Miért utálják a külföldiek a magyarokat?
Mint vajdasági leírom, hogy miért volt fenntartásom a magyarországi magyarokkal szemben.
1) A 70-es, 80-as években itt nagyon jó világ volt anyagilag, pláne Magyarországhoz képest. A magyarországi rokonok évente többször heteket töltöttek itt, szó szerint míg volt valami az éléskamrában. Amikor bejöttek a milosevityi idők, minden kapcsolatot megszakítottak velünk, a sok magyarországi rokon család közül csak egy írta, hogy ha baj van, akkor gyertek. Tehát összetartásból gyenge.
2) Amikor még nem jöttek be a Milosevityi idők, s egyszer a családom három napra meglátogatta a m.o.-i rokonokat, reggelit egyszer sem kaptak, kijelentették, ők nem reggeliznek (itt reggeliztek:D). Tehát vendéglátásból elégtelen.
3) Amikor tesómék a bombázáskor Magyarországra költöztek, ismerve a rokonokat, először a békéscsabai menekülttáborban kerestek megoldást, ahol úgy fogadták őket, hogy: "Itt van még két jószág." Tehát viselkedésből nulla. Szerencsére a tesómék visszakérték az útlevelüket, és más, előbb kitelepült vajdaságira támaszkodva kezdték meg az ottani életüket.
4) Amikor arra szavaztatok, hogy legyen kettős állampolgárság vagy sem. Mi itt csak úgy hívjuk, hogy Második Trianon. Megint egy elégtelen.
Hadd ne mondjam, hogy óckodtam tőletek rendesen. De aztán tagja lettem egy internetes levelezős oldalnak, ahol nagyon jófej magyarországi magyarokat is megismertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!