Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik környező országban...

Melyik környező országban szeretik a magyarokat?

Figyelt kérdés
Nem Magyarországra, mint politikai szereplőre gondolok, hanem a közemberekre. Melyik környező országban szeretik a magyar embereket? Egyáltalán létezik ilyen, hogy szeretnek egy népet valahol? Mert ugye egy népet nem lehet általánosítani, van mindenféle ember. Mert ha belegondolok, én nem szeretek senkit, mert nincs rá okom, de épp ezért ellenséges sem vagyok.

2015. márc. 17. 09:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
A mongolok. Ja, hogy nem szomszéd? Na ez a baj:-))))
2015. márc. 17. 13:22
 12/15 anonim ***** válasza:
76%

Talán a horvát, osztrák, meg amit más említett még a szlovének.

Nem állítom, hogy a felsoroltak közül nem akadhatnak magyarellenesek, de általában ritka.

2015. márc. 17. 20:37
 13/15 anonim ***** válasza:
91%

A megfogalmazásod tetszett nekem, Kérdező, mert tudod, ha a politika vagy a kormány terjeszti a gyűlöletet, azért nem kell megutálni a népét, mert vannak rendes emberek.

Nekem ezek a tapasztalataim:

1. Lengyelek szeretik a magyarokat, mint mindig. Igaz, hogy rosszul esett nekik, hogy Orbán Putyinnal tárgyalt, de ránk nem haragudhatnak meg ezért. Nemrég lengyel turistákkal találkoztam és bocsánatot kértem amiatt az ügy miatt. Azt felelték kedvesen, hogy ez nagyon rendes volt tőlem, és, hogy ne magamat hibáztassam. Egyikük mondta, hogy sokszor hallotta, hogy a magyarok még mindig haragszanak Orbánra, mert márc.15-én is ellene tüntettek.

2.Bolgárok is szeretnek bennünket.

3.Romániában nem tapasztaltam ellenséges viselkedést. Ott is rendesek voltak

4.A szlovákok között is akadnak normálisak. Emlékszem, pár éve a postára mentem, ahol sok egyetemre jelentkező fiatal volt. Az egyik srác kérdezte az előtte állótól, hogy "elnézést, te szlovák vagy?" Zavarba jött, majd azt mondta, hogy igen és "ne haragudj Slota miatt, mert én szeretem a magyarokat" Erre a srác mondta, hogy őt nem zavarja, csak csodálkozott, hogy egy szlovák jött ide tanulni. Ő meg azt felelte, hogy szerinte, itt jobbak az egyetemek, és, mert Szlovákiában nem vették fel oda, ahova szeretett volna menni.

(ez abban az évben volt, amikor Slota volt a miniszterelnökük)

5.Horvátokkal is jóban vagyunk

6.Finnek, észtek

7.Ha hiszitek, ha nem: oroszok.

8.Törökök, görögök

2015. márc. 18. 09:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal: a horvátok, lengyelek szeretnek minket, és természetesen a Romániában élő magyarok.
2015. márc. 18. 10:22
 15/15 anonim válasza:
Az osztrákok tuti lenéznek minket, ritka közülük a normális. A németek elfogadnak minket, ha jól beszéljük a nyelvüket. Az angolok szintén lenézik a magyarokat, ezt sajnos több embertől hallottam már 😔 szerintem a horvátok és a romànok szeretnek minket. A szerbek biztos hogy nem. Ők a vajdasági magyarokat is lenézik 😃
okt. 16. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!