Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A liberálisok miért akarják,...

A liberálisok miért akarják, hogy minél kevesebb fehér ember legyen Európában?

Figyelt kérdés
A politikájuk szinte minden eleme a születések csökkenését vagy a halálozások növekedését okozza. Pl. abortusz és eutanázia támogatása, homoszexualitás népszerűsítése, drogliberalizáció, bűnözők védelme, gyermekvállalástól való eltántorítás, stb. Illetve a bevándorlás támogatása, ami a fehér emberek számát nem csökkenti (legfeljebb ha a bevándorlók megölnek néhányat), arányukat viszont igen.
2015. júl. 14. 18:49
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
89%

19-es, még valami a havi költségekről: ha elfogadjuk, hogy az állam összesen 1500 ft-ot költ naponta egy menekültre (ez nyilván nem tartalmazza a rendőri biztosítás/jelenlét díját, a szállítást és az orvosi ellátás díját), akkor ez havonta átlagosan NETTÓ 45 000 Ft.

Ha úgy vesszük, hogy a közmunkások havi 50 632 forint és 64 911 között kapnak NETTÓBAN, akkor ez a 45 000 Ft nem is olyan kevés.

És ismétlem, ez nem tartalmaz bizonyos járulékos költségeket, amik biztosan megdobják ezt az összeget, illetve a helyi lakosok nyugalma sem mérhető pár ezer forintban...

Próbáltam utánajárni a havi szabadon felhasználható költőpénzes dolognak is, az alábbi link alapján bizonyos esetekben adhatók ilyen juttatások alanyi jogon a menekülteknek:

[link]

A konkrét állapotokról vegyes információim vannak, egyesek azt állítják, hogy kapnak, mások meg azt, hogy nem. Jó lenne egy hiteles forrás, ami megerősíti, hogy nem.

Nyilván most még tartható ez az állapot (bár a közmunkások béréhez képest szerintem igazságtalan, hiszen ők magyar állampolgárok és szeretnének itt dolgozni/boldogulni, a menekülteknek meg csak alanyi jogon jár), de ha a számok növekednek, akkor nyilvánvalóan komoly problémákkal nézünk szembe. És növekedés várható, ha akarjuk, ha nem.

És szerény véleményem szerint a kitoloncolás sem olyan egyszerű, mint ahogy felvázoltad, szóval bármennyire is a jóindulat vezérel, eléggé nagy felelőtlenség a menekültek tömeges elhelyezését támogatni Magyarországon! Egyszerűen nincs rá keret és túl sok a bizonytalansági tényező...

2015. júl. 14. 23:38
 32/41 anonim ***** válasza:
18%
31# Buta vagy, erre nem lehet mást mondani, nagyon nagyon buta. Ráadásul direkt hazudsz, ködösítesz, az iszlám bűneit bújtatod..
2015. júl. 14. 23:56
 33/41 Shai-Hulud ***** válasza:
40%

"Buta vagy, erre nem lehet mást mondani, nagyon nagyon buta."

Ez a te véleményed, elárulom, hogy nekem már nagyon régóta ugyanez a véleményem rólad.

"Ráadásul direkt hazudsz, ködösítesz, "

Ezt viszont határozottan kikérem magamnak. Hogy jössz te ahhoz, hogy hazugnak nevezz bárkit? Talán előbb a saját, nem is enyhén célzatos megnyilvánulásaidat kellene megvizsgálnod.

"az iszlám bűneit bújtatod.."

Érdekes, pár hónapja az összes szélsőjobbos a shariát éltette, odáig voltak, meg vissza, hogy az micsoda fantasztikusan jó dolog, és be kellene vezetni itthon is. MI TÖRTÉNT? Már nem tetszik annyira az iszlám? Nehéz lehet néhány hónaponként irányt váltani...

És még ő vádaskodik.

2015. júl. 15. 00:07
 34/41 anonim ***** válasza:
A Jobbikot ne keverd az egész szélsőjobbal..
2015. júl. 15. 00:12
 35/41 Shai-Hulud ***** válasza:
48%

Igazad van, hiszen a szélsőjobb olyan sokrétű és izgalmas, és sok irányzatból áll.

- Van amelyik Izraelt gyűlöli és az arabokat szereti.

- Van amelyik az iszlámot gyűlöli és az oroszokat szereti.

- Van amelyik mindegyiket gyűlöli, és csak magát szereti.

- De nekem az tetszik legjobban, amelyik a határon túli magyarokat szereti, csak az itthoniakat gyűlöli.

Olyan szép ez a szélsőjobb, valósággal szivárványszínű.

Akár a Pride. :-D

2015. júl. 15. 00:27
 36/41 anonim ***** válasza:

"Érdekes, pár hónapja az összes szélsőjobbos a shariát éltette, odáig voltak, meg vissza, hogy az micsoda fantasztikusan jó dolog, és be kellene vezetni itthon is. MI TÖRTÉNT? Már nem tetszik annyira az iszlám? Nehéz lehet néhány hónaponként irányt váltani... "

Tudnál mutatni ilyen szélsőjobbost ?

Szép ez a szónoklat az idegenellenesség helytelenségéről, csak az a probléma, hogy anno a balliberálisok először a 23 millió román - magyarral riogattak a Fidesz ellenében, aztán jött a Jobbik, akkor meg idióta híveik lelkesen kezdtek el iránozni, muszlimozni, hogy a Jobbik iszlamizálni fog minket, régebben "ellenségek" voltak a muszlimok, most meg szó sincs ilyesmiről, ellenkezőleg nem szabad így tekinteni a burkásokra.

Igaz, akkoriban is érdekesen álltak ehhez, az EU tényleg iszlamizálni akart, de azzal nem vádolták az EU-t, meg valahogy elnézték neki, továbbá azt, hogy saját politikusaik a Szaúdiakkal találkoztak, azt is elnézték, pedig a szaúdiak sokkalta rosszabbak, mint amilyen képeket festenek a perzsákról.

A kérdésre válaszolva: ezek elvtelen marhák, akinek tök mindegy, csak az ellenkezőjét mondják mindennek. Negáló automaták. Láttál már tőlük valaha értelmes javaslatot bármire? Ugye, ugye...

Azért negálhatnak ilyen könnyen, mert ők olyan magasan, biztonságban vannak, hogy ők az égvilágon semmi olyan problémát nem érezhetnek, mint az egyszerű állampolgárok.

2015. júl. 15. 16:23
 37/41 Shai-Hulud ***** válasza:

@CM

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__577..

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__13172..

A keresőben ezt a kettőt találtam hirtelen, de most lusta vagyok a saját megválaszoltjaim között hónapokkal ezelőttről keresgélni... De hidd el, hogy volt még jónéhány.

2015. júl. 15. 16:52
 38/41 Shai-Hulud ***** válasza:

@mortymr

"Ha úgy vesszük, hogy a közmunkások havi 50 632 forint és 64 911 között kapnak NETTÓBAN, akkor ez a 45 000 Ft nem is olyan kevés.

És ismétlem, ez nem tartalmaz bizonyos járulékos költségeket, amik biztosan megdobják ezt az összeget, illetve a helyi lakosok nyugalma sem mérhető pár ezer forintban... "

Nem egészen így számolódik, de mindegy. Ez úgy jön ki, hogy az összes adatkeresési/lekérési díjakat elosztják annyi felé, ahány bevándorló itt tartózkodik. De akinek például rendben vannak a papírjai, azokra nem kell költeni semmit, aki innen Koszovóból jön, arra nem sokat, aki meg a világ végéről, ahol az aktatologatók is írástudatlanok, azoknak az iratait beszerezni horribilis összegekbe kerül (a legdurvább eddig amiről tudok az 1,5 évbe és 3,5 milkába került).

De OK vegyük az átlagot, ami szerint egy emberre átlagosan 2 hónap itt tartózkodás alatt nagyjából 90000 forintot számolhatunk. Bizony, ez a pénz nem is olyan kevés. Egyetértek, sokba kerül nekünk ez a menekült/bevándorló mizéria.

De mennyit is költött kedves kormányunk plakát-háborúra? 600 millió forintot? Ebből majdnem 15000 bevándorlót le lehetett volna ellenőrizni, és akkor nem kellene tovább itt aszalni őket, lehetne visszaküldeni a kedves hazájukba.

"A konkrét állapotokról vegyes információim vannak, egyesek azt állítják, hogy kapnak, mások meg azt, hogy nem. Jó lenne egy hiteles forrás, ami megerősíti, hogy nem."

Nem kapnak számottevő összeget, ha jól tudom, valami 5000 forintot kapnak (OK,OK,a mi zsebünkből), amit szabadon elkölthetnek. Mivel a szállásuk, étkezésük megvan, ez a pénz igen jó zsebpénznek számít szerintem.

Konkrét forrást sajnos nem nevezhetek meg. Eldöntheted, hogy elhiszed nekem, vagy nem.

"(bár a közmunkások béréhez képest szerintem igazságtalan, hiszen ők magyar állampolgárok és szeretnének itt dolgozni/boldogulni, a menekülteknek meg csak alanyi jogon jár)"

Igen. Ezzel egyetértek. De.... szerintem a közmunkások bérét kellene felemelni legalább a minimálbérig. Hiszen a közmunkás ugyanúgy dolgozik, mint aki normál állásban végzi a munkáját, csak éppen sokkal kevesebb pénzért.

"És szerény véleményem szerint a kitoloncolás sem olyan egyszerű, mint ahogy felvázoltad,"

Nahát... Valóban nem olyan egyszerű. Sőt, ha te tudnád, mennyire nem az!!! De akkor sincs más lehetőség. Akit nem tudunk befogadni (mert nem ismerjük el menekültnek), annak tovább kell innen mennie. Több lehetőség van:

1. Tovább megy nyugat felé. Nekünk ÁTMENETI megoldás ugyan, de a nyugati országok vissza fogják küldeni hozzánk. Vagyis ez VÉGLEGES megoldást nem jelent, ez maximum egy pillanatnyi bevándorlási csúcs elsimítását teszi lehetővé. (Már csináltunk ilyet, az osztrákok nem is örültek neki...)

2. Visszaküldjük a hazájába államköltségen. Ez néhány ember esetén még OK, de ilyen tömegeknél egyszerűen kivitelezhetetlen. Belerokkanna az ország, ha az itt állomásozó összes bevándorló hazautazását kifizetnénk.

3. Kilökjük a határon túlra, ahol bejöttek. Na ennek meg sem a szerbek, sem a románok nem örülnek. Persze, mi sem örülünk, hogy ők meg lazán átengedik ezeket az embereket mifelénk, sőt, még útba is igazítják, nehogy eltévedjenek az EU felé... De a nemzetközi jog szerint elfogadott cselekedet, hogy a határig elvisszük őket, majd viszontlátásra, mehetnek, amerre látnak.

A jelenlegi viszonyok, és bevándorlószám mellett KIZÁRÓLAG erre az utolsóra van lehetőségünk.

"szóval bármennyire is a jóindulat vezérel, eléggé nagy felelőtlenség a menekültek tömeges elhelyezését támogatni Magyarországon!"

ELHELYEZÉSÉT??? Dehogy támogatom! :-) Amilyen gyorsan lehet, ki kell őket pakolni az országból, eddig teljesen egyetértünk. Amiben nem értünk egyet, az az, hogy szerintem előbb szét kell választani őket MENEKÜLTEKRE és BEVÁNDORLÓKRA. Hogy a menekültekkel mit csináljunk, az is megérne egy kiadós beszélgetést, de a bevándorlók kérdésében szerintem nincs vita köztünk.

@CM Kruger

"Szép ez a szónoklat az idegenellenesség helytelenségéről, csak az a probléma, hogy anno a balliberálisok először..."

:-DD Igen. Ez így van. De te már pontosan tudod, hogy nekem erről mi a véleményem.

(Mielőtt a többiek kezdik nem érteni a dolgot, elmondom nekik is, hogy bár én jobboldali óliberálisként szoktam meghatározni magam. Ami azt jelenti, hogy a liberalizmus klasszikus formájával értek egyet, és nem a neoliberális baromsághalmazzal. Persze, vannak bizonyos átfedések a neolib irányába, de ugyanilyen átfedések vannak máshol a szélsőjobb irányába is.)

"A kérdésre válaszolva: ezek elvtelen marhák, akinek tök mindegy, csak az ellenkezőjét mondják mindennek."

:-D Na ebben is van valami... Nem teljesen ugyan, de azért sajnos van alapja ennek is.

"Láttál már tőlük valaha értelmes javaslatot bármire?"

IGEN!!! Az azért nem igaz, hogy mindig, mindenben hülyeségeket mondanak, ha megpróbálod elfogulatlanul nézni őket, ott is értelmes, tanult emberek vannak, akik azért össze tudnak állítani egy értelmes javaslatot... Csak éppen mindegyik oldal azt játssza, hogy köpködi a másikat, meg a harmadikat, és egyiknek sem jó semmi, amit valaki más talált ki. Mintha ez egy nemzeti sport lenne, hogy hogyan tegyük tönkre az országot!

Esküszöm, én olyan nagyra tudnék becsülni egy BÁRMILYEN OLDALI politikust, aki a MÁSIK OLDAL politikusáról vagy javaslatáról azt mondaná "Ez igen, tényleg igaza van, milyen okos javaslat, én végiggondoltam, és meggyőzött a dolog, ezt tényleg így kell megoldani!"

Na ha addig élek, míg ilyet találok, akkor igen hosszú és unalmas öregkor vár rám.

2015. júl. 15. 17:49
 39/41 anonim ***** válasza:

38:"Nem kapnak számottevő összeget, ha jól tudom, valami 5000 forintot kapnak"

Akkor ott tartunk, hogy ők alanyi jogon kapnak annyit, mint egy magyar közmunkás. Gyönyörű.

"De.... szerintem a közmunkások bérét kellene felemelni legalább a minimálbérig. Hiszen a közmunkás ugyanúgy dolgozik, mint aki normál állásban végzi a munkáját, csak éppen sokkal kevesebb pénzért."

Ezzel vitatkoznék. Össze sem lehet hasonlítani egy árufeltöltő vagy kisboltos eladó munkáját egy közmunkáséval. Persze vannak olyan esetek, hogy kirúgják xy-t és közmunkásként veszik vissza, ezt szerintem is büntetni kellene. De láttam én már olyan kisebbségi közmunkásokat "dolgozni" ami köszönőviszonyban sem volt a valódi munkával. De legalább csinálnak valamit. Mindenesetre a legtöbb esetben egy minimálbéres jóval többet melózik, mint egy közmunkás. Ezt elhiheted!

"De mennyit is költött kedves kormányunk plakát-háborúra? 600 millió forintot? Ebből majdnem 15000 bevándorlót le lehetett volna ellenőrizni, és akkor nem kellene tovább itt aszalni őket, lehetne visszaküldeni a kedves hazájukba."

Bár úgy lenne, de nekem kétségeim vannak a visszatoloncolással kapcsolatban. Megint a mi jóindulatunkra alapozva akarnak csőbe húzni minket...

"3. Kilökjük a határon túlra, ahol bejöttek. Na ennek meg sem a szerbek, sem a románok nem örülnek. Persze, mi sem örülünk, hogy ők meg lazán átengedik ezeket az embereket mifelénk, sőt, még útba is igazítják, nehogy eltévedjenek az EU felé... De a nemzetközi jog szerint elfogadott cselekedet, hogy a határig elvisszük őket, majd viszontlátásra, mehetnek, amerre látnak."

Az első két ponttal egyet értünk, de sajnos a 3. pont sem kivitelezhető. Ugyanis déli szomszédaink egy minimális számban behatárolták, hogy mennyi menekültet hajlandók visszaengedni. És ne fél, vissza irányban már jobban figyelnek, nem úgy, mint amikor átterelgetik hozzánk őket... Szóval a 3 pont sem járható és NINCS TÖBB LEHETŐSÉG.

Szóval maradnak itt és marad a kényszer integráció. Minél többet regisztrálunk, annál többet küldenek ide vissza.

"ELHELYEZÉSÉT??? Dehogy támogatom!"

A fentiek fényében, ha támogatod a lehető leggyorsabb és legnagyobb mértékű regisztrációt kis hazánkban, akkor az elhelyezésüket támogatod. Sajnos ez van, csőbe akarnak húzni minket. És már csak a "seggünk" látszik ki a csőből... Jó lenne, ha már végre egyszer a történelem folyamán nem mennénk fejjel a falnak, kicsit előre gondolkodnánk és nem sétálnánk be vidáman naiv barom létére a vágóhídra... Ha nem lenne a "Dublin III", akkor én is azt mondanám, hogy amilyen gyorsan csak lehet, küldjük tovább őket, de így se előre se hátra helyzetbe kerülünk és nagyon nagyon nagy szopás lesz a vége.

2015. júl. 15. 18:26
 40/41 anonim ***** válasza:

Hát a norvég őrmesterasszony esete tetszett a legjobban!

Azok a debil skandinávok!Elképesztő.

2015. júl. 15. 19:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!