A rasszisták miért hirdetik a fehér ember egyedüli fensőbbrendűségét, holott más rasszok is értek el sikereket?
Pl. a japánok, a koreaiak (déliek), kínaiak, és Szingapúr is a kelet egyik fontos pénzügyi hatalma. Kína már az ókorban hatalmas és fejlett civilizáció volt, nem volt rászorulva a Nyugatra. Japán a világháborúk után eszméletlen fejlődésen ment keresztül, az autóiparuk fejlődött, elektronikában az első lettek, emellett az egyik legszorgalmasabb és tehetségesebb nép - és nem fehérek, vagy európaiak. A koreaiak most mennek át ezen a fejlődésen, számos céget alapítottak, elektronikában utolérték a japánokat, harmadik világbeli koldusállamból az egyik legfejlettebb lett Dél-Korea. A kínaiakból ugyan a kommunista rezsim kiöli az értelmet és kreativitást, de szerint ha nem igázza le őket ez a métely, a SZU helyett a 20. században ők lettek volna a másik globális nagyhatalom, mára pedig tényleg a kizárólagos szuperhatalom, fricskát mutatva ezzel Amerikának.
Viszont Európában is léteznek primitívebb, lustább népek (pl. Dél-Európa), és persze a németek, amerikaiak között sem olyan nagy ész mindenki.
Tehát én nagyon nem azt látom, hogy az intelligencia, szorgalom és ész csak a fehér ember kiváltsága lenne.
Eddigi tapasztalataim szerint a kapitalizmusban az a nemzet válik sikeressé, aki olyat csinál, amit mások a versenytársai közül nem, illetve jobban, mint a vetélytársak. Erre szolgál jó példának a Magyar királyság a dualizmus korában. Sógoraink miatt nem tudott volna fejlődni a textilipar, viszont adottak voltak a hatalmas mezőgazdasági területek, úgyhogy nálunk alakult ki a birodalom legfőbb élelmiszeripara, mert ehhez csak nekünk voltak meg a lehetőségek.
A fehér felsőbbrendűséget hirdető ideológiák akkor keletkeztek, amikor valóban a fehér társadalmak voltak világvezető pozícióban (lsd. : gyarmatok). Ez szolgált alapul annak az eszmére, hogy fehér rendelkezik a több társadalom felett. Ez mára ,,sajnos,, nem állítható, Európa elöregedett, egyre kevesebb hatalma van, teljesen ki van szolgáltatva az USA, melynek gazdasága Kínától, függ, így egy láncolatban már valóban a Távol-Keletnek vagyunk alárendelve.
Nem nagyon látok feltétlen összefüggést az átlagintelligencia és gazdasági siker között. Alapjában tényleg sikeresebb a gazdaság, ha magasabb az átlagintelligencia, de ott van kivételnek rögtön Kína, ahol a (bizonyára intelligens) vezetőség megfogalmaz egy kiválóan működő gazdaságpolitikát, de ennek sikeressége a robotmunkától függ, ahol a dolgozóknak viszont nincs szüksége nagy tudásra.
Erről is órákat lehetne vitatkozni, mert ugye megy a tanulmányi versengés, hogy melyik országban a legmagasabb a felsőoktatási végzettség, legnagyobb szakképzett munkaerő, stb... , aztán egy olyan országok állnak az élen, akiknek a fáradhatatlan szorgalom, a robotmunka az alapja.
Igaz, hogy Ázsiában is létrejöttek fejlett kultúrák, de később lemaradtak a fejlődésben. A 16.-20. században a fehérek uralták a világot. Ázsia csak a 20. századtól kezdte el megint a felzárkózást. Kína például a 20. század elején nagyon gyenge volt, a japánok és európaiak befolyása alatt állt.
És az ellenség lebecsmérlése stratégiailag is fontos, elősegíti a győzelmet. Ezért hirdették például a háború idején az amerikaiak, hogy a japánok csak buta kis majmok.
A japánok is magasabb rendűnek tartották magukat a kínaiaknál, koreaiaknál, többi ázsiainál. A fehérek technikai teljesítményét elismerték, viszont gyáváknak tartották őket.
A fehérek és az ázsiaiak is lenézték a feketéket (Afrikában, Óceániában is), ez még most is él.
A feketék pedig a gyűlölt elnyomót, kizsákmányolót látták a fehérekben, ez még most is számos konfliktushoz, leszámoláshoz vezet, például Afrika déli államaiban.
De nem csak a fehérek ellen irányult ez. Például Ugandában az indiaiak töltötték be azt a szerepet, mint nálunk a zsidók: kereskedelem, üzleti tevékenység. Ezért Idi Amin diktátor elüldözte őket, más törzseknél népirtást rendezett, a fehéreket is utálta. Wiki szerint:
"például egyszer négy fehér üzletember vitte Amint gyaloghintón, amivel azt demonstrálták, hogy a fekete ember győzött a fehér felett. A hintó hordóinak egyikét, Robert Scanlont aztán kalapáccsal agyonverték, mert összekülönbözött a diktátorral"
Egyébként - állítólag - az indiaiak és indonéziaiak a legintelligensebbek, nem a "fehér" ember. Hoppá.
Persze ez csak átlag.
Ráadásul az, hogy melyik nép milyen agresszív módon épít ki magának hatalmat, köszönőviszonyban sincs az intelligenciával (sőt).
Most nem azért kérdező, de te csak olyan példákat soroltál fel, akikkel (szerintem) a "fehér felsőbbrendűséget hirdető" embereknek semmi baja nincs.
Sőt, bevallom őszintén én is szeretek fehér lenni és örülök, hogy nem kell arabnak vagy feketének lennem. Sőt, nem is szeretem ezeket a népeket. Viszont semmi bajom nincs a távol-keleti országokkal. Főleg nem Japánnal. Ha itt is olyan világ lenne mint ott, ezerszer jobb lenne, mint most.
Viszont afrikai, vagy közel-keleti szemetet valahogy nem szeretnék ide. Egyáltalán nem.
Kicsit elvagy tévedve kérdező.
A rasszizmus általában, nagyon ritkán terjed ki a kelet-ázsiai emberekre.
Azért mert ők olyan magas szinten állnak, mint az európaiak.
Őket szinte alig utálják.
Ők tudnak is viselkedni , hamar beilleszkednek egy fehér társadalomba is akár és senkinek sem ártanak , mivel a kultúrájuk ártalmas.
Én is bevallom, hogy szeretem az ázsiaiakat,tisztelem őket.
Szóval szerintem, akik fehér felsőbbrendűséget hirdetnek, úgy gondolják, hogy a fehér jobb, mint a fekete ,de nem jobb, mint az ázsiai.
A rasszizmus általában az afrikaiakra szokott kiterjedni.
Azért ,mert köztük tényleg rengeteg a bűnöző , akár Európában akár az USA-ban.
Jártam már Franciaországban ,a recepciós is figyelmeztetett az afrikai gettókra.
A fekete afrikaiak viszont tényleg nem nagyon alkottak, nem adtak annyi mindent a világnak, mint az európaiak , ázsiaiak , arabok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!