Hogyan látnak minket, magyarokat a külföldiek? Hogyan látjuk mi saját magunkat?
Találtam egy blog bejegyzést ami elég nyersen és lényegretörően fejünkhoz vágja a hibáinkat, amelyekkel sajnos kénytelen vagyok egyetérteni:
Vajon tényleg így van? Nem vagyunk összetartóak?Kitaszítjuk azokat akik eredményeikkel kiemelkednek az átlagból? A legszörnyűbb állítás, hogy itt élő őseink sokkal jobbak voltak. Gyakorlatilag arra utal a blog szerzője, hogy mi a jelenleg itt élők meg sem érdemeljük azt amit őseink ránk hagytak.
A blog szerzője valószínűleg nem tudja miről beszél.
A statisztikusok általában pesszimistábbnak mérnek bennünket a külföldieknél. A külföldiek általában aszerint vélekednek rólunk, hogy milyen a beállítottságuk, és kikkel, milyenféle emberekkel találkoztak itt. De ugyanez a helyzet a magyarokkal is a külföldieket illetően.
Szóval mások vagyunk, mint a többi ország (még szerencse), de az átlagtól nem térünk el jobban, mint mások.
Egy nacionalista, begőzölt szlováktól, romántól,vagy szerbtől ne várd, hogy mást mondjon a magyarokról, mint a blog szerzője. De egy ugyanilyen magyartól se, hogy mást mondjon az említett népekről.
Én akkor voltam Romániában, mikor ott hivatalból kellett utálni és kisemmizni a magyarokat. Nem utáltak, segítettek és kedvesek voltak. Persze nem mindenki.
Ez a dal elég sok mindent elmond:
14:09-es vagyok
És akkor a linkelt videó alatt nézd meg a külföldiek hozzászólását.
Nem mindenki gondol rólunk rosszat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!