Melyik környező országban szeretik a magyarokat?
Talán a horvát, osztrák, meg amit más említett még a szlovének.
Nem állítom, hogy a felsoroltak közül nem akadhatnak magyarellenesek, de általában ritka.
A megfogalmazásod tetszett nekem, Kérdező, mert tudod, ha a politika vagy a kormány terjeszti a gyűlöletet, azért nem kell megutálni a népét, mert vannak rendes emberek.
Nekem ezek a tapasztalataim:
1. Lengyelek szeretik a magyarokat, mint mindig. Igaz, hogy rosszul esett nekik, hogy Orbán Putyinnal tárgyalt, de ránk nem haragudhatnak meg ezért. Nemrég lengyel turistákkal találkoztam és bocsánatot kértem amiatt az ügy miatt. Azt felelték kedvesen, hogy ez nagyon rendes volt tőlem, és, hogy ne magamat hibáztassam. Egyikük mondta, hogy sokszor hallotta, hogy a magyarok még mindig haragszanak Orbánra, mert márc.15-én is ellene tüntettek.
2.Bolgárok is szeretnek bennünket.
3.Romániában nem tapasztaltam ellenséges viselkedést. Ott is rendesek voltak
4.A szlovákok között is akadnak normálisak. Emlékszem, pár éve a postára mentem, ahol sok egyetemre jelentkező fiatal volt. Az egyik srác kérdezte az előtte állótól, hogy "elnézést, te szlovák vagy?" Zavarba jött, majd azt mondta, hogy igen és "ne haragudj Slota miatt, mert én szeretem a magyarokat" Erre a srác mondta, hogy őt nem zavarja, csak csodálkozott, hogy egy szlovák jött ide tanulni. Ő meg azt felelte, hogy szerinte, itt jobbak az egyetemek, és, mert Szlovákiában nem vették fel oda, ahova szeretett volna menni.
(ez abban az évben volt, amikor Slota volt a miniszterelnökük)
5.Horvátokkal is jóban vagyunk
6.Finnek, észtek
7.Ha hiszitek, ha nem: oroszok.
8.Törökök, görögök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!