Egy újabb conteo? Másnak is eszébe jutott? Vagy van alapja?
Amerikának régóta "szúrja a szemét" az EU. Még az amerikai átlagember is ilyen megjegyzéseket tesz: "persze könnyű nektek az erős euroval az USA-ban turistáskodni". (Majd hanyat csaptam magam, amikor több évtized után rokonlátogatásra sikerült eljutnom az USA-ba úgy, hogy a szállásom nagyjából mndenütt ingyenes volt. - Egy turista centrumban /a Grand Canyon mentén/ egy zsúfolt étteremben vacsorázva "kedélyes társalgás" alakult ki még a távoli asztal-szomszédokkal is a témában. - Köpni, nyelni nem tudtam. Végülis rájuk hagytam, hogy "milyen jó most nekünk, s fél M.o. itt turistáskodik" - melegen akartam megenni a steakemet.)
A link állitásainak esetleges igazságain elgondolkozva sem értettem, hogy miért pont néhány "kis" közép-európai ország "szúrja Amerika szemét". A napokban egy pillanatra megütötte a fülemet egy amerikai politikus kijelentése, aki két tucat európai ország korrupciós ügyiről beszélt. (Az EU-oszágok száma alig valamivel több mint két tucat.) Majd jött az Algström-ügy - a franciák sosem voltak az USA kedvencei, igaz a miénk sem, de ez "más tészta"...
Most két legyet üt egy csapásra. Ütött a ruszkikon, s bár "az még észre sem vette", egyre nagyobb rést üt az EU-n.
Mi jön ezután? Kína? Az "nagy falat lesz".
Inkabb orulj hogy az amcsik szetszopatjak a korrupt Fidesz-rezsimet.
Szerintem minden penzt meger ahogy fejvesztve rohangalnak, kapkodnak, ossze-vissza beszelnek, es lathatoan be vannak tojva :)
"tolmácsot kérek" priceless :)))
Amugy komolyra forditva a szot: hogy az USAnak mi az erdeke, azon lehet innen törpölni, de nem erdemes. Az tuti hogy az oroszok berugtak a hatso ajtot, es az Orban-fele ketes figurakon keresztul probaljak gyengiteni az EU-t, mert az oroszoknak egyertelmuen ez az erdeke.
A fenti USA nyiltakozat ugy is ertelmezheto, hogy a sajat szovetsegi-gazdasagi rendszeruk vedelmeben most figyelmeztettek a ruszkikat es a pincsijeiket, hogy figyelunk!
Az USAnak inkabb egy szoros, elkoltelezett NATO es egy eletkepes, eros EU az erdeke, mert gyenge szovetsegesekkel o is erosen gyengul az oroszokkal es foleg Kinaval szemben. Az EUt gyengiteni az USAbol nezve nem sok ertelme van SZVSZ.
Ketteske!
Csak egyet mondj, amelyik nem volt korrupt! Az elmúlt "nyóc évben" voltak nagyságrendekkel nagyobb ügyek. Inkább az lepett meg, hogy ezek fel sem merültek, csak a "csip-csup" pár száz milliósok.
Tény, hogy a Fidesz rosszul kezeli az utóbbi ügyeket.
Az amcsik most szopatják a fideszt, szopatják a szlovákokat, korábban a cseheket, (majdan) az ukránokat, s nem biztos, hogy a szlovénok, horvátok, románok "szopatásához" nincs közük.
"tolmácsot kérek" priceless :)))
Egy atv-s megjegyzés szerint: "Vida Ildikó nem fidesz-közeli (meglepett). Mindenesetre -nem tudom más nyelven beszél-e Ildike- az angol "nem az erőssége". Gondolom NAV-elnökéknél ez nem is (volt) előírás.
"Az USA-nak inkabb egy szoros, elkoltelezett NATO", amit ő irányit...
"...eros EU az erdeke".... Ezt sokan vitatják - még az UN-n belül is.
"Az elmúlt "nyóc évben" voltak nagyságrendekkel nagyobb ügyek. "
A helyzet az hogy nem voltak. Nyilvan loptak azok is, de ilyen merteku, nagysagrendu lopas, ilyen arroganciaval parositva bizony messze nem volt. A szomoru helyzet az hogy a Fidesznek semmi erkolcsi alapja sincs mar az elmultnyolcevre mutogatni, mert minden akkori bunt, hibat, tevedest tobbszorosen felulmultak.
"Gondolom NAV-elnökéknél ez nem is (volt) előírás. "
Vida Ildiko egyetlen lenyeges tulajdonsaga hogy Simicska embere. Semmi mashoz nem ert, csak ahhoz hogy Simicskat es cegeit, uzleti erdekeit vedje es kepviselje az APEHon belul.
Nem az a szanalmas igazan hogy nem tud angolul (de az) hanem hogy nagy derrel es durral, kamerakkal a hata mogott odamegy szemelyesen felelossegre vonni az amcsi ugyvivot es ott a helyszinen jut eszebe hogy ba..ki en nem is tudok angolul? Annyira szanalmas hogy mar faj :)
Másrészt:
Dél-Amerika nagyjából USA "befolyási övezet". Erről is lehet olvasni bőven...
Az "arab tavasszal" is alaposan megkavarták a k*kit. Irakról már nem is beszélve.
Amiről keveset beszélnek, hogy az ISIS katonai vezetői többségét az amcsik Jordániában képezték, igaz eredetileg "csak" Assad megbuktatására.
A szaud arábiai Bin Laden CIA-kapcsolatairól már nem is beszélve. Ja, hogy akkor még a ruszkik voltak Afganisztánban...
Az arab tavaszhoz az amcsiknak nem sok koze volt, lathatoan oket varatlanul erte, Egyiptomban latszott a legjobban.
Az hogy mikor kiket mire kepzett ki az teljesen irrelevans, nem erdemes belole messzemeno kovetkezteteseket levonni. A vilag mar csak igy mukodik.
"A helyzet az hogy nem voltak."
Nos, anno itt-ott voltam "tűzközelben". A helyzet az, hogy voltak...
Az arrogancia más tészta. Ez jellemző volt az MDF-re is.
De arra sem volt példa, hogy a korábbiak ruházatát, óráját, stb. kivesézzék. Pedig ők se a turkálóban vásároltak.
Nem konteo.
Az USA erősen igyekszik elfogadtatni az Euroatlanti Szabadkereskedelmi Egyezményt, amit Európában hátborzongva fogadnak.
A több európai országra kiterjedő korrupciós vádaskodás célja az, hogy akormányokat védekező pozíciópa kényszerítsék, esetleg a szabadkereskedelmi egyezmény legerősebb ellenzőit "korrupció" vádjával elmozdítsák, és a gyengébb országokra egy Egyezmény-barát politikát erőltessenek.
Ha ez meg van, akkor lehet a nagyobb halakat is célba venni, mint Németország, meg Franciaország
A korrupciós vád azért remek, mert nincs igazán definiálva, és az USA-ból nézve minden protekcionista, nemzeti elvű döntést korrupciónak lehet tekinteni.
.
Tudsz peldat mondani olyan orszagos disznosagokra mint a komplett dohanykereskedelem lenyulasa es haveri cegeknek valo atjatszasa, a MANYUP ellopasa es elkoltese, orszagos kereskedelmi lancok ellehetetlenitese hogy az emberek inkabb a haveri tulajdonban levo boltba menjenek vasarolni es igy tovabb?
Ennek meg csak a nagysagrendjet sem kozelitette meg egyetlen eddigi tarsasag sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!