Miért utálják annyira Putyint?
Figyelt kérdés
Komolyan kérdezem, mivel eddig nem igazán foglalkoztam a politikával, viszont van pár orosz ismerősöm, ők azt mondják, hogy pedig milyen jól felhozta az gazdaságot és a fizetéseket is mennyire megemelte. Miket csinált, amiért például itt az EU-ban akkora az ellenszenve?2015. márc. 22. 07:49
2/7 anonim válasza:
Azért, mert ő az egyetlen európai vezető, aki nem úgy táncol, ahogy a zsidók fütyülnek.
3/7 anonim válasza:
Több dolog miatt is.
Egyrészt, ideológiai ellentétek, Putyin konzervatív társadalompolitikát folytat.Ez nem tetszik az EU-s politikusoknak.
Másrészt, Putyint tartják a világ legbefolyásosabb emberének.
Harmadrészt, a világ legnagyobb atomhatalmának, második legerősebb haderejének a vezetője.
Emiatt, sokan félnek tőle.
Még az amerikai elnök is óvatos vele.
4/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nekem valamiért sokkal szimpatikusabb, mint néhány európai vezető (kezdve a Viktorunkkal), azok alapján, amit hallottam róla, hogy a saját országáért mit tesz és hogy mennyivel jobb helyzetbe hozta Oroszországot, mint elődei alatt volt. Lehet, hogyha kint élnék hosszú évekig, más lenne a véleményem, de nekem nincs vele bajom (nem istenítem, de nem gondolom, hogy olyan diktátor lenne, mint azt sok magyartól hallom).
2015. márc. 22. 13:40
5/7 anonim válasza:
Nos, elsősorban azért mert autoriter személyiség, akik kritizálják börtönbe veti, leginkább az ellenzéki vezetők járnak így, aztán Putin alatt újra éledezni kezd a hidegháború, Oroszország újra agresszívabb hozzá állást mutat, lásd. sorozatos Angliai, Ausztrál légtér megsértés bombázó repülőgépekkel, ill. támogatja az Afrikai és Közel-Keleti diktátorokat, pl. anno Kadhafit, Bassár el-Aszad-ot..stb Oroszországban csorbulnak a személyes jogok pl. szólás szabadság (amit ma nagyon sokan fölöslegesnek tartanak, de érdekes mód 1956-ban, többek között itthon ezért is harcoltak) és Ukrajna burkolt megtámadása és más országok fenyegetése, mint pl. Baltikum vagy most Dánia. Azonban sokan mondják, hogy ő tette tönkre az orosz gazdaságot, amit én részben cáfolnék, biztos hallottad, hogy Ukrajnai agresszorisága miatt szankciók sújtják a gazdaságát, tudni kell, hogy Oroszország gazdasága ásványkincsre épülő gazdaság, túlnyomó részben kőolaj és földgázra, ezen árfolyamok befolyásolják az ország gazdaságát, a kőolaj árának felére esése, majdnem 1 év alatt az orosz költségvetés bevételének majd 1/3-től eset el, ill. esik el.
6/7 anonim válasza:
" Fentről " igyekeznek megutáltatni a hatalma miatt.
Jelen helyzetben talán nála összpontosul a legtöbb hatalom, és ez elég fenyegetés akár az EU-ra akár az USA-ra. ( Bár ha nem provokálnak mért történne bármi amitől tartaniuk kellene? )
7/7 anonim válasza:
Mert egy populista diktátor sötét KGB-s múlttal, kinyiratja politikai ellenfeleit. szétlopja és rosszul kezeli az állami vagyont, lenullázta a sajtószabadságot, háborút szított Kelet-Ukrajnában és cinikusan hazudik mint a vízfolyás. Mit lehet szeretni egy ilyen legalja politikuson?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!