Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek is ez egy finom...

Szerintetek is ez egy finom válasz az EU-tól arra, hogy 0 menekültet vállalunk át? (többi lent)

Figyelt kérdés

Az EU újabb pénzeket oszt ki a tagállamoknak menekültügyben. Több ország is jóval többet kap nálunk. Görögország és Olaszország érthető ..

"A támogatás két fő kedvezményezettje Olaszország és Görögország 558, illetve 474 millió euróval."

(.....)

"Spanyolország (528,1 millió euró), Svédország (154 millió), Románia (98,4 millió), Málta (74,6 millió), Ciprus (74 millió), Bulgária (72,7 millió), Lengyelország (69,3 millió), Magyarország (61,4 millió)" (és a többiek ..)

Látszik, hogy még Románia és Lengyelország is többet kap nálunk, pedig szinte semennyire se érintettek a menekültválságban (max. Románia lehet egy alternatív útvonal)

Magyarországon túllépték a 110 ezret a menekültkérelmek száma (TUDOM, NEM MARADNAK ITT! de akkor is ez sok munkával jár (határőrök, hivatalok, stb)

Szerintem ennek az oka az, hogy így akarják nekünk jelezni, hogy ha nem fogadunk be senkit (szó szerint 0 embert), akkor ők se fogják a pénzt csak úgy odaadni.. Mit gondoltok?

2015. aug. 10. 21:25
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Ez nem így működik, főleg nem 10 év távlatában. Amit te szeretnél látni, azt valós, konkrét adatokkal nem lehet leírni: Honnan tudja XY közgazdász hogy Kiss Péter cége mennyit keresett volna EU csatlakozás nélkül 11 év alatt? Hogyan állapítsák meg, Nagy Balázs magyar vállalkozó nem azért alapított -e céget, mert az EU-s piacra szeretne termelni, EU-s szabályozással szeretne kereskedni? (vállalkozna -e, termelne/kereskedne -e EU tagság nélkül)

Honnan tudják -hasamra ütök- Oroszország milyen kereskedelmi egyezményt írna alá Magyarországgal, ha nem lenne EU tag?

Az EU-s csatlakozás óta a kormány több-kevesebb sikerrel és átgondoltsággal megpróbál alkalmazkodni a piachoz. Honnan a frászból tudjuk, milyen intézkedéseket tett volna Gyurcsány, Bajnai, vagy Orbán, ha nem vagyunk EU tagok?

Ilyet senki se fog neked varázsolni, mert lehetetlen.

2015. aug. 12. 11:28
 32/34 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint külföldön fizetik az ÁFÁ-t. "

Dehogy. Az AFAt a termek vegfelhasznaloja fizeti, nem a gyarto. Azaz ha veszel egy autot, akkor nem az autogyar fizeti, hanem te.

"kérdezd meg a nyugati országokat, hogy miért egymástól veszik a drágább és rosszabb minőségű árut a kelet-európai helyett. "

Nem tesznek ilyet, ez egy altalanos tevhit. A nyugat-europai aru semmivel sem rosszabb minosegu mint a magyar, ha voltal mar kulfoldon, akkor lathattad. ha a magyar megfelelo aru es minosegu, azt fogjak venni. Ha nem igy lenne nem lenne mezogazdasagi exportunk az EUba, de van.

"magyar mezőgazdaság folyamatos lejtmenetben van. "

Sajnos erre azt tudom mondani, hogy meg kellene ismerned a valosagot es a szamokat. raadasul hiteles forrasbol, a kuruc meg az alfahir nem az.

". Egyrészt sok az állami föld, másrészt propaganda útján"

A berlok oda adjak el a termenyt ahova akarjak. A propagandara meg adhatnal valami peldat vagy forrast.

"A Suzuki japán, a GM amerikai. Ezek az országok tudtommal nem az EU tagjai. Arról nem is beszélve, hogy a Mercedes kivételével már a csatlakozás előtt volt itt gyáruk. "

nem is kell hogy az EU tagjai legyenek, annyi kell hogy az EU piacra akarnak vammentesen termelni. A csatlakozas elott is volt itt gyar, de csak azert mert teljesen egyertelmu volt hogy Magyarorszag elobb vagy utobb az EU tagja lesz. A rendszervaltas utan kozvetlenul benyujtotta Magyarorszag az EUs csatlakozasi kerelmet. Ha Magyarorszag mas utat valasztott volna, ezek a gyarak sem lettek volna itt.

"Akkor miért tiltakoznak még egy semmit nem érő kerítés miatt is? "

Tudnal erre hivatalos forrast mutatni, hogy az EU tiltakozott a kerites ellen? Mert tudtommal nem tett ilyet.

2015. aug. 12. 11:42
 33/34 anonim ***** válasza:

"Dehogy. Az AFAt a termek vegfelhasznaloja fizeti, nem a gyarto. Azaz ha veszel egy autot, akkor nem az autogyar fizeti, hanem te."

Így vagy úgy, de külföldön adóznak, és nem itthon.

"A nyugat-europai aru semmivel sem rosszabb minosegu mint a magyar, ha voltal mar kulfoldon, akkor lathattad. ha a magyar megfelelo aru es minosegu, azt fogjak venni."

Voltam már külföldön, de soha sehol nem láttam magyar árut. Vajon miért?

"Sajnos erre azt tudom mondani, hogy meg kellene ismerned a valosagot es a szamokat. raadasul hiteles forrasbol, a kuruc meg az alfahir nem az."

Azért nem hitelesek, mert nem a te véleményedet tükrözik? Szerintem meg az origo és az index nem hiteles források.

"A propagandara meg adhatnal valami peldat vagy forrast."

Ha nem veszed észre, hogy a médiában mindenhol az EU-t istenítik, és Oroszországot gyalázzák, akkor vak vagy.

"A csatlakozas elott is volt itt gyar, de csak azert mert teljesen egyertelmu volt hogy Magyarorszag elobb vagy utobb az EU tagja lesz."

Tehát ezeknek a vállalatoknak sehol máshol nincsenek gyáraik, csak EU-tag és -tagjelölt országokban?

"Tudnal erre hivatalos forrast mutatni, hogy az EU tiltakozott a kerites ellen? Mert tudtommal nem tett ilyet."

Tessék, egy általad hitelesnek tartott forrásból:

[link]

2015. aug. 12. 11:53
 34/34 anonim ***** válasza:

"Voltam már külföldön, de soha sehol nem láttam magyar árut. Vajon miért?"

Első link, export. Az exportált áruk többsége nem olyan dolog, amit turistaként csak úgy a boltban a kezedbe veszel.

2015. aug. 12. 12:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!