Miért utálják a külföldiek a magyarokat?
Sok román, szerb és szlovák utál minket, de korántsem mindenki. Ahogy őket sem utálja minden magyar.
A többségnek semmi baja velünk. Csak sajnos az a fafejű kisebbség a hangosabb nálunk is meg náluk is.
L
Egyáltalán nem utálják "a külföldiek" "a magyarokat", el nem tudom képzelni, honnan jönnek egyeseknek ezek a hülye gondolataik.
Igen, sok román és szlovák utálja a magyarokat, ahogy egyébként sok magyar utálja a románokat és szlovákokat. Sőt: nem tudsz két olyan szomszédos országot mutatni Európában, amelyek között nincs némi utálkozás. Vagy egészen durván gyűlölik egymást (görög/török, macedón/görög, szerb/albán stb.), vagy csak lenézik és cigány söpredéknek tartják a szomszédot (spanyolok és olaszok egymást, spanyolok és portugálok egymást, németek a svájciakkal, osztrákokkal és dánokkal egymást stb.), vagy kisebbségi komplexusuk van (franciáknak a britekkel szemben), vagy sérelmeik (franciáknak a britekkel és németekkel szemben, íreknek a britekkel szemben stb.)
A nemzetközi kapcsolatokban ritka a rokonszenv, igaz, az utálat is csak kevés begőzölt hülye szórakozása (Mo.-on pl. a jobbikosoké).
ma 20:16
A szerbek gyűlölködnek, mert nem maradt nekik semmi más.
Elszigeteltek, más ország nem áll velük szóba, lenézik őket, mert elmaradott, szegény ország, amelyik egy hosszú, értelmetlen, mocskos háborút vívott a szomszédai egy részével és mindegyik ellen kikapott. A béka segge alatt van az önbecsülésük, nincs semmi jövőjük, frusztráltak, idegbajosak. Egyetlen dolog maradt nekik: döngetni a mellüket, hogy ők ekkora nagy szerbek, meg akkora nagy szerbek és időnként megvernek egy-két nem szerbet és ekkor hősnek érzik magukat, ha már a háborúikban sikerült mindenkitől kikapniuk. Szánalmas, lelkibeteg nép. Szerbia Európa elmeosztálya.
20:26
Figyelj, én felvidéki magyar vagyok,és a tótok igenis gyűlölnek bennünket,legalább a 90%-uk,ez a politikusok gerjesztik az ellentétet dolog nem igaz!
Hát akkor nagyon rossz fajta lakhat a környéketeken.
Én nagyon sok szlovákkal találkoztam már és egyiknek sem volt semmi baja velünk. Sőt! A külföldiek közül velük értettük meg magunkat a legjobban mi magyarok.
Amúgy meg ha te is úgy állsz hozzá, hogy szemét tótok, akkor ne csodálkozz, hogyha utálnak. És ez nem a magyarságodnak szól, hanem a rasszizmusodnak.
L
A magyarok Közép-Európábn igencsak betöltötték a vezető szerepet, és nem hagytuk élni az Indiából jött bajtársainkat (románokat), és az időközben létrejött szlovákokat, akik 1700-tól rájöttek, hogy ők nem magyarok...
Ugye a Habsburg Birodalom is vezető pozícióban volt, de nem a románokat zavarta, és nem is a szlovákokat, hanem inkább a franciákat vagy az olaszokat (franciákat az zavarja, ami jó és nem ők találták ki).
1848-ban nem engedtük meg a szlovákoknak, hogy legyen hivatalos az ő nyelvük (mert nekünk tényleg ez volt a legnagyobb gondunk akkoriban), és akkor jött a Monarchia, és Magyarország volt szomszédos Romániával és szlovákiával, és ők úgy érezték, hogy elnyomtuk őket.
A Monarchia 1914-ben megtámadta Szerbiát, és kissé sz@rrá vertük őket, megsemmisítettük a szép államukat (nem csak mi).
A románokat is megvertük, és ez is zavarta őket.
Aztán a románok megkapták a magyarlakta területeket, akik az Anyaországhoz akarnak csatlakozni, és Románia politikusai félnek, hogy ez be is fog következni, ezért azt nevelik az emberekbe, hogy utálni kell a magyart.
Nagyjából ugyanez a helyzet Szlovákiával a tanítás terén, de ők azért utáltatják meg a köznéppel a magyarokat, mert félnek, hogy megint elnyomnánk őket.
Szlovákia nagyjából 15 éve független, és még eléggé besz@ri állam.
Szerintem ez az utca emberét egy csöppet sem érdekli.
Persze, vannak megrögzött nacionalisták, mint nálunk is a jobbikosok, de ez a lakosság egy igen csak kicsi hányada.
A többiek elkönyvelték, hogy ez történt. Ez van. Túl kell lépni rajta.
L
11:56
"A külföldiek közül velük értettük meg magunkat a legjobban mi magyarok."
A magyar kultúrára a legjobban a szlovák hasonlít az idegen kultúrák közül.
Szerintem ehhez a kultúrának sok köze nincs.
Inkább csak az emberséghez.
Meg egyébként is. A németek kicsit xenofóbok, az olaszok barátságosak, de nem igazán beszélnek más nyelveket, ami hátrány, ha te nem beszélsz olaszul, az angolokban van egy kis amolyan felsőbbrendűségtudat... és még szlávok közül is a szlovákokra igaz leginkább (legalábbis azok közül, akikkel találkoztam), hogy mosolyogva közelednek az emberhez és egyáltalán nem érdekli őket, hogy magyar vagy. Az ember érdekli őket, nem a nemzetiség.
Persze, ha vered a melled, hogy te mekkora magyar vagy és hogy "Mindent vissza", akkor ők is így állnak hozzá, de ki nem?
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!