Egy újabb conteo? Másnak is eszébe jutott? Vagy van alapja?
Amerikának régóta "szúrja a szemét" az EU. Még az amerikai átlagember is ilyen megjegyzéseket tesz: "persze könnyű nektek az erős euroval az USA-ban turistáskodni". (Majd hanyat csaptam magam, amikor több évtized után rokonlátogatásra sikerült eljutnom az USA-ba úgy, hogy a szállásom nagyjából mndenütt ingyenes volt. - Egy turista centrumban /a Grand Canyon mentén/ egy zsúfolt étteremben vacsorázva "kedélyes társalgás" alakult ki még a távoli asztal-szomszédokkal is a témában. - Köpni, nyelni nem tudtam. Végülis rájuk hagytam, hogy "milyen jó most nekünk, s fél M.o. itt turistáskodik" - melegen akartam megenni a steakemet.)
A link állitásainak esetleges igazságain elgondolkozva sem értettem, hogy miért pont néhány "kis" közép-európai ország "szúrja Amerika szemét". A napokban egy pillanatra megütötte a fülemet egy amerikai politikus kijelentése, aki két tucat európai ország korrupciós ügyiről beszélt. (Az EU-oszágok száma alig valamivel több mint két tucat.) Majd jött az Algström-ügy - a franciák sosem voltak az USA kedvencei, igaz a miénk sem, de ez "más tészta"...
Most két legyet üt egy csapásra. Ütött a ruszkikon, s bár "az még észre sem vette", egyre nagyobb rést üt az EU-n.
Mi jön ezután? Kína? Az "nagy falat lesz".
"Az arab tavaszhoz az amcsiknak nem sok koze volt" - ezt többen vitatják az USA-ban is.
Másrészt úgy tűnik Kubának is "meg vannak számlálva a napjai". - Amerika közeledik, Kubában nagykövetséget nyit... Én optimista vagyok: adok nekik néhány évet...
"A korrupciós vád azért remek, mert nincs igazán definiálva, "
ò, dehogyis nincs :)
2.
"Az USAnak inkabb egy szoros, elkoltelezett NATO es egy eletkepes, eros EU az erdeke"
Nem egészen.
Az USA-nak egy olyan NATO kel, ami csak az ő érdekeit védi, és egy gyenge, gyarmati szintű Európa.
Egy erős, életképes EU-nak nyilván sok, az USA-tól eltérő érdekei vannak, de ezt az USA nem tudja tolerálni.
Ezért akadályozza meg az EU-orosz energia együttműködést.
Ráadásul a rendelkezésre álló globális források nem teszik lehetővé, hogy az USA és az EU egyszerre magas színvonalon éljen.
A küszöbön álló szabadkereskedelmi egyezmény gyakorlatilag tálcán nyújt az USA-nak egy gyarmati sorban álló EU-t.
10-re:
Tudnék, de nem mondok - túl sokan tüntek el, akik sokat beszéltek...
De egy-két csip-csup ügynek azért utánanézhetsz: olajmafia, vodka-ügy, autópálya-ügyek, stb. Egy-két "érintettet" pár évre háttérbe vontak, de mára már megint "nyíladozik a csipájuk".
10-re:
A MANYUP-pal 2007 óta nem értettem egyet. (Az enyémet akkor "nyúlták le".)
Az, hogy a multik kezéből "nemzetiek" kezébe igyekeznek "átjátszani" vitatható..., de legtöbb ország nem is lett ennyire "átjátszva" a multik kezére, s ez jórészt a baloldal "bűne" (na jó, az MDF-nek is volt "kisebb" szerepe).
Pozitív visszacsatol:
Sajnálom, nem én pontozlak le...
Gyorséttermekben enni meg autót tankolni még magyar szemmel sem kerül sokba az USA-ban.
Az adók alacsonyak, viszont nincs szociális rendszer.
Az ingatlanárak is nagyon drágák, na meg, ha egészségügyi ellátás kell, akkor kiürítheti az ember a zsebét.
Most nem azért de az USA-nak kb. feltétlen szövetségese az EU-ban Lengyelország és Nagy-Britannia. Mi a p0csnek kéne még ilyen légyfingnyi országok kormányaival foglalkoznia?
Orbán pattogott, kacsingatott keletre, feszegette a határait, az USA meg most megmutatta neki, hogy ha nagyon tovább akarja ezt folytatni, akkor meg fogják szorongatni a tökeit. Ha meg akarnák buktatni a fidesz-t, nyilványosságra hozták volna az egész ügyet azonnal. Ez még csak nyomásgyakorlás.
17-re:
Így igaz. De "vidéken" nemcsak gyors éttermet találsz olcsót. A fent említett étterem is szuper volt, viszonylag olcsón. Hasonló adag steak itthon kb. duplájába került volna, ráadásul a minőség ég és föld. A Grand Canyontól kb. 30 km-re. A légkör "családias" ('emberek, szorítsatok már helyet két éhes turistának!') Ez az, ami legjobban meglepett: buszon, liftben, mintha mindenki mindenkit ismerne... (Las Vegas l0 személyes liftben: "Hogy vagy? Elbuktad már a vagyonod? Bazi jó show van a szomszéd szállodában, érdemes megnézni, ráadásul ingyenes, stb.")
18-ra:
Ha "nyilvánosságra hozták volna az ügyet", a fidesz azonnal példát statuál, s ezzel le van zárva - mégha "félkezét le is kell vágnia". Így viszont lehet "lebegtetni" a korrupciós vádakat, ami sokkal hatásosabb (lásd a tüntetések egyes lózungjai), ráadásul "kivédhetetlen".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!