Melyik környező országban szeretik a magyarokat?
Nos, a lengyelek. "Lengyel -magyar két jó barát..." Általában ők szeretnek minket. Ha így általánosítani akarunk. Nagyon a szlovénekkel sincs bajunk meg horvátokkal se. A szerbek viszont már más tészta. Ők valahogy hasonlóan viszonyulnak hozzánk, mint a románok.
Az osztrákok inkább lenéznek minket, mint gyűlölnénel. A németek közül szeretnek minekt sokan. Apukámnak volt egy német haverja pl. aki szerint a magyarok rendesebbek, mint a németek.
Egyébként pedig a normálisan gondolkodó szlovákok, románok, ukránok se gyűlölek minket: mint ahogy a normálisan gondolkodó magyarok se gyűlölik a környező államok népeit.
A politika gerjeszti a gyűlöleletet. megdöbbentett, mikor utaztam a vonaton, és előttem egy anyuka utazott a kisfiával. Anyuka Luxemburgból hozta haza a fiúcskát, és mondta, hogy ott mennyivel jobb, hiszen ott mindenki segíti a másikat, függetlenül attól, hogy magyar vagy szlovák az illető (és nem csak szlovákiai magyarok, hanem szlovákok is). erre megszólal a gyerek: "Nem igz! Aszlovákok gyűlölnek minket!"
Mer ezt tanulta a magyar iskolában.
Borzasztó, hogy a magyar politika így begyűrűzik az oktatásba is!
# 3/3 Időpont ma 09:44
Normális emberekről volt szó odaát is. Csak mondom :-)
Pár éve Ausztriában volt egy kutatás arról, hogy az osztrákok melyik környező országot kedvelik a leginkább.
Magyarország volt az első helyen. Szlovákia az utolsón.
nem tudom, hol mennyire szerethetik a magyarokat, de a kornyezo orszagokban leginkabb az a kep johet le rolunk, amennyit a hiradoban latnak a politikai helyzetrol, ill. hogy sok magyar aramlik az adott orszagba elvallalni barmilyen munkat a jobb fizetes es megelhetes remenyeben. az vilagos szamomra is, hogy romanok, szlovakok nem szivlelnek minket, ami kolcsonos is, de a szerbekrol ugyanezt hallani nekem meglepo volt.
egyebkent szerintem el sem varhatjuk egy neptol se, hogy szeressen minket, magyarokat, mikor mar a magyar utalja a legjobban a magyart.
Egyébként szlovákkal találkoztam normálissal ois és nem normálissal is. Éppen hallgattam egy magyar dalt a youtube-on, amikor látom a kommentelők közt, hogy egy szlovák fickó pocskondiázza a magyarokat. Én azt írtam neki, h kétszer gondolja meg, mit ír.
Erre ő privátvan:
GO BACK TO THE MONGOL DESERTS YOU FUCKING NAZI SCUM ! YOU DON'T BELONG TO THE MODERN WORLD AT ALL!
Éppen másnap utaztam Párizsba, amikor egy idősebb szlovák házaspár mellé kaptam helyet a repülőn. Ők viszont úgy bántak velem, mintha a lányuk lettem volna. nyugtattak, mert akkor repültem először, beszégettünk, szóval semmi baj nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!