Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » "Igaz a hír! (IS) egyik...

"Igaz a hír! (IS) egyik ügynöke elárulta, hogy a menekülthullámmal eddig négyezer dzsihádistát juttattak be Európa! " valaki olvasta még ezt?

Figyelt kérdés
[link] én nem tudom hogy vettétek észre, de szerintem az aktívblog kamuzik mint a sz@r + a videóknak SEMMI köze a videóba elmondottakhoz... mi a véleményetek róla?
2015. szept. 9. 18:25
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Ha az ISIS Európában akar terrorista kampányt indítani,"

Ez érdekes feltételezés, de nem így van. Az IS eddig egyetlen merényletet, merényletkísérletet sem hajtott végre Európában (a kóser boltos támadó lengetett IS-es zászlót, meg azt mondta, hogy közéjük tartozik, de igazából a jemeni al-Quaeda szervezte be, csak nem magyarázták el neki elég érthetően a dolgot). Európa csak mint hosszútávú cél szerepel a stratégiájában (ez a fő különbség közte és az al-Quaeda között, ha ez érdekel valakit bővebben leírhatom). Ennélfogva nem áll érdekében, nem összeegyeztethető a céljaival egy komolyabb európai merényletsorozat.

"Most akkor miért is olyan nehéz elképzelni, hogy némelyikük szivesen visszajön lerendezni egy-két lerendezetlen számlát? " Ez nem elképzelhetetlen, igazad van benne. A nagy számok törvénye alapján lehetséges, de a rettegett 4000 fő átjutása képtelenség. Az IS gyakorlatilag már nem tud nappal járművekkel közlekedni, mert rögtön kilőnék őket a szövetséges légicsapások. Egy 4000 fő átjuttatásával járó műveletet nem tudnának úgy lefolytatni, hogy arról az európai titkosszolgálatok ne szereznének tudomást. Továbbá 4000 fő távozása a szíriai hadszíntérről annyira meggyengítené a pozícióit, hogy területei jelentős részét elveszítené. Az IS jelenleg egy 5+1 frontos háborút vív (kurdok, szír kormányerők + oroszok, mérsékelt lázadó szervezetek, a hezbollah, az al-Quaeda, illetve a NATO államok légicsapásai, különleges műveleti tevékenysége), egyszerűen nem engedhetné ezt meg magának. Mint fentebb írtam, egyes magányos IS-hez kötődő személyek átjutása lehetséges, de sokkal nagyobb eséllyel, könnyebben jöhetnek a legális csatornákon (repülővel, hamis útlevéllel például). Akik menekültként jönnek, azok jó eséllyel ex-IS-esek lehetnek, akik rájöttek, hogy mégsem olyan jó buli az.

2015. szept. 14. 12:09
 22/24 anonim ***** válasza:
#21 Az, hogy eddig nem követtek el merényletet Európában, nem jelenti azt, hogy nem is fognak. Az pedig, hogy ne tudnának 4000-en átjönni, hülyeség. Naponta jönnek ennyien.
2015. szept. 14. 17:26
 23/24 anonim ***** válasza:

"Európa csak mint hosszútávú cél szerepel a stratégiájában "

Ez persze változhat, ha Franciaország hamarosan elkezdi bombázni az IS állásokat.

A 4000 szerintem is durva becslés, de akár 100 öngyilkos merénylő is képes lenne Európát káoszba dönteni...

2015. szept. 14. 23:33
 24/24 anonim ***** válasza:

"Franciáknál született francia állampolgár lődözött a vonaton, nem menekült"

de arab származású.állampolgárságot bárki kaphat.egy néger is lehet akár svéd állampolgár is.attól még nem lesz igazi svéd.se ma se 100év múlva.az állampolgárságtól tőlem még az arab az arab marad.tehát nem francia.mivel a gyökerei máshova mutatnak.

2015. szept. 14. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!