Az afrikaiak/négerek miért nem képesek egy normális és működő országot létrehozni?
Nem provokációnak szánom.
Afrikában nincs olyan ország, melyre jószívűen azt lehetne mondani, hogy ez egy fejlődő és stabil ország. A Dél-Afrikai Köztársaság is mélyrepülésben van, mióta a feketék átvették az irányítást a fehérektől. A "legstabilabbnak" számító Kenya is veszélyes és instabil.
Az USA-ban is pl Ferguson vagy Detroit néger többségű, és látni, mi lett a vége.
Miért nem tudnak egy normális és működőképes országot létrehozni? Az, hogy sok törzs van 1 országon belül szerintem nem indok, Franciaország sem 1 nemzetből állt anno hanem többől, vagy ott van Spanyolország, Svájc, India, Nepál, Bhután, stb.
Egy másik kérdés: Ha meg nem tudnak országban gondolkodni, miért nem szüntetik meg őket?
barbika87
Egy globalizált világban? Ez még viccnek is rossz!
Amellett, hogy pont Európa szívná meg a leginkább, elvégre bődületes bevételeket pumpálnak ki Afrikából az európai cégek, másrészt mondjuk nem tudom mit szólnál, ha összeomlana Elefántcsontpart és másnaptól háromszorosába kerülne a kakaó meg a csokoládé (és ne írd azt, hogy te nem eszel csokoládét, mert bármelyik más főleg Afrikában megtermelt terményt vagy Afrikából importált nyersanyagot írhattam volna), mert nem lenne aki megtermelje.
De ez csak a gazdasági vetülete a kérdésnek. A másik az, hogy Nagy-Britannia, Franciaország és a többi kisebb gyarmatokkal rendelkező államok alapjaiban formálták át Afrika képét, a feketék többsége keresztény, a legtöbb afrikai országban a közös (és egyben hivatalos nyelv) is a volt gyarmattartók nyelve, az államapparátust a volt gyarmattartókéról mintázták, rengeteg afrikai politikus tanult európai egyetemeken, itteni környezetben, nőtt fel európai értékeke között, jó, hogy megpróbálják az országukat olyanná formálni, amilyen egykori gyarmattartójuké volt, és olyan mintákat követnének mint amiket a nyugati egyetemeken láttak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!