesztoszteron, inkább egyéb anabolikus hormonok, de azok a regenerációt segítik, nem okoznak gondot.
3/5 anonim válasza:
Nem fog bezavarni, és nem nő bajszod, nyugi! :)
4/5 anonim válasza:
Nézd, gondolom, nem csinálsz extrém dolgokat. Az pedig, hogy heti pár órát kicsit megdolgoztatod az izmaid, maximum az elpuhultabb mai embernek kemény, igazából az állatok és a normál dolgozó emberek esetében a történelem folyamán végig ennél sokkal nagyobb fizikai erőfeszítést végeztek a női egyedek is. Irreális lenne, hogy a 21. század modern nőjének hirtelen mindenféle baja lenne egy kis edzéstől...
5/5 anonim válasza:
Nem, viszont nem kapsz csontritkulást majd. Mondjuk úgy hogy normális lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!